Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Когато пътувате по магистрала си направете следния експеримент. В продължение на 20-30 км карайте на включени светлини и пребройте колко пъти ще ви се наложи да натискате спирачката или да отпускате педала на газта, за да намалите скоростт, защото някой пред вас внезапно е тръгнал да изпреварва, отнемайки ви предимството.Направете същото и с изключени светлини. Направете сравнение, за да видите разликата.Другата полза от това изменение в ЗДвП е, че КАТ ще виждат и през деня (когато има повече патрули по пътищата) кой е с нерегулирани/измислени ксенони или с "разногледи" фарове - нещо което много дразни през тъмната част от денонощието. Много от колите с електромери ще се наложи да се движат с включени светлини и няма да ви изненадват в преходната част от деня към нощта. И на мен ми се иска ДДС-то за книги и лекарства да е 5%, но по закон е 20! Така е и с карането на фарове - не ни харесва, но като е в закона ще трябва да се спазва!
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Това че КАТ щял да вижда нерегулирани светлини е бош лаф. Те и сега си карат почти една четвърт с нерегулирани светлини .
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Мен ако питаш 1/4 са с регулирани...

Коментар

Аз съм с регулиранифарове.Макарче са ксенони.Но като се замисля май е по добре да си с пуснати светлини.
          първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
          Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
          Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

По Дарик казаха, че светлините се включват от понеделник 6 август и вече ще са целогодишно и нон стоп.Който кара без къси се движи с 50 лева в час.
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Току що ми сложиха на КИАта реле свързано с кабела който подава плюс 12в на генератора .Това реле задейства късите светлини при работещ двигател и ги гаси с гасенето на двигателя. Стана много добре . :D
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

На моя фиат не мога да забравя фаровете ако съм извадил ключа- сами гаснат- сигурно се сещат да пЕстят ток. :D

Коментар

КИМИ написа:
                  Който кара без къси се движи с 50 лева в час.
                  Може ли да подкрепиш казаното от теб с цитат от закона?По-точно частта за "къси светлини"?Това означава ли, че всички нови модели с всички други с монтиран ДРЛ ще бъдат глобявани с 50лв?
                  Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Нощем- къси или дневни светлини или къси през деня- ако не караш с такива- 50 кинта във фонд "Да ти зееме парите". :D :D :DИма и друг фонд "социален"- нарича се"Е...кво прайм са" там са 20 кинта за благотворителност.

Коментар

КИМИ написа:
                      По Дарик казаха, че светлините се включват от понеделник 6 август и вече ще са целогодишно и нон стоп.Който кара без къси се движи с 50 лева в час.
                      Продължавай да вярваш на медиите, това е похвално :D .... и тъжно ... нито закона влиза в сила от 6.08.2012, нито глобата сега е 50 лв., както се бил изразил там поредния "началник", явно незапознат достатъчно със законовите разпоредби ... "...обясни Рановски.Той добави, че санкцията за движение без включени светлини е 50 лева..."

Коментар

Аре не си ги включвай в понеделник като си такъв хитрец- едва ли четеш Държавен вестник- наредбата излиза утре в петък- иначе на никой не му е забранено да даде 50 лева, нали. :D

Коментар

КИМИ написа:
                          Аре не си ги включвай в понеделник като си такъв хитрец-
                          Ти не ми говори какъв съм или не съм
                          КИМИ написа:
                          едва ли четеш Държавен вестник- наредбата излиза утре в петък-
                          Не го чета на хартия, но следя сайта, а в утрешният брой няма нищо по темата ... да не говорим, че не е наредба, а закон ...
                          КИМИ написа:
                          иначе на никой не му е забранено да даде 50 лева, нали. :D
                          Ми дай ми тогава 50 лв. ей така, нали не е забранено

Коментар

Лично аз ще напълня гушата на някой за 2 комплекта "дневни светлини", но къси през деня няма да пускам.......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              Лично аз ще напълня гушата на някой за 2 комплекта "дневни светлини", но къси през деня няма да пускам.......
                              В твоя случай може и да е необходимо да ги пускаш

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                одобрявам. това е позиция!

Коментар

Working...
                                X