Трябва да излезе у държавен вестникъ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
popara801 написа:batproho написа:Не е само разход на гориво, а и консумативи(крушки) примерно, което си е пак разход ....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:popara801 написа:batproho написа:Не е само разход на гориво, а и консумативи(крушки) примерно, което си е пак разход ....
Коментар
-
ВОДАЧИ СРЕЩУ ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ - http://www.dadrl.hit.bg/Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
доста интересно четиво, особено това от писмата на хората до ЕК. и на мен ми се е случвало интензитета на светлината да ме подлъже за разстоянието до насрещната кола, засега слава Богу, все ми се струват по-близо, отколкото са всъщност. и въпреки, че осъзнавам, къде е колата, като я погледна цялата, после очите ми пак се връщат върху светещите точки на фаровете и пак се обърквам. много гадно усещане се създава. вече даже почвам да си мисля, че тая малоумщина ще увеличи катастрофите от момента в който хората свикнат да се ориентират за разстоянието по фаровете. и тогава пак ще пострадат тия със по-слабите фарове (оригинални фиатски на 15 г. например).браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
bubachko
ФЕРАРИСТ написа:ВОДАЧИ СРЕЩУ ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ - http://www.dadrl.hit.bg/
Коментар
-
bubachko
Принципно си прав, но пак се прилага двойно мислене. Има доста други неща които са също така вредни при използване/производство, които повишават и разхода, и доста повече се използват, но никой не се замисля . - Касетофоните/усилвателите - повишена консумация, често пъти много над крушките. Отделно - при производство/рециклиране (ако се рециклира, а не замине на бунището). Но пък свирят нонстоп, винаги когато колата се движи.- Климатиците - лятоска особенно, повреждат се, зарежда се с фреон предполагам, там пак има вредни. Разхода също е повишен, при това не с грамове на 100км.- Неикономично каране - всички знаем как се обсъждат и псуват камерите и патрулите дебнещи за превишена скорост. Многократно завишен разход с целта да вземеш пътя до морето с 1 час по-малко. Отделно една камара рискови ситуации, гумите се търкат повече, а и те не са от най-чистите производства...Абе - грубо описано в пример, цялата работа около това негодуване е "обичам секса, ама ме е гнус да го хвана..." .Ако се замисли човек има много други вредни работи, но както казах, прилага се двойно мислене и негодуваме само срещу това, което не ни харесва
Коментар
-
Да ама тия неща дето си ги изброил имам право на избор дали да си пусна или не както и какъв да е стила ми на каране.Моето радио си го закупих през 2005-та и досега съм си с него и ще си го ползвам още доста години предполагам.Оттогава досега съм сменил поне 5-6 крушки и то през есеноо-зимния период,когато трябва да се кара задължително на фарове.Кой знае още къде седят захвърлени на някое сметище и въобще не са рециклирани ами ще разчитат на времето да ги разгради след няколко десетки или стотици години.А тук ни задължават да караме на фарове денонощно.Няма начин да не правим боклук,но защо трябва да го правим зорлем ей това не мога да разбера...Ако толкова им пукаше за живота на хората щяха да си пооправят пътищата и маркировката им,да изградят повечко подлези и пасарелки за пешеходците и да се разправят сериозно с наглите нарушители по пътищата,а не да измислят някакви малоумни работи и да приказват как едни цъкнати фарове ще оправят проблема,който е загнезден в съзнанието и манталитета на хората,а не във фаровете на колата.Чисто и просто още един начин да се събират пари от глоби и да се тормозят хората щот задълженията в последно време станаха повече от правата...EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
:D Хора, според мен ефект от цялата тая работа =0- я се замислете, повечето от катастрофите (челните) се случват поради НЕПРАВИЛНО изпреварване, в ЗАБРАНЕНИ за това участъци. Не мисля за цялата тая конспирация с разхода за бензин и крушки, а за това дали ще има ефект.ФАКТ е, че някои от страните, които са го въвели това, в последствие са се отказали. SEV е прав, за една кола не е проблем, обаче не говорим за една кола, а за милион. Производството на крушки хич не е еко, разхода, колкото и да е минимален, пак не е еко, акумулаторите, които също ще пострадат от това, също не са еко. Отделно фишовете, с които ще се напълнят общините също не са еко, дори и да са от рециклирана хартия . Много ми се иска поне в това начинание да сме успешни пред Европата, ама надали. Ако това ще намали катастрофите, аз съм ЗА. Тези дни се нагледах на нагли мотористи и келеш-шоферчета, дето ЗДП го имат за препоръка, дори се наложи да звъня на 112 да спасявам един келеш, който реши, че с около 100км трябва да събере оградите на ремонта на Гешов, беше с фарове, ама надали е оцелял.Всичко е въпрос на култура на пътя и елементарен разсъдък.Няма мерки, които може да вземе държавата, за да гарантира живота на хората, ако те самите не се интересуват от това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар