Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

според мен единствения минус на това да караш с фарове е, че ти изгарят и на ш...ното Стило му се сменят много готино. А колкото до консумацията ако си с Ксенон 2х35 вата + още 50-тина за останалите това са 120 W при двигател 85 kW пълна мощност, всеки може да си сметне каква част са за фаровете. Иначе и аз съм против в хубаво време да се използват фарове.
    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

А ако сложа LED дневни светлини и карам само по тях, без къси-габарити, ще ми напишат ли поздравителна картичка полицаите или е разрешено. Че накрая ще бодна едни кръгли халогени като на ТИР-те и ще карам само по тях.

Коментар

Откога влиза това малоумно правило в сила?
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

tambuhtaneca написа:
          според мен единствения минус на това да караш с фарове е, че ти изгарят и на ш...ното Стило му се сменят много готино. А колкото до консумацията ако си с Ксенон 2х35 вата + още 50-тина за останалите това са 120 W при двигател 85 kW пълна мощност, всеки може да си сметне каква част са за фаровете. Иначе и аз съм против в хубаво време да се използват фарове.
          Колко време си на пълна мощност? Ролките, ремъците и алтернаторът нямат ли КПД < 100%? Поднасяш аргумента си некоректно - едва ли не консумацията е свръх-нищожна, а въобще не е така.

Коментар

Нещата не стоят просто-два ксенона по 35 вата габарит това онова и ето ти ги 100 вата-пиши го нищо.Ако се вземе калкулатора и се започне с наслагването на КПД двигател,ремъчно-ролкова предавка,КПД генератор,КПД изправителен блок и по захранващите кабели включително се получава почти половин конска сила на автомобил.Три милиона са само леките и бусовете-стигнахме до въглеродните емисии които плаща една турбогрупа в Гълъбово примерно.Спомням си навремето едно западно изследване -ставаше въпрос за 3-4% върху общия разход на гориво.И къде е тук екологичното мислене на ЕК?
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Екологията ще дойде тогава,когато навлязат изцяло алтернативните горива като пропан-бутан,метан и най-вече електрическите ДВГ.Друг е въпроса как се произвежда ел енергията.Не си блъскайте главите толкова за разхода на гориво в повече като карате на фарове.Хората са го измислили.Като имаш пари да караш автомобила си,още 20,30 ст. на 100км отгоре не са кой знае кво.Карайте и си свиркайте.
              FIAT BRAVO 1.6
              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Не е само разход на гориво, а и консумативи(крушки) примерно, което си е пак разход ....
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Не е само разход на гориво, а и консумативи(крушки) примерно, което си е пак разход ....
                  Да да така е,ама можем примерно форума да съберем пари и да си поръчаме един контейнер с крушки от Китай.Сигурно от 10лв за H7 за брой може да дойдат на 2лв бройката.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Това си струва да се обмисли като идея.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                      Да да дори някой модератор да пусне тема като важна за записване за крушки.Току виж сме набрали и за 2 контейнера.Да дойдат и по 1лв бройката.
                      FIAT BRAVO 1.6
                      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Вместо контейнер с крушки, по добре да се организираме и да вземем едни цистерни за да вземаме горива на едро и от там да ни е по тънко, че и ако има отстъпки още по добре . И така няма да ни бърка +0,5л към разхора примерно.

Коментар

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

popara801 написа:
                          Екологията ще дойде тогава,когато навлязат изцяло алтернативните горива като пропан-бутан,метан и най-вече електрическите ДВГ.Друг е въпроса как се произвежда ел енергията.Не си блъскайте главите толкова за разхода на гориво в повече като карате на фарове.Хората са го измислили.Като имаш пари да караш автомобила си,още 20,30 ст. на 100км отгоре не са кой знае кво.Карайте и си свиркайте.
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

popara801 написа:
                            batproho написа:
                            Да да дори някой модератор да пусне тема като важна за записване за крушки.Току виж сме набрали и за 2 контейнера.Да дойдат и по 1лв бройката.
                            Митак подкрепям те напълно.На едната кола съм с обикновенни крушки, а на другата съм с ксенон.
                            първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                            Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                            Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко п

Румен_Хинчев написа:
                              popara801 написа:
                              да, направо нищо не са. на 10 000 км, които аз правя, ми излиза 200-300 лв. на година. нищо работа, стига да го обсъждахме във форума на собствениците на ферари.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко п

slonikon написа:
                                Румен_Хинчев написа:
                                popara801 написа:
                                да, направо нищо не са. на 10 000 км, които аз правя, ми излиза 200-300 лв. на година.
                                Една нула май ти е в повече. Иначе така и никой не каза от кога е в сила този глупав закон?
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X