според мен единствения минус на това да караш с фарове е, че ти изгарят и на ш...ното Стило му се сменят много готино. А колкото до консумацията ако си с Ксенон 2х35 вата + още 50-тина за останалите това са 120 W при двигател 85 kW пълна мощност, всеки може да си сметне каква част са за фаровете. Иначе и аз съм против в хубаво време да се използват фарове.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
tambuhtaneca написа:според мен единствения минус на това да караш с фарове е, че ти изгарят и на ш...ното Стило му се сменят много готино. А колкото до консумацията ако си с Ксенон 2х35 вата + още 50-тина за останалите това са 120 W при двигател 85 kW пълна мощност, всеки може да си сметне каква част са за фаровете. Иначе и аз съм против в хубаво време да се използват фарове.
Коментар
-
Нещата не стоят просто-два ксенона по 35 вата габарит това онова и ето ти ги 100 вата-пиши го нищо.Ако се вземе калкулатора и се започне с наслагването на КПД двигател,ремъчно-ролкова предавка,КПД генератор,КПД изправителен блок и по захранващите кабели включително се получава почти половин конска сила на автомобил.Три милиона са само леките и бусовете-стигнахме до въглеродните емисии които плаща една турбогрупа в Гълъбово примерно.Спомням си навремето едно западно изследване -ставаше въпрос за 3-4% върху общия разход на гориво.И къде е тук екологичното мислене на ЕК?Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Екологията ще дойде тогава,когато навлязат изцяло алтернативните горива като пропан-бутан,метан и най-вече електрическите ДВГ.Друг е въпроса как се произвежда ел енергията.Не си блъскайте главите толкова за разхода на гориво в повече като карате на фарове.Хората са го измислили.Като имаш пари да караш автомобила си,още 20,30 ст. на 100км отгоре не са кой знае кво.Карайте и си свиркайте.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Не е само разход на гориво, а и консумативи(крушки) примерно, което си е пак разход ....Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Не е само разход на гориво, а и консумативи(крушки) примерно, което си е пак разход ....FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Това си струва да се обмисли като идея.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
popara801 написа:Екологията ще дойде тогава,когато навлязат изцяло алтернативните горива като пропан-бутан,метан и най-вече електрическите ДВГ.Друг е въпроса как се произвежда ел енергията.Не си блъскайте главите толкова за разхода на гориво в повече като карате на фарове.Хората са го измислили.Като имаш пари да караш автомобила си,още 20,30 ст. на 100км отгоре не са кой знае кво.Карайте и си свиркайте.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
popara801 написа:batproho написа:Това си струва да се обмисли като идея.първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена
Коментар
-
Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко п
Румен_Хинчев написа:popara801 написа:Екологията ще дойде тогава,когато навлязат изцяло алтернативните горива като пропан-бутан,метан и най-вече електрическите ДВГ.Друг е въпроса как се произвежда ел енергията.Не си блъскайте главите толкова за разхода на гориво в повече като карате на фарове.Хората са го измислили.Като имаш пари да караш автомобила си,още 20,30 ст. на 100км отгоре не са кой знае кво.Карайте и си свиркайте.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко п
slonikon написа:Румен_Хинчев написа:popara801 написа:Екологията ще дойде тогава,когато навлязат изцяло алтернативните горива като пропан-бутан,метан и най-вече електрическите ДВГ.Друг е въпроса как се произвежда ел енергията.Не си блъскайте главите толкова за разхода на гориво в повече като карате на фарове.Хората са го измислили.Като имаш пари да караш автомобила си,още 20,30 ст. на 100км отгоре не са кой знае кво.Карайте и си свиркайте.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар