Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре например карат всички на фарове и свикваш че всички са на фарове тръгваш да изпреварваш и не виждаш фарове и оп изведнъж лада без фарове човека си кара и пет пари не дава защото в по селата не са чули за фаровете. Аз в мъгла съм виждал дори камиони без фарове дори мой познат загина заедно с още три момчета при удар в камион каращ дърва предполага се че е карал без фарове.Поредната глупост на тези управляващи държавата. Карат на принципа проба грешка ама следващите избори ще отнесат шута ми се струва и то яко.
    Обичам си работата.

Коментар

То идиоти винаги има... Почти всеки път като карам през нощта срещам всякакви мпс-та без светлини през нощта... Извънградско...

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        Airfan написа:
        Dido_Lyubenov написа:
        Airfan написа:
        Sev написа:
        Stefanaki написа:
        S_BANKOV написа:
        Винаги карам на фарове, няма да вляза в такъв разход за гориво и крушки. А и щом по белите страни се кара целогодишно на фарове значи има защо.
        И кои са тези бели страни?
        Чехия, Естония, Полша, Словения, Словакия, Латвия, Литва, Норвегия, Исландия, Дания, Финландия
        В полвината от тези държави се разсъмва към 9 и се стъмва към 14 часа, нали го разбираш това?
        Апрез другата половина от годината, обратно Това разбираш ли го ? Адски тъпи доводи "против" Дайте нещо смислено, да се съглася най-сетне :D
        Във всеки случай съм против не заради икономия, но не ми се влиза в поредната полемика.
        Целогодишно карам с включени къси светлини, по всяко време на денонощието. Как ти се струва среден разход на ТД100, за 400 км пробег с включени светлини - 4л/100км ? Е ако си изключа фаровете, да не вземе да ми се пълни сам резервоара по време на движение :D Няма да ги изключвам, че да не прелее Стига с тези икономии ! И страничните огледала увеличавали разхода ... 1 литър за година :D , Да не говорим за климатика, а какво ще кажете да махнем крушките на стоповете, че и те дърпат ток, плафоните да разкараме, аудиото, подгрев на ... аууууу, ами че аз съм с ел стъкла и ел огледала, ще взема да ги махна Смешно е фенове на чип тунинга да ми говорят за икономии и екология. Ама много смешно ! п.п.: Стига де ! Същите хора дето затапват ЕГР-и и махат катализатори, да ми говорят за екология !!!?
        Колега, повтарям ти го отново, тъй като очевидно не четеш внимателно - не ми пука за икономията на гориво, мога да си го позволя, причините да съм против фаровете са други! А да, имам катализатор и на двете коли.Спирам да пиша и по тази тема, тъй като се заяждаш. Живей си живота и се радвай.

Коментар

Не беше конкретно към теб това за катализаторите, май трябваше да го спомена. Сори не искам да те обидя !
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Кой както сметне за добре- така да кара. Приемат ли обаче закон- няма мърдане. пс- колега Любенов, кой ти каза, че като има чип двигателя трябва да е постоянно в критични режими?
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              Не беше конкретно към теб това за катализаторите, май трябваше да го спомена. Сори не искам да те обидя !
              Няма проблем.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                п.п.: Стига де ! Същите хора дето затапват ЕГР-и и махат катализатори, да ми говорят за екология !!!?
                Запекъл си се като костичка на гъз с тоя ЕГР, а сега на ГТП-то газ анализатора не успя да ми хване пушиляка, че сваляха 4 пъти данните, като 3 от записите са на обороти > 2800. И трите записа са в нормите. Кво рече за EGR-а??? И преглеждащия вика "сигурно си и със катализатор, а?". Да с катализатор съм, без EGR, но с работещ smoke limiter.А, да - и карам целогодишно на включени къси. Аз си пазя лостчето за фаровете, че много скъпо ако се прецака...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  Аз си пазя лостчето за фаровете, че много скъпо ако се прецака...
                  Това не знам дали трябва да е шега, но по моргите цените за лостчетата са на ниво "Ауто Италия"
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                    jenshen73 написа:
                    Аз си пазя лостчето за фаровете, че много скъпо ако се прецака...
                    Това не знам дали трябва да е шега, но по моргите цените за лостчетата са на ниво "Ауто Италия"
                    Принципно беше шега Но по-финансово е да пазя лостчето, а не лампичка от 2лв., нали?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Разбира се, че трябва да се кара на фарове, поне извън града. Най-малкото заради факта, че половината от колите са без фарове даже и при сумрак. Кола с включени къси се рабелязва много по-добре и много по-добре можеш да определиш на какво разстояние се намира. Крушки, разходи на гориво....екология, айде няма никой, един градски автобус от спирка до спирка замърсява повече от колкото аз с 3 коли за година
                      Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                      Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                      Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

jenshen73 написа:
                        Запекъл си се като костичка на гъз с тоя ЕГР, а сега на ГТП-то газ анализатора не успя да ми хване пушиляка, че сваляха 4 пъти данните, като 3 от записите са на обороти > 2800. И трите записа са в нормите. Кво рече за EGR-а??? И преглеждащия вика "сигурно си и със катализатор, а?". Да с катализатор съм, без EGR, но с работещ smoke limiter.А, да - и карам целогодишно на включени къси. Аз си пазя лостчето за фаровете, че много скъпо ако се прецака...
                        Нали се сещаш, че говориш взаимно изключващи се неща.Газ анализатора не е предназначен да хваща пушилки. Това няма как да стане.Когато се мери "пушиляка" се мери на максимални обороти. Демек с твоите 2800 оборота нищо не са направили.Може да се върнеш при ония и да им кажеш да почетат малко как да си правят тестовете на двигателите Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

То е задължително Зимата да се кара на фарове, но някой пак не ги включват.Нещо повече! В тъмната част от денонощието е не просто задължително, а жизнено необходимо да се кара с включени свитлини, но някой пак правят "икономии". Защо ли го правят?Аз имам два отговора. Единият е че са им монтирали електромер, а другият, че са се снабдили с уреди за нощно виждане.Виждал съм дама, която я спират, че кара без светлини. А тя освен това говори по телефона и е без колан. Какво искам да кажа!Дори да приемат промяна в закона, който си е неадекватен на пътя ще продължи за е такъв. Пак ще си кара без колан, без включени светлини, пил и т.н. На такъв не дневни, не къси, ами дори прожектор за самолети да му насочиш - пак няма да те види! Закона си е закон и трябва да се спазва. За сега можем да се радваме, че не следят стриктно за това, но и този ден ще дойде.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

Според мен фаровете са предназначени да се ползват по принцип при намалена видимост на пътя и нощем, това всички го знаем, не виждам смисъл да се ползват през дена и при добра видимост, все пак колеги когато човек се качи да шофира трябва да е съсредоточен да прави само това и нищо друго, ако всички го спазват няма да има смисъл да караме на фарове, на аварийки, със заден отворен прозорец и т.н. глупости, това че ние не сме дисциплинирани и не спазваме закона за движение по пътищата си е наш проблем и едни включени фарове на пътя нищо няма да помогнат на тоя дето се е качил с 2,3,4,5 промила в кръвта или тоя който говори по телефона и се разсейва с куп други глупости вместо да си гледа пътя или тоя дето е зяпнал по някой кака на отсрещния тротоар - тия симпатяги дали ще видят, че карате на къси, на дълги, с ксенони, с прожектори или премигвате с фенерче ... НЕ те пак ще направят белята, за това считам, че карането целогодишно с включени фарове е пълна глупост и измишльотина на ония шматки в парламента, които се чудят къде да се почешат и какви тъпотии да измислят, вместо да се съсредоточът да работят за данъкоплатците като нас, защото ние сме ги изпратили там да си свършат работата.И на последно място, ако я приемат тая глупост, за която са против даже и от КАТ, ще трябва да се бръкнем и с някой лев за да се запасим с резервни крушки, сега ще кажете "ти пък си си купил кола, а се стискаш за едни 50 стотинки за една крушка" ще кажа, че ел. инсталацията както на всички им е ясно не е най сполучливо нещо в наще любими автомобили фиати и ще си сменяме крушки всеки месец, което са си пак пари, недай си боже да е изгоряла на пътя и те спират господата полицаи как отлиташ с акт и глоба, които пак ще трябва да извадите от джоба си.Поздрави.
                            punto HGT

Коментар

Стига с тия крушки бре! Колко често ги сменяте?За 4 години съм сменил едни Найтбейкъри (2бр)със китайски ксенон. Крушките на китайският ксенон ги смених преди година,защото ми се стори ,че светят по слабо от преди.Новите крушки бяха по 9 лв бройката,а старите са ми в багажника за резерва.Карам на фарове и зиме и лете и денем.didich и в момента си длъжен да имаш резервни крушки в автомобила!
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Каквито и закони да приемат,каквито и забрани да наложат ,ние сме мършаво стадо. Нима ловешките полицаи не знаят как трябва да се спира и то пред Полицейското Управление та всички са спрели срещу движението пресичайки двойно непрекъснатата линия ?.
                                Прикачени файлове
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X