Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уикенд в Гърция. Документи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote="Immortal"]
    geo_g написа:
    И ената карта. Като не трябва за ЕС, защо страните от ЕС са написани на зелената карта?!?
    Заради ТR, MK, SB, RUS и т.н. На моята пише, "(Считано от датата на присъединяване на Република България към ЕС) Застрахователния договор осигурява покритие за всяка държава членка, .................."А си взех зелената карта, като затръгвах за Македония, а после и за Турция.
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

Коментар

път

За Гърция не търсят ама за Турция търсят малкия талона на колата и ако не е на твое трябва пълномощно с превод на турски . И ако нямаш връщат. Да не се наляга някой да ви спира Повечето си говорят техния език и няма разбиране.За детето трябва документ със снимка а то освен паспорт няма какво друго да се покаже А акта за раждане ако нещо има разминаване със имената може да го търсят евентуално. те и без това няма как да го прочетат като пише на БГ .Ако веднъж е минава колата после няма проблем минава по лесно . Сега гледам проверяват и за цигари/ алкохол някой коли.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Ако ходиш с дете - носете му акта за раждане.
        акта за раждане трябва ли да е оригинал?
        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
        Ex.Opel Astra

Коментар

кола

Акт за раждане до сега не са ми търсили .Той сина дава документите в повечето случай.Нали има паспорт детето. Няма как грък да прочете какво пише на акта. Ама ако го имате носете го няма да натежи де .Особено ако са и двамата родители със едни и същи именапо няма да има проблем. Ние понякога си даваме лични карти понякога паспорти .Веднъж караха жената да си махне очилата че не се разбира дали е тя.А ако детето спи не го будим. Носете си вода и хляб техните не са хубави.
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да, ама фамилията на жена ми е различна от моята и на детето.

Коментар

z_sutrov написа:
              Даже е по-добре да е нотариално заверен, съответно преведен и легализиран на съответния език, че може на някой льолю да му скимне да измисли нов закон . По тази логика също е добре да се носи и Свидетелство за граждански брак, също нотариално заверено и легализирано за по-сигурно. За църковно не съм сигурен. Добре е да има и фактура за автомобила евентуално, та ако на някой полицай или митничар му се прииска да сме подсигурени.Разберете, че това са измишльотини и всичко е в компютъра на полицая. В момента в който прекара документа през четеца или набере ЕГН-то му излиза всичко. Ха сега познайте дали ще вярва на компютъра си или на листа хартия, поднесен му от поредния пътуващ. Гледам и не вярвам на очите си . По-горе писах, че има "ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ" и съответни наредби и инструкции. Според него документите са само паспорт или паспорт + изрично, нотариално съгласие на непътуващ родител. Четете законите колеги, или поне се интересувайте и не позволявайте да ви правят на маймуни!Хайде със здраве, лек и успешен път на всички пътуващи колеги и без неприятни сблъсъци със закона или некомпетентни чиновници!
              Lupo - The Monster
              Е83 3D

Коментар

Airfan написа:
                Да, ама фамилията на жена ми е различна от моята и на детето.
                Точно такъв е и моят случай и винаги ми искат и акта за раждане.При условие, че обикновенно познавам граничните полицаи...
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

geo_g написа:
                  z_sutrov написа:
                  Даже е по-добре да е нотариално заверен, съответно преведен и легализиран на съответния език, че може на някой льолю да му скимне да измисли нов закон . По тази логика също е добре да се носи и Свидетелство за граждански брак, също нотариално заверено и легализирано за по-сигурно. За църковно не съм сигурен. Добре е да има и фактура за автомобила евентуално, та ако на някой полицай или митничар му се прииска да сме подсигурени.Разберете, че това са измишльотини и всичко е в компютъра на полицая. В момента в който прекара документа през четеца или набере ЕГН-то му излиза всичко. Ха сега познайте дали ще вярва на компютъра си или на листа хартия, поднесен му от поредния пътуващ. Гледам и не вярвам на очите си . По-горе писах, че има "ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ" и съответни наредби и инструкции. Според него документите са само паспорт или паспорт + изрично, нотариално съгласие на непътуващ родител. Четете законите колеги, или поне се интересувайте и не позволявайте да ви правят на маймуни!Хайде със здраве, лек и успешен път на всички пътуващи колеги и без неприятни сблъсъци със закона или некомпетентни чиновници!
                  Ти си злобей колкото искаш, то от природата си човек не може да избяга.Нормативната уредба не е само в закони - много ги обичам такива като тебе дето си мислят, че като са прочели закона и знаят всичко.То ако беше така - нямаше да се учи 5 години Право!Като съм тръгнал нанякъде последното нещо, което искам е да правя скандали и да вися по гишета с часове.

Коментар

Не колега, грешно си ме разбрал! Най-малкото искам да злобея, а и не ми е в природата. Но избеснявам, когато се примиряваме с всичко и позволяваме да ни тъпчат на кой как му скимне. За това писах, че има закони и от нас зависи как и дали ще се спазват!
                    Lupo - The Monster
                    Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
                      Не колега, грешно си ме разбрал! Най-малкото искам да злобея, а и не ми е в природата. Но избеснявам, когато се примиряваме с всичко и позволяваме да ни тъпчат на кой как му скимне. За това писах, че има закони и от нас зависи как и дали ще се спазват!

Коментар

geo_g написа:
                        И точно в случая не си прав.Когато фамилията на мъжа и жената са различни, граничния полицай не може да гадае дали това е майката на детето или не. Тогава идва и ролята на акта за раждане. И го искат не чуждите граничари, а нашите. Защото ако жената не е майката на детето, трябва да има нотариално заверено пълномощно от истинската майка. За зелената карта обясних достатъчно добре. Не ми се спори повече.Правете каквото знаете.
                        Immortal написа:
                        Не е важно дали има или няма зелена карта в ЕС.Важно е, да нямаш направена отстъпка от цената на застраховката заради шофиране само в България.А зелената карта ти я издават безплатно към полицата, когато нямаш отстъпка. Тъй че по-добре да имаш.
                        Прикачени файлове

Коментар

Immortal написа:
                          Когато фамилията на мъжа и жената са различни...
                          И да са еднакви пак няма гаранция, че сте баща и майка на детето, нали.

Коментар

CHILIEV написа:
                            Immortal написа:
                            Когато фамилията на мъжа и жената са различни...
                            И да са еднакви пак няма гаранция, че сте баща и майка на детето, нали.
                            И както казва мъжа на жена си в изблик на истерия " И ако искаш да знаеш тези деца не са от теб" Сори за спама ама като гледам си е в духа на темата
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Брат ми ходи с приятелката си, тя беше непълнолетна и си изкара само пълномощтно от родителите, че са съгласни в еди кой си период тя да излиза извън граница. Нямаха зелена карта и не вадиха. А много се разправяха с полицията, не заради друго а щото не са могли да намерят гасстанция и спрели патрулка да ги закара до някоя, а ония не знаели английски и ги закарали в участъка, за да намерят някой, който знае и в крайна сметка ги придружили с патрулката до гасстанция :D Никакви документи не са им искали и проверявали... Сега до колкото знам са отворили още някоя друга гасстанция, иначе преди 1-2г. беше голяма мъка, както и в почивни дни не работят...А аз сега като си прехвърлях гражданската питах за такава зелена карта, струваше 1,80лв за 2 държави по избор, а ако искаш за повече 70лв някъде, в крайна сметка ми я дадоха без пари

Коментар

Working...
                              X