Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за сглобките на панелните жилища

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

.....................................
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

абе не знам кое какво що, ама комшиите отгоре като си говорят и всичко се чува в нас, а да не говорим като си правят банкет .... нямаме изолации, но не ми се струва нормално това.То е ясно... ще се прави скоро изолация, ама панелката ни е строена 89-та, ние се нанесохме 92-ра.Тааа... къде са тея 50 години гаранция, и от кой да си ги търся, че имам 4 пръста фуга на терасата между панелите...

Коментар

Ние като се нанесохме в това жилище, като ходехме по единия балкон и се чуваше подобно думкане, но по-силно. Един ден реших да го търся от къде е. Оказа се че предния панел на балкона, се държи само на две заварки - горе. Като разрових долу ъглите и го побутнах и той се открехна Заварих го с допълнителни планки и т.н. и ефекта изчезна.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

BO написа:
          Само за размисъл.Според теб някакви малчугани ще могат ли да раздвижат съвсем малко плочата от заварките , при положение, че върху тази плоча (стени) лежат още десетки такива плочи отгоре?Не си написал на кой етаж си, но помисли малко логично и сам ще си отговориш на въпроса дали са ти здрави заварките и това ехтене може да бъде някакъв тест
          Аз съм на 3-я етаж. Абсурд плочата да се движи. Тя ако се движи ....................... Върпроса е това кънтене, може ли да се появи от проблем в заварките и дали някой познава специалист, който да дойде до вкъщи например да си даде мнението. Гледам в нета има обявена цена от 190евро за сканиране на заварките.

Коментар

Недостатък на панелното строителство е, че наистина шумоизолацията я няма никаква и се чува всичко, идеалния дом за клюки Експлоатационния срок на панелките е 50г, а на новото строителство 100г., така се води, тоест след изтичането на този срок би следвало да се проверят самите сгради за някакви нарушения по носещата конструкция, задължително обследване, евентуално основен ремонт, саниране специално за панелките /повечето хора разбират под саниране само топлоизолация на фасадата, не - това означава и проверка на заварките и последващо възстановяване на връзките ако има отслабване/ и т.н., тоест би следвало да се провери сградата позволява ли по нататъчно обитаване, като с горните мерки се повишава експлоатационния срок на самата сграда, не случайно господата политици през последната година започнаха да говорят за този проблем, защото тези 50г почват да наближават, да не кажа че има вече панелки, които са на 50г. Спете спокойно кънтенето е съвсем нормално, не е причина, че заварките са дефектирали.Ще дам един пример, да пази господ от подобен инцидент - преди месеци в Русия даваха един репортаж как след експлозия на газифицирана панелка, цяла секция се срути, тоест не целия блок ами само входа. Значи взрива беше на долните етажи 1-ви или 2-ри не помня, при което бяха разрушени цели плочи и стени и след като в това състояние останалите панели удържаха тежеста на горните етажи самата секция падна чак след около 15 минути ... вие си направете изводите колко са здрави панелките
            punto HGT

Коментар

В интерес на истината, има огромна разлика в качеството на стоеж на панелките през различните години. Първите са доста добре, което не може да се каже за последните...

Коментар

muns61 написа:
                В интерес на истината, има огромна разлика в качеството на стоеж на панелките през различните години. Първите са доста добре, което не може да се каже за последните...
                Точно това ме притеснява най-много. Качеството на строеж.

Коментар

Danchojn написа:
                  muns61 написа:
                  Точно това ме притеснява най-много. Качеството на строеж.
                  Баща ми е заварчиик, една от неговите шеги от миналото е "капка тон държи", а аз съм си карал практиките през 88-89-90-91 година по соц строежите. Точно преди да падне комунизма нещата бяха много по-добре в спазване на предписанията. После започна повече да се "обядва" отколкото да се работи. Ако през 89 година строяхме един вход/ден - през 90 един вход го правехме по месец. Говоря ти - дошли са камионите с панелите, заварчиците и кранистите в едно с монтажистите са на лице и свежи и са се метнали да сглобяват легото. После около две-три седмици отиваха за довършителни работи - свързване на ел. инсталации, шпакловки, дограма (без металната, която беше излята още с панела), външно измазване на фугите. Седял съм със зяпнала уста като видях как сутринта в 8:00 почваме работа на основи и вечерта в 17:00 вход от 5 етажа е готов за довършителни. Големите панели няма как да не кънтят - все пак е голяма площ, която се крепи само по стените. Подовите панели влизат в жлебове в стенните панели. След това - се заваряват, както вече ти писаха. По-скоро обаче бих разчитал на тежестта на цялото нещо вместо на 23 годишни непочистени заварки П.П. Никой не е думкал по панелите да проверява заварките Поне не и на строежите на които съм бил аз..., но все пак аз съм бил само на строежа на един квартал във Варна...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Благодаря ви момчета за мненията.

Коментар

didich написа:
                      ...Ще дам един пример, да пази господ от подобен инцидент - преди месеци в Русия даваха един репортаж как след експлозия на газифицирана панелка, цяла секция се срути, тоест не целия блок ами само входа. Значи взрива беше на долните етажи 1-ви или 2-ри не помня, при което бяха разрушени цели плочи и стени и след като в това състояние останалите панели удържаха тежеста на горните етажи самата секция падна чак след около 15 минути ... вие си направете изводите колко са здрави панелките
                      http://www.youtube.com/watch?v=DUgfr1_uhmo
                      Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

mitkodpd написа:
                        didich написа:
                        ...Ще дам един пример, да пази господ от подобен инцидент - преди месеци в Русия даваха един репортаж как след експлозия на газифицирана панелка, цяла секция се срути, тоест не целия блок ами само входа. Значи взрива беше на долните етажи 1-ви или 2-ри не помня, при което бяха разрушени цели плочи и стени и след като в това състояние останалите панели удържаха тежеста на горните етажи самата секция падна чак след около 15 минути ... вие си направете изводите колко са здрави панелките
                        http://www.youtube.com/watch?v=DUgfr1_uhmo
                        Как си висяха панелките дето останаха след срутването, направо не мога да повярвам. Вчера се разходих по етажите на всички кънтят плочите на хола.

Коментар

Danchojn написа:
                          Вчера се разходих по етажите на всички кънтят плочите на хола.
                          Колега що не им каза, че заварките са им тръгнали и на тях и скоро ще става страшно, малко да ги стреснеш и тях, няма само теб да те плашат предполагам знаеш онази хубава българска поговорка, "защо на мен да ми е гадно като може и на комшията"
                          punto HGT

Коментар

Най-качественото панелно строителство е от 70-те години. Тогавашните блокове са с най-малко пукнатини от земетресенията, с най-малко паднали мазилки. Тогава във фугите между панелите се слагаха уплътнения от пореста гума, някои мои приятели опитваха с нея да заменят вътрешните гуми на велосипедите.После започна ускорено строителство, появиха се т. нар. комсомолски набори и нещата станаха трагични. По едно време някоя гениална кратуна измисли преградни стени от гипсови блокчета - страшна акустика! В Плевен е достатъчно да сравниш Сторгозия и Дружба - примери за старо и ново строителство.Имам 2 панелни апартамента, единият е от 1968, а другия - от 80 - те. Няма никаква база за сравнение...

Коментар

Working...
                            X