Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте на плажа!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внимавайте на плажа!

Днес отидохме на нашия плаж тука, в Аспарухово. Още отначало ми направи впечатление че има двама циганина, които са си разделили района и шъкат напред назад. Откровено оглеждат хората и багажа им. Аз взех детето и тръгнах да му намокря краката, и понеже жената беше права циганина без притеснение спря на 4-5 метра от чадъра и зачака жена ми да тръгне след нас. Видя че жената седи и разочарован продължи тегелите. После го гледам как оглеждаше едно оставено колело, но толкова директно не го изпусках от поглед, че не посмя да пипа. То аз съм чувал за кражби на плажа, но толкова откровено дебнене не бях. Имах чувството че чака не да замина, а да се обърна. Стояхме 10-ина минути, защото имаше много силен вятър, смятайте що нещо ви разправих за едни няколко минути наблюдение.Пазете си багажа на плажа!

Такива толкова солена вода ще ги накарам да изпият ,че отзад сол ще започне да им капе.В случая плажа охраняем ли е?Концесионери има ли?Къде е мястото на родната полиция/на сянка с палка и кочан фишове/?Много права и свобода им дадоха на тези и четирикраките лаещи в България?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Такива толкова солена вода ще ги накарам да изпият ,че отзад сол ще започне да им капе.В случая плажа охраняем ли е?Концесионери има ли?Къде е мястото на родната полиция/на сянка с палка и кочан фишове/?Много права и свобода им дадоха на тези и четирикраките лаещи в България?
      Интересно защо ще трябва да го караш да пие солена вода? Защото е ром?"Тези" кои са? А ти кой си, та да определяш кой какви права и свободи да има? Вероятно си от хората, които още не са разбрали, че сме демократична държава. Поне по конституция.И какво намесваш родната полиция в случая? Тя трябва да е на всяко плажче, всяка полянка, изобщо всяко място, на което има повече от трима души ли?
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

А ти какво ще направиш ако те отарашат на плажа, ще го черпиш мента със спрайт ли какво???

Коментар

прав е Тронадо ,аз да го барна ,не солена вода ами и пясък ще смукне ,хич не ми пука за тая демокрация на мен :D
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Ами... уж скачахме за свобода и искахме Тоблерон, а получихме един четвъртит... в станиол от Тоблерон с надпис "Демокрация"... Мани друго, ами и се налага да го гризем. Та каква демокрация... ако не си помогнеш сам - държавата пет пари не дава (за вземане - може).Пък пладнешките обири не са само по морето. Наскоро по класическата схема на познат му крадат куфарче с много важни документи (разрешителни за строеж, архитектури и пр.) от колата, докато чака на светофара посред бял ден. Та дори когато сте в колата - заключвайте вратите! Куфарчето е взето от задната седалка от "пешеходец" пресичащ барабар с другата навалица... Човека го видял, но докато пусне аварийки, докато разкопчее колана... сега чака да се появят документите отнякъде, понеже в куфара не е имало пари и се надява да са го метнали някъде... Тъжна действителност...
            Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

coolboby написа:
              А ти какво ще направиш ако те отарашат на плажа, ще го черпиш мента със спрайт ли какво???
              Колко пъти прочете първия пост?Ако аз не съм разбрал, извини ме, но колегата не е споменал някой да е обран.Подозрението все още не е причина за наказание, нали? Или греша? За съжаление в правилата на форума вече няма точка, която да забранява постове с нетолерантно съдържание или съдържащи расистки призиви, но това не означава, че всички сме с чуствителността на старшини от бойно поделение и трябва да толерираме определено провокативни изказвания.Самият факт, че някой сравнява хора с кучета е показателен за много неща. Както и това, че не получава предупреждение.Но виждам, че това поведение среща одобрение. Браво.

Коментар

Lane Staley написа:
                За съжаление в правилата на форума вече няма точка, която да забранява постове с нетолерантно съдържание или съдържащи расистки призиви
                Начи първо кво му е расисткото да наречеш един циганин - циганин......ся тва че ти му викаш по фешънски - ром, не го прави римлянин.......Второ - за да прави някой човек расистка забележка, то тя трябва да е отправена към нечия раса - циганите коя раса са бре.......ромска раса има ли.....????
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B7%D1%8A%D0%BC Можеш да четеш предполагам. :D Но да не се луташ ще ти цитирам тук определението за расизъм:Расизмът според ООН, е расова дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цвета на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.Виж, не очаквам подкрепа за мнението си. Но за мен за да сравниш хората с кучетата трябва да си много ...

Коментар

Че то значи всички сме под расистки обстрел. Да взема и аз да ходя да обикалям плажовете и да влача чанти :D . И понеже сме демократична държава, и аз ще го накарам да филтрира морска вода. Нали е демокрация, значи мога .

Коментар

Проблема е в тебе в случая - човека влиза и пише че двама циганина дебнат да краднат, втори пише че щели да пият вода незнам си откъде, и ти нахлуваш и правиш извода че тва ставало щото били цигани......дреме им на колегите цигани ли са или ескимоси.......никъде не са коментирали нищо расистко, ти направи тва предположение, и сложи мнения все едно са ги нарекли незнамси как.....Ако бяха китайци сигурно нямаше да се обадиш нали......Така че мисля че излишно се палиш, никой не виждам да ръси расистки мнения.....
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Дори без да дебнат толкова очевидно, циганите на плажа предизвикват подозрение - ясно е, че не са отишли там да хващат тен
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Lane Staley написа:
                          Tornado написа:
                          Интересно защо ще трябва да го караш да пие солена вода? Защото е ром?"Тези" кои са? А ти кой си, та да определяш кой какви права и свободи да има? Вероятно си от хората, които още не са разбрали, че сме демократична държава. Поне по конституция.И какво намесваш родната полиция в случая? Тя трябва да е на всяко плажче, всяка полянка, изобщо всяко място, на което има повече от трима души ли?
                          Хахахахах ей мУшморок много си забавен.Щом искаш наречи ме расист ама а съм го барнал да бара ще му се изтропам в устичката.А ти щом искаш целувай го.

Коментар

Абе не знам само подозрения стигат ли, обаче аз такова ДЕБНЕНЕ не бях виждал. Хем го гледаш че те обикаля като лешояд, хем нищо не можеш да му кажеш. Представи си една ивица от 150м, двама циганина правят тегели по 75м, обаче така че да не се засичат по средата. И спират, и оглеждат, особено ако някой ще тръгва нанякъде. Сега разбирам как се чувстват хората по селата като ги оглеждат циганите за набелязване на крадене. Хем нищо не можеш да му кажеш щото гледането не е забранено, хем го виждаш как гледа и си прави плана. Аз не знам какви бяха тези, според мен наркомани някакви, защото чак па толкова ИЗОБЩО да не им дреме?! Даже не се бяха съблекли, бяха с черни оръфани мръсни тениски. Понеже имаше въпрос за концесионера. Спасител има, но това е северната част на плажа, а всичките интереси на концесионера са съсредоточени в южната част, защото оттам е подхода с автомобилите. Там са заведенията и чадърите. Северната е за тези дето идват пеша, главно пенсии, тук таме хлапетии и майка с дете.

Коментар

по въприса с братята "роми"...Кмет, който изсели роми, спечели най-голямата изборна победа в Румъния...Румънски кмет, критикуван от правозащитници за изселването на ромски семейства и отделянето на квартала им с бетонна стена, е спечелил най-голямата победа на местните избори в страната.Това се вижда от официалните данни, разпространени в четвъртък.33-годишният Каталин Черечес, който управлява град Бая Маре, е получил на вота в неделя 86%.Гласуването се проведе броени дни след като местните власти преместиха десетки ромски семейства в административната сграда на изоставен завод за цветни метали.Действията веднага бяха критикувани от правозащитници, които го обвиниха, че се опитва да създаде гето.Според тях издигането на висока 1.8 метра бетонна стена миналата година между ромския квартал и минаващия наблизо път е равносилно на институционален расизъм. Старият завод пък е неподходящ за живеене и няма достатъчно помещения за кухни и санитарни нужди.Черечес е член на управляващия лявоцентристки Социал-либерален съюз, спечелил най-много гласове на местните избори. Той твърди, че решението за ромите е само временно и не е дискриминация."Това е просто първата стъпка в проект, който има за цел да стане европейско ниво един от начините за интегриране на ромите. Става дума за 1 до 3 години, докато определим подходящи терени да си построят къщи", обяснява той пред Reuters.Агенцията припомня, че официално около 620 000 румънци се представят като роми, но мнозина не декларират произхода си - някои от тях поради страх от дискриминация - и действителният им брой може би е около 2.5 милиона души. Това означава, че в Румъния вероятно живее най-голямата ромска общност на континента.Румънските медии описват как през май в Бая Маре властите са започнали да изселват ромите от бедни квартали, в които те са живели в 20-годишни "импровизирани сгради" без вода, ток и канализация.http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/06/...amata_izborna/
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                              X