Здравейте колеги , явно ми е писано да пиша теми свързани все с мои проблеми. Досега не съм писал тема за да се похваля в форума май . И тази отново е за оплакване и съвет от вас. Днес ходих в КАТ Търново за да сменям талоните на наскоро купеното от мен ауди. До тук добре, но изникна един проблем. Оказва се че в големия талон, за вид гориво което използва колата са писали Бензин, а тя е Дизел . Как им е хрумнала такава глупост и идея си нямам. И сега се чудя да ходя ли да оправям талона(ще се наложи сигурно защото при прегледите вече нали го сканират). А да карам така предполагам няма да стане защото ще ми правят проблеми сигурно като ходя да минавам преглед. Или как ще я впиша в данъчното бензин като тя е дизел. Някой имал ли е такъв проблем със сгрешена информация в талона и в КАТ признават ли си грешката за да я оправят безплатно или отново всичко + таксите за смяна на талони . И аз тиквата защо не се прегледах още в кат, ама откъде да знам, че са такива баламурници!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с големия талон на автомобил.
Collapse
X
-
Интересен казус...Най-добрия вариант е да отидеш в КАТ и да провериш. По принцип не правят нищо безплатно, но също така и ме съмнява да те ожулят пак за всички такси. По скоро ще искат да си платиш нещо от типа на 2-3-5лв за издаване на нов талон...А междувременно ще ти връчат някоя служебна бележка...Зарежи иначе всякакви предположения и иди в КАТ. Истината ще я откриеш само там...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Аз съм имал на два пъти подобен проблем.Една от колите ми - фиат палио комби, я писаха хечбек в талона. Не си тръгнах, докато не оправиха грешката. Безплатно разбира се. Колкото и да се пенявеше някакъв чичо, че за него била хечбек и че всъщност нямало разлика, аз си стоях, не помръдвах колата, задръстих и изнервих опашката от чакащи и накрая оправиха талона.Вторият случай беше по-особен: предишната ми кола беше пристигнала в България с грешен номер на двигателя. По-точно една цифра беше сбъркана. Тази грешка се откри едва след 3 години, когато я продадох. Тогава - пак безплатно, на основание "бракуване на талона поради техническа грешка" издадоха нов талон и колата успешно беше прехвърлена на новия собственик.И още една от колите ми я объркаха в талона, но тогава не се разправях и затова не го броя. Писаха първия ми опел светло червен, не знам откъде им хрумна, поне да бяха писали червен. А той си беше бордо. Но накрая, след 5 години като го продавах, наистина беше станал светло червен - факт .Така че няма какво да се чудиш. Бягай в КАТ и да ти оправят талона.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
И като идеш - да не вземеш да им даваш някви пари?! Грешката си е тяхна - да ги я оправят БЕЗПЛАТНО.Аз лично съм виждал талона на един колега от Алфа Форума (alfa_user), още преди 6-7 години, в който беше записано, че Алфа 155 тежи 3.5 тона. То хубаво, ама тогава се плащаше пътен данък, и се плащаше някаква сума на всеки започнати 1000 кг... Грешки стават, затова гледайте внимателно всичко на място. Както е направил Снейка.
Коментар
-
snake написа:Вторият случай беше по-особен: предишната ми кола беше пристигнала в България с грешен номер на двигателя. По-точно една цифра беше сбъркана. Тази грешка се откри едва след 3 години, когато я продадох. Тогава - пак безплатно, на основание "бракуване на талона поради техническа грешка" издадоха нов талон и колата успешно беше прехвърлена на новия собственик.
Коментар
-
Ще отида в Кат ама няма да е веднага, ами в края на месеца. Че сега нямам нито време нито възможност. Пък ако кажат, че съм се забавил ще има наистина големи скандали . Цялата ни държава е объркана ей, оправия няма и няма и да има. И сега като вземам новия талон ще го проверя на място, че да не се окаже, че са я писали лекотоварен камион, че максималния и товар с ремаркето го писаха 3080кг :D . Те ще ми искат С категория още малко за да го карам.
Коментар
-
Е на място ама като не се прегледах, тъй като им имах вяра и стана проблема. Като отида до кат към края на месеца ако нещо се заядат лелките и не си признаят вината, демек да искат отново да им заплащам таксите, ще я накарам да си извика шефа да обсъдим с него проблема. Не че съм за 20лв, ама като сложим и още 25лв за гориво и времето което губя, и какво съм виновен че не си вършат съвестно работата. Абе без разправии няма да мине и това е .ПП. Като погледнах в талона, отдолу до буквата (H) което е символа за срок на талона имам една оградена в кръгче 5-ца. Е сега и ако се окаже че имам и срок на талона, и я отрегистрирвам от всякъде и ще си я карам без номера . На форда май нямах такива числа на това място.
Коментар
-
Да разкажа малко какво стана днес и как протече цялата операция . Учудващо ама всичко мина без караници и без повишаване на тон . Отивам си аз на гишето и казвам че ми е сгрешен талона, при което служителката вади от архива стария талон(от онези сивите и вътре в него не пише вида на горивото), а в бележката която е извадена от компютъра и се попълват данните на автомобила пише БЕНЗИН (от къде е тази информация в компютъра не знам). Та от там жената ме прати с талона при шефа на КАТ. Обясних му каква е грешката и той каза да отида с колата при механиците(демек на канала), да я погледнат и после да се върна при него. Закарах колата на механика той свери номера на двигателя с този от талона и ми каза да изкарам колата и да ходя с него при шефа. Отидохме там, аз чаках естествено в коридора, излезе механика с талона и още някакви листи даде ги на жената за преиздаване на талоните и отиде да до оправя някакви други документи. Изчаках си най порядъчно около 45мин, взех си "новите" и за сега уж верни талони и дим да ме няма от КАТ и от Търново. Та това е общо взето, всичко мина по мед и масло, ама за трети път ходя в КАТ заради тази кола , дано не се появят други такива проблеми. Ако някой иска да пита нещо да пита ако не модераторите да преценяват какво ще правят с темата, ще я заключват ли я ще я трият ли, тяхна воля. И разбира се да изкажа благодарност на хората който ми отговориха на въпроса и дадоха своето мнение !Ай от мен по няколко виртуални бири за колегите съфорумци .
Коментар
-
Преди две години като регистрирах Стилото в КАТ отидох веднага в данъчното да я запиша и платя данъка до края на годината .Беше 7 ноември 2010г От първото Стило знаех че данъка е 130лв и си правя сметка за два месеца да платя около 25лв . Пуснаха ми фактура за около 65лв . Учудих се и попитах защо толкова много дали не вземат за половината година . Служителката ми показва големия талон и казва колата ти е нова 2010г и данъка е голям . Казвам че колата ми втора употреба 2002 година .Тя по телефона набра КАТ обясни им положението и се разбраха да отида пак в КАТ и ми го сменят. Така и направих ,смениха ми с нов талон не платих нищо .Просто служителката вместо 2002 година по инерция писала година на производство 2010.Обаче друг случай с нотариус ме накара да излеза от кожата си . Нотариуса ми издал нотариален акт на едното жилище водещо се на сина ми с ЕГН вместо неговото моето написано вътре. Преди години сина ми тегли кредит и залага това жилище обаче в банката виждат че ЕГНето е друго и връщат акта . Отивам при нотариуса да си оправи грешката . И се почна едно ходене по мъките плащане на нови пари и допълнение към сгрешения АКТ. Казвам му в очите че грешката си е негова и не трябва да плащам отново ,но той ми излезе с номера че това съм бил продиктувал и това писал. Глупости на търкалета .Та от тия две случки вече уж се опитвам на място за всяко едно нещо да оглеждам и препрочитам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар