Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде отиват парите от актовете?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес докато гледах, как охранени шопари в униформа, плюеха семки от патрулката и се радваха на радара със записваща камера, се замислих къде отиват парите от тези актове? Ситуацията беше идентична с тази от картинката Седяха под дебела сянка на паркинг, намиращ се на височина малко над половин метър над двете платна. Патрулката беше спряла почти перпендикулярно на пътя, по който преминаваха автомобилите. Зеленото между двете платна е островче с трева. Радара идеално засича всеки идващ срещу него, въпреки, че реално никой няма да види патрулката (става въпрос за минимум 30-40 метра ) + факта, че се намират на паркинга на жилищен блок, където има още 20 коли.И аджеба, в тая гейска ситуация се замислих къде отиват парите от актовете? Униформените плазмодии стояха над два часа на въпросното място, решаваха кръстословица от вестник и плуеха семки, като от време на време се смееха и сочеха по дисплея на камерата. Явно, много се радваха на новата си придобивка, купена с парите от събраните актове, или от парите на данъкоплатците. Според мен, това е абсолютно изнасилване, при положение, че няма никакви обозначения за камери на пътя. Просто възползване от ситуацията, че пътя е с вираж и всеки, спускащ се по инерция развива над допустимите 40 км в час. Още по абсурдното, беше че 500 метра по надолу, има училище с пешеходна пътека,на която цари пълен хаос и безредие. Това обаче не влиза в компетенцията на охранените шопари в униформи, защото от "МВР-то" са им казали да седят и да снимат, защото цецко требе да излезе по тИливизора и да съобщи колко много нарушители са хванати за последния 1 месец по българските "пътища" и че са необходими още средства за закупуването на нови и нови камери. В същото време сме свидетели на безумна корупция по всички етажи в полицията и в частност в МВР (да не говорим за ДАИ), разбити пътища и куп други "незначителни" извращения. Но за съжаление не мога да развия теорията си докрай, защото не съм наясно къде отиват парите от актовете Някакви предположения?

Половината отиват "някъде", а другите половина в "нечий джоб"(едва ли на държавата?) Иначе защо трябва да има обозначения за камери? Там където има камери постоянно, има знаци и предупреждения. Това е е наклон не е оправдание, че караш с превишена скорост. Нека стоят и снимат... Ти спазваш ли ограниченията..??!?!
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Този отговор, много не ме удовлетворява. Значи, пътните полицаи непрекъснато пищят за пари, същевременно са пропити от корупция. Какъв е проблемът, да си оставят патрулката на пътя да снима и да ходят да си вършат работата на "пътни полицаи". Докато най-блаженно си се разлагат в патрулката, 500 по-надолу, някой изрод, ще прегази твоето дете. Каква е регулаторнта им функция в случая? Никой не ги вижда, следователно никой не намалява. Няма знаци за камери, никой не вижда патрулка, следователно няма никаква реална опасност от последствия. В случая е напълно безсмислено стоенето им на въпросното място, някъде в ливадите, след като всеки необезпокояван може да си фучи с колкото си душа иска. Голям праз като някой бъде размазан на пешеходната, важното е че 500 метра преди това е сниман с 20км над ограничението и е платил на "държавата" (все още не знаем на кой точно) 100лв глоба.

Коментар

Аз пък подкрепям подклаждането на параноята, че във всеки един момент може да ти засичат скоростта. Тогава вместо колите да намалят на тревожещия те участък ще карат постоянно в ограничението, навсякъде. Не виждам защо ревеш, ако си изряден няма да имаш проблем с тая патрулка скрита.И хайде ако обичаш клетвите за прегазване на нашите деца...тука изтрих какво бях написал. Да речем - спести си ги.

Коментар

В сряда ходих в НАП да търся справедливост по отношение на един казус , а именно :На 07.02.2009 година Рабът Божий Румен бе сурвакан от лицето Антон Тачев Тачев на ,, 7-ми километър ’’ до родният му град Шумен , за движение с превишена скорост ( а именно с 60 км/ч при ограничение 50 км/ч ).На 26.02.2009 въпросният страшен сто и петнадесет килограмов катил ( т.е. аз ) си плати глобата с фиш .На 23 Май того при регистрацията ми по ЗДДС останах изумен , че имам неплатени задължения към бюджета.С бодра крачка се отправих към съответната стая в НАП , където след обяснение на ситуацията бях изненадан от бодрият смях на служителите на Фиска .Обясниха ми , че проблемът е от доста време и съм поредният абдал , платил задълженията си .Посъветваха ме да отида в КАТ и да взема служебна бележка , за съдържанието на която никой нямаше представа .Размахах им ,,Вносна бележка към бюджета ’’ , от което почнаха така силно да мигат , че се раздвижи въздуха в помещението . След това един от данъчните започна да спряга глаголи в майчино време по отношение на Народната Милиция и ми посочи няколко купчини с преписки от този род и ми заяви да пазя документацията до светли бъднини .Апропо , не пропуснаха момента да ме нахокат , че съм имал неплатен друг фиш от 30 лева от лятото на същата година .Аз пък им обясних как през януари 2009 , моята благоверна беше оставена без книжка за един месец поради управление на МПС със страшните 72 км/ч , глобена със 150 лева и още 20 лева за неносене на лични документи и изказах съмнението си , че въпросните 170 лева май са отишли в Мъглявината Андромеда съдейки по случващото се с моята особа и армията от други съвестни граждани и селяни .Но вие , Колеги , само за миг не си помисляйте да не плащате задълженията . Трябва да градим държава за чудо и приказ , ей .
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Къде отиват парите от актовете?

Румен_Хинчев написа:
            В сряда ходих в НАП да търся справедливост по отношение на един казус , а именно :На 07.02.2009 година Рабът Божий Румен бе сурвакан от лицето Антон Тачев Тачев на ,, 7-ми километър ’’ до родният му град Шумен , за движение с превишена скорост ( а именно с 60 км/ч при ограничение 50 км/ч ).На 26.02.2009 въпросният страшен сто и петнадесет килограмов катил ( т.е. аз ) си плати глобата с фиш .На 23 Май того при регистрацията ми по ЗДДС останах изумен , че имам неплатени задължения към бюджета.С бодра крачка се отправих към съответната стая в НАП , където след обяснение на ситуацията бях изненадан от бодрият смях на служителите на Фиска .Обясниха ми , че проблемът е от доста време и съм поредният абдал , платил задълженията си .Посъветваха ме да отида в КАТ и да взема служебна бележка , за съдържанието на която никой нямаше представа .Размахах им ,,Вносна бележка към бюджета ’’ , от което почнаха така силно да мигат , че се раздвижи въздуха в помещението . След това един от данъчните започна да спряга глаголи в майчино време по отношение на Народната Милиция и ми посочи няколко купчини с преписки от този род и ми заяви да пазя документацията до светли бъднини .Апропо , не пропуснаха момента да ме нахокат , че съм имал неплатен друг фиш от 30 лева от лятото на същата година .Аз пък им обясних как през януари 2009 , моята благоверна беше оставена без книжка за един месец поради управление на МПС със страшните 72 км/ч , глобена със 150 лева и още 20 лева за неносене на лични документи и изказах съмнението си , че въпросните 170 лева май са отишли в Мъглявината Андромеда съдейки по случващото се с моята особа и армията от други съвестни граждани и селяни .Но вие , Колеги , само за миг не си помисляйте да не плащате задълженията . Трябва да градим държава за чудо и приказ , ей .
            Фирмата в която работя все още чака връщането на едни 100 лв. от двойно платен електронен фиш ... когато ходих да се разправям предвидливо носех и още два - три платени фиша ... оказа се, че още един виси неплатен във системата ... преписки до София ... чувай, Станчо ...А по темата - наистина май отиват в мъглявината Андромеда ... или Конска глава ... или където и да е другаде, но не по предназначение, а то е да направят "пътищата" по-безопасни за моите деца ...п.п. Еюй сега ми хрумна термина "дълбокоджобно заустване" ... приложим е за всички видове държавни вземания, такси, налози и т.н.
            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Абе и да плюем или не, ама ще ни научат да караме по ограниченията с тези камери...Вече два пъти по 100лв плащам на жената ( респ. по70лв щото гледам да ползвам отстъпката.. ).И двата пъти е на влизане или излизане от Хасково, където си важи ограничението 50км/ч, а скоростта й е била 72-75км/ч.Какво да се направи - не мога да не платя, защото реално глобата е за фирмата, в която работи, защото е засечена със служебния автомобил, а фирмата изисква служителите сами да си плащат глобите.Усещам се последно време че карам малко по-разумно, спазвайки ограниченията или превишавайки ги с не повече от 10-15км/ч...А че парите отиват незнайно къде не е много вярно. Отиват си точно в БНБ, в конкретния фонд, защото там се прави превода, директно.Сега - как се харчат е друг въпрос. Ама то кое не е разсипано в тази държава.Но все пак това е полезно. Защо ли? Защото ние се имаме за разумни шофьори, едни своеобразни малки Шумахери и Алонсовци... Иначе няма да ни научат да караме разумно. Защо нашего брата не кара като бесен у чужбината? А тука като изоглавен? Има си правила, и те са да се спазват от всички. Хубавото на камерите е че не подбират, не можеш да се спазариш с тях, не вземат подкуп... Както трябва да е.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                Абе и да плюем или не, ама ще ни научат да караме по ограниченията с тези камери...Вече два пъти по 100лв плащам на жената ( респ. по70лв щото гледам да ползвам отстъпката.. ).И двата пъти е на влизане или излизане от Хасково, където си важи ограничението 50км/ч, а скоростта й е била 72-75км/ч.Какво да се направи - не мога да не платя, защото реално глобата е за фирмата, в която работи, защото е засечена със служебния автомобил, а фирмата изисква служителите сами да си плащат глобите.Усещам се последно време че карам малко по-разумно, спазвайки ограниченията или превишавайки ги с не повече от 10-15км/ч...А че парите отиват незнайно къде не е много вярно. Отиват си точно в БНБ, в конкретния фонд, защото там се прави превода, директно.Сега - как се харчат е друг въпрос. Ама то кое не е разсипано в тази държава.Но все пак това е полезно. Защо ли? Защото ние се имаме за разумни шофьори, едни своеобразни малки Шумахери и Алонсовци... Иначе няма да ни научат да караме разумно. Защо нашего брата не кара като бесен у чужбината? А тука като изоглавен? Има си правила, и те са да се спазват от всички. Хубавото на камерите е че не подбират, не можеш да се спазариш с тях, не вземат подкуп... Както трябва да е.
                Колега Янков , забравих да спомена , че един от данъчните служители влезе в някакъв сайт на КАТ , в който въведе номерът на фиша ми и излезе съобщение , че такъв фиш не съществува.

Коментар

Сайта за проверка на фишове/актове е i-kat.org или fish.mvr.bg
                  Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                  ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Парите отиват там, където си ги пратил със съответното платежно - в съответната сметка от републиканския бюджет. И с тях може да се разпорежда съответният разпоредител. Реално за какво се харчат? Би трябвало да е за това, за което са предвидени по закон-пътища, камери и знам ли още какво. В противен случай като дойде Сметната палата на проверка, ще дърпа ушите на някой.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

iliyan написа:
                      Сайта за проверка на фишове/актове е i-kat.org или fish.mvr.bg
                      а актове къде можем да проверяваме, и по точно ме интересува колко всъщност са станали вече
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ls1 написа:
                        Аз пък подкрепям подклаждането на параноята, че във всеки един момент може да ти засичат скоростта. Тогава вместо колите да намалят на тревожещия те участък ще карат постоянно в ограничението, навсякъде. Не виждам защо ревеш, ако си изряден няма да имаш проблем с тая патрулка скрита.И хайде ако обичаш клетвите за прегазване на нашите деца...тука изтрих какво бях написал. Да речем - спести си ги.
                        Еми хубаво, вместо деца, сложи баби, дядовци, чичовци, братовчеди. да ти кажа, хич не ми беше весело, когато на въпросната пешеходна пътека, преди 3-4 години точно пред мен, един пич с ML размаза на асфалта една възрастна жена (която за съжаление се оказа и моя бивша учителка). Но полицията в случая ще каже - нищо, прокуратурата му повдигна обвинение, съда го осъди условно, а ние го снимахме от храстите с камера, как преминава с 20км над ограничението и сега ще плаща 250лв глоба. Интересното в случая, е че ако вместо в храстите, полицаи бяха на пътя, сигурно въпросното лице, нямаше да продължи да ускорява, или най-малкото щеше да поддържа нормална скорост. Пълна небивалица - камерата ме снима в определен момент, че се движа със 70, аз след 400 метра вече съм със 140. (пример камерата на Околовръстното) Не мога да разбера сентенцията:"Ти ако спазваш правилата, няма да те безпокоят камерите". Какво значи правила? Ти и с 10 над ограничението и с 90 над ограничението си нарушител. Това, че с 90км отгоре, си потенциално 90 пъти по опасен, сигурно се обуславя от размера на глобата. Не искам да започвам темата с идиотските ограничения на скоростта, хранилките, караулките и прочие. Аз не вярвам, да има човек, който всяка сутрин излиза с усмивка, пали си колата и до работа спазва 1 към 1 всеки знак за ограничение на скоростта, всяка лента за движение, преустройва се правилно и т.н. (от което свое изказване, очаквам доста "пищене" от форумните хиени )Въпреки будната ми гражданска съвест, принципи и някакво селско възпитание, за мен е идиотщина да плащаш глоби от камери за 10км над ограничението. А от другата страна да гледам безполезните катаджии, които обикалят кафетата по цял ден, плюят семки и в огромна част от случаите са неадекватни и безполезни. Щом камерите ще заместят катаджиите, нека вторите бъдат поставени за "респект" по кръстовища, опасни пешеходни, училища и др. Така и така не вършат работа, нека си стоят със сигналната жилетка на пътя и хората, децата, джигитите и всички субекти да ги виждат, че са там. Друг е въпросът, че полицаите (като цяло) нямат и капчица респект и уважение от страна на гражданите, но за това 20% са виновни гражданите и 80% МВР.

Коментар

Ти просто си защитаваш личния интерес - да не плащаш глоби. За да се аргументираш вдигаш фасада на ауууу, колко съм загрижен за всички.

Коментар

snake написа:
                            Парите отиват там, където си ги пратил със съответното платежно - в съответната сметка от републиканския бюджет. И с тях може да се разпорежда съответният разпоредител. Реално за какво се харчат? Би трябвало да е за това, за което са предвидени по закон-пътища, камери и знам ли още какво. В противен случай като дойде Сметната палата на проверка, ще дърпа ушите на някой.
                            Колега , проблемът е че съществувам в регистрите на НАП като неизряден платец .

Коментар

Ma®tin написа:
                              Аз не вярвам, да има човек, който всяка сутрин излиза с усмивка, пали си колата и до работа спазва 1 към 1 всеки знак за ограничение на скоростта, всяка лента за движение, преустройва се правилно и т.н.
                              Има такива водачи, колега!Само в този форум съм преброил около хиляда ...
                              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Working...
                              X