Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сериозна фирма за работа в чужбина.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря за информацията за Конкордия колега, относно провежданите интервюта би ли споделил в какво се състоят тъй като досега не съм бил никога на интервю за работа в чужбина и ми е любопитно как протича въпросното интервю и трябва ли да се подготвя предварително за него.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Oтносно провежданите интервюта би ли споделил в какво се състоят тъй като досега не съм бил никога на интервю за работа в чужбина и ми е любопитно как протича въпросното интервю и трябва ли да се подготвя предварително за него.
      Ми за интервютата работата при мен беше както следва:Още в" анонс " ти правят предварително интервю,да видят как си с езика(английски при мен,теб евентуално).Нали още като идеш да аплайваш там,да кандидатстваш си говорите,разяснявате си нещата-,от-до дет се вика.Ако си общителен човек и нямаш проблем с комуникацията няма за кво да се тровиш,тва по-принцип.Аз се бях малко изнервил там за мойто интервю щот ни бяха напомпили се едно ша почваме работа за Наса или нещо...Амо по същество-закараха ни там в един хотел,бяха наели една голяма зала и вътре 7-8 бюра с по един англичанин.Влизаш даваш си там сивито,снимки ,ала бала и си говорите там общи приказки.Даваш 24 каратова усмивка през цялото време и кимаш разбиращо.Въпросите са от общ характер,нали кви стимули имаш,очаквания,бил ли си там ей такива.Пак ти казвам,ти не отиваш там неподготвен ,щото фирмата посредник си залага реномето с хората ,които подбира и малко или много те подготвят кво да очакваш.Ама ти веднъж платиш ли си и ти кажат дата за заминаване,интервюто е една подробност. Вторият път като ходих,дойде енин англичанин ,мениджъра на фирмата(чов ресурси) и ни проведе 7 дневен курс в София пак там в един хотел.Тогава бяхме 27 човека и си изгради човека персонална преценка за всички.Като отидохме в Англия направо от летището ни взе и ни разхвърли по къщите с уговорката ,който е с гаджета или приятели да са на едно.След 2 дни вече бачкахме.За Конкордия интервюто се провежда там в тяхния офис в онва гаражче там има двам-трима пича и няколко момичета.Като цяло там английския си е плюс за теб.Езика не е грижа нали ,ама да не си съвсем бос.100% ще има хора ,които са ходили и ще има на кой да се опрете за начало.Има мноо отзивчиви люде,просто иска малко търпение докато станат работите.Ми тва е .Успех
      Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
      Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

_жоро_ написа:
        Stefanaki е прав с малко изключение.Няма как да сключиш трудов договор без да имаш разрешително за работа или по-точно никой няма да ти даде договор без такова.По-скоро работодателя трябва да ти попълни ТОЗИ документ и да го изпратите в службата по труда.Ако те не му намерят някой подходящ от хилядите чакащи за тази работа може и да получиш разрешителното.А в Германия да получиш жилище без твърда работа е почти невъзможно,ако не си студент разбира се!
        Искам да благодаря на Stefanaki и _жоро_ за мненията и да се извиня на колегата Янушев за евентуалното спамче Жоро , този антраг им го изпратих , ама един бюргер се колебаеше два дни какъв адрес да ми каже и накрая отсече ,, Давай с българският адрес ’’ и се намъкнах в параграф 22 , както правилно забеляза Стефчо.Съжалявам , че още през януари не пуснах тема като тази на Иван
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз затова искам да сондирам мнения и препоръки от хора които са били там или имат някакъв допир до подобни агенции както и хора поживяли и поработили навън.Тук положението е ясно че няма да се оправи скоро и твърдо съм решен да търся препитания навън(както са казали хората човек не избира къде да се роди но може да избере къде да живее).Най - лесно е да стегнем куфарите със жена ми и да хванем нанякъде но в такъв сценарий ти трябва език на 100 % и късмет на 150 %.Ако има и други които могат да споделят нещо по тази тема ще съм им много благодарен.
          ----------------------------------------------------------------------------
          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Сори за спама . Поздрави от германско :D
            Прикачени файлове
            NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

Някой да знае дали българските граждани имат право на легална работа в Норвегия? Имам предложение за работа там и се чудя дали да приема.
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

VooDoo написа:
                Някой да знае дали българските граждани имат право на легална работа в Норвегия? Имам предложение за работа там и се чудя дали да приема.
                Имат право. Там си е трудничко да стартираш, но доколкото разбирам се намирате в Швеция. Една голяма идея по-лесно ще бъде от там. Стига работата ви в Швеция да е легална и да имате необходимите документи за пребиваване. Ето ТУК има полезна информация. Едно от най-важните неща в Норге е да сте много добре с езика, стига да се търси хубава работа. Само с добри познания по английски не е достатъчно. От 2011 година е позатегнат режима, но само с български паспорт все още можете да пребивавате до 3 месеца. Заплатите са по-високи спрямо Швеция, но и цените са солени. Наемите са ужасяващо високи, необходима е и доста сериозна първоначална сума, за да се отиде там с цел живеене без да има човек подсигурена работа предварително. Имам приятели там, ходил съм им на гости, а и имам сериозно желание да отида за постоянно и в момента уча норвежки. Ако знаете немски е по-лесно, езиците са донякъде близки, акцентът е различен. За коя част на Норвегия е предложението за работа?Ето ТУК може да се ориентирате горе-долу за нивата на заплащане. Заплата в началото от около 25 000 NOK - става дума за нископлатена работа, говорим обаче за пълен работен ден, че там има и работа на 4 или 6 часа, която се заплаща по-ниско. С добър норвежки език и добра квалификация, особено в районите, където се работи в нефтодобива, може да се достигне до 120 000 NOK. Но последното е трудно вече, поне от приятелите ми го знам. За наем в Осло, например, на двустаен апартамент, цените са от 6000 до 10000 NOK с включено всичко обикновено. Там хората са като в България в едно отношение - болшинството притежават имотите, в които живеят.

Коментар

Jack Dawson написа:
                  VooDoo написа:
                  Имат право. Там си е трудничко да стартираш, но доколкото разбирам се намирате в Швеция. Една голяма идея по-лесно ще бъде от там. Стига работата ви в Швеция да е легална и да имате необходимите документи за пребиваване. Ето ТУК има полезна информация. Едно от най-важните неща в Норге е да сте много добре с езика, стига да се търси хубава работа. Само с добри познания по английски не е достатъчно. От 2011 година е позатегнат режима, но само с български паспорт все още можете да пребивавате до 3 месеца. Заплатите са по-високи спрямо Швеция, но и цените са солени. Наемите са ужасяващо високи, необходима е и доста сериозна първоначална сума, за да се отиде там с цел живеене без да има човек подсигурена работа предварително. Имам приятели там, ходил съм им на гости, а и имам сериозно желание да отида за постоянно и в момента уча норвежки. Ако знаете немски е по-лесно, езиците са донякъде близки, акцентът е различен. За коя част на Норвегия е предложението за работа?Ето ТУК може да се ориентирате горе-долу за нивата на заплащане. Заплата в началото от около 25 000 NOK - става дума за нископлатена работа, говорим обаче за пълен работен ден, че там има и работа на 4 или 6 часа, която се заплаща по-ниско. С добър норвежки език и добра квалификация, особено в районите, където се работи в нефтодобива, може да се достигне до 120 000 NOK. Но последното е трудно вече, поне от приятелите ми го знам. За наем в Осло, например, на двустаен апартамент, цените са от 6000 до 10000 NOK с включено всичко обикновено. Там хората са като в България в едно отношение - болшинството притежават имотите, в които живеят.
                  Аз от 2.5 г. сам в Швеция и тук ми харесва много, и за това нямам голямо желание да се местя. Все още не знам нищо за работата, но предполагам ,че заплащането ще е по-добро. Моя приятел ми се обади преди 2 дена и ме пита дали имам желание да работя в Норвегия. В края на седмицата ще се срещнем и ще знам точно за какво става дума. Иначе норвежкия език е близък до шведския и мисля, че бързо ще свикна с езика.
                  SEAT Leon Cupra 300

Коментар

За да започнеш работа в Норвегия ти трябва разрешение за пребиваване, а за да ти издадат такова разрешение, трябва да имаш сключен трудов договор - иначе имаш право да седиш 6 месеца, ако си търсещ работа, но над 3 месеца ти трябва документ за пребиваване с възможност за търсене на работа.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

VooDoo написа:
                      Мой приятел работи вече 2 години в Осло, и все още не знае думичка на Норвежки. VooDoo, ако мога с нещо да помогна - знаеш ми координатите

Коментар

Immortal написа:
                        VooDoo написа:
                        Мой приятел работи вече 2 години в Осло, и все още не знае думичка на Норвежки. VooDoo, ако мога с нещо да помогна - знаеш ми координатите
                        Помниш ли преди малко повече от 2 години, когато ми даде тел. номер на Зеки? Той ми съдейства да си намеря квартирата. За това че ми помогна тогава съм ти много благодарен. Ако има някакво развитие за работата в Норвегия ще пиша.
                        SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Човекът , с когото бяхме избрани в един екип от германският работодател е получил разрешителното си на 11.06.2012.Той си подаде документите на 2-ри април , а аз в денят преди Великден , така че сега съм в трепетно очакване .П.П. Янушев , сори за спама !
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Конкретно за Норвегия.Ако търсите неквалифицирана работа е изключително трудно.Има много поляци и руснаци.Въпреки големите заплати които бяха цитирани по горе ако решите да се устройвате тепърва ще ви е доста трудно почти невъзможно.Немския няма да ви помогне,само някой по-възрастни го знаят.Английски се знае от почти всеки,дори от деца на 5-6 години.Горе долу това е.Ако някой го интересува нещо конкретно - ЛС!
                            FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

VooDoo написа:
                              От вчера няма ограничения за работа в Норвегия!http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...anicheniia_za/

Коментар

информацията идва - http://www.rabotavchujbina.info доста полезен сайт

Коментар

Working...
                                X