При предишен работодател бях в Алианц не по мой избор. При сегашният ми работодател мога да избирам. Това е материя, от която, признавам си, не съм в час. Какво трябва да гледам при избора на задължителен универсален и допълнителен задължителен пенсионен фонд?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на пенсионен фонд
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
То е задължително за всички които получават законно парите си. Ако сам не си си избрал - става служебно Сега погледнах моята декларация - миналата година са ми внесли към 500 лева.В Алианц съм и ежегодно получавам едно писмо което пише колко са парите по личната ми сметка. Не знам къде инвестират парите но явно така е изчислено че печалбата е на 0. А си спомнях като идваха от Алианц да ни агитират да им станем клиенти едно време какви ги обещаваха ...
Коментар
-
Humppa
Благодаря на всички отзовали се! С тези темпове на вдигане на пенсионната възраст в този фонд ще натрупам пари за ново ФИАТ-че до пенсия
Коментар
-
И аз съм в Алианц, избора беше доброзорен - тогава работех в такава организация и няма искаш, не искаш.Пращат известия за натрупаните суми всяка година.Наскоро позната от ДСК ме облъчваше да съм се бил преместил в техния фонд ДСК Родиназащото видиш ли той имал най-голяма доходност.Мене обаче ме избива алергията само като чуя ДСК...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
А каккъв е фонда освен че е пенсионен, задължителен или доброволен. И аз съм в Алианц, като бивш техен служител нямах много възможност да си избирам, така и не съм се местил после. А доброволния си го тегля всяка година, то е ясно че до пенсия няма да го докараме с това тютюнопушене, офис стрес и пенсионна реформа пп Аз изпитвам алергия и от Алианц и от ДСК.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Задължителното ми пенсионно беше в Алианс, ама преди години го преместих в Доверие, защото сестра ми работеше там един известен период от време.За сметка на това имам доброволно допълнително осигуряване в Съгласие, вече 6-7 години... Внасям малка сума всеки месец - започнах с 20лв, после 30, сега 50 на месец. Направо не ги виждам тези пари - вземат ми ги от заплатата и не стигат до мен въобще, което е добре.Равносметката е - от 2005та до сега - колкото съм внесъл, горе долу толкова имам налични - имат доходност някаква, но тя покрива таксите на фонда. В началото имаше добра доходност и дяловете поскъпваха бързо, сега дяловете вече 2-3 години са доста евтини, по едно време бяха паднали под доста. Факта е че това са спестени пари, скрити от самия мен Дали съм доволен - ми де да знам, то сумите са толкова малки че разликите в различните фондове се изразяват в стотинки...Ама ако продължавам в тоя дух след 30 години като се пенсионирам ще има за един круиз пари И аз ше вляза в тая категория - на богатите пенсионери!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Няма никакво значение къде, всички са маскари и 1 лв няма да видиш от тези пари най-вероятно. След 20-30 години, я камилата, я камиларя. Макар, че баща ми отговаря на условията там след колко год може да си ги теглиш и беше взел някакви пари, но не помня колкоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:Няма никакво значение къде, всички са маскари и 1 лв няма да видиш от тези пари най-вероятно. След 20-30 години, я камилата, я камиларя. Макар, че баща ми отговаря на условията там след колко год може да си ги теглиш и беше взел някакви пари, но не помня колкоAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Предимството е че всички тези разходи намаляват облагаемия доход. Ако сам си ги пазиш в собствена сметка първо вадиш данъка. Така че с едни 10% си напред който и каквото да ти разправя Ако имате близък който се води инвалид може да обявите че правите дарение - също намалява данъчната основа. Преди когато беше стапаловидното облагане много помагаше ... като си помисля 24% данък ...
Коментар
-
Yavor написа:pakumba написа:Няма никакво значение къде, всички са маскари и 1 лв няма да видиш от тези пари най-вероятно. След 20-30 години, я камилата, я камиларя. Макар, че баща ми отговаря на условията там след колко год може да си ги теглиш и беше взел някакви пари, но не помня колкоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар