Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли глобени за пушене?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Аз пушачите ги наказвам по друг начин/разбира които опрат до услуга от мен/. :D Носи си телевизора за ремонт ,слиза от колата с цигара в уста ,гаси я наполовина изпушена ,влиза в сервиза и първите му думи са :за колко лева ще ми поправиш телевизора ,че повече от 20лв не давам за ремонт.Щом не даваш не го и стоварвай тогава . Ти си пушач и изпушваш в месеца минимум 100лв , а се цънцариш тук за пет лева .И се почне една дискусия в която много бързо го увещавам че и 50лв ремонт не е никак скъп и е по джоба му . И болшинството се съгласяват.Реално погледнато отиде ли човек в болница щом е пушач да си плаща с 50% по скъпо лечението от един не пушач. Същото трябва да важи и за водач причинил катастрофа да поеме всички разходи по лечението на пострадалите.Неспазването ,незачитането на всякакви правила и норми води след себе си лоши последствия.Последния пример с четирите жертви на магистрала в джипа ярко показва ,че всяко високомерие кой съм аз ,рано или късно се наказва. В случая момчетата какво са търсили, са си го намерили .
    Коцев, а като е непушач, по-малко ки му вземаш ? Да знам как да таксувам непушачите, като ми дойдат с телевизор или компютър за ремонт :D Пускам ти една питнка на тема ТВ на ЛС
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не пушачите винаги са с предимство при мен и често пъти минават и метър . :D
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

сигурно може да се организира, от 100-те кинта, които всеки пушач плаща на държавата всеки месец, някаква част да се пренасочва директно към свързаните заболявания.ами да вземем да накараме и непушачите да плащат при неврологичните заболявания - паркинсон и пр. щото, съгласете се, риска намалява с 2/3, а тия не стига, че не се пазят като пушат, че и нищо не плащат на всичкото отгоре! :D
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Абе вие верно сте си изкривили мисленето от злоба.Как и кой ще ме накара като пушач,да плащам повече за лечение от един непушач,на който здравните му са наполовина на моите?То по вашата логика трябва да ми плащат 200лв. заплата отгоре щото съм пушач
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

А откъде накъде от моите пари ще се плаща на такъв който си е увредил дробовете от никотина да се лекува???Защо от моите пари ще се заплаща за лечението на пияндета дето се наливат денонощно с алкохол???Защо от моите ще се заплаща издръжката на крадците в затвора ,вместо да ги принудят да работят, а не да киснат в затвора???И ред други несправидливости... Всеки гледа от неговата си камбанария. Но да се пищи че 70лв давани за винетка за една година са много пари а в същото време за месец да се изпушват по 150лв е меко казано пошла работа.

Коментар

Коцев, тръгнем ли по тая спирала за тоз толкова да плаща щото е пушач, а оня да плаща по-малко - не знам къде ще стигнем. Въпреки че не пуша и аз съм на мнение че държавата вместо само да лапа от акцизи може да инвестира и малко от тоя куп пари в здравеопазване и профилактика. Иначе си е откровено лицемерие. Все пак на този етап здравната каса е на принципа на солидарността, а не на принципа на застраховка на риска.

Коментар

коцев написа:
                А откъде накъде от моите пари ще се плаща на такъв който си е увредил дробовете от никотина да се лекува???Защо от моите пари ще се заплаща за лечението на пияндета дето се наливат денонощно с алкохол???
                Тук сме на едно мнение ... и аз искам да ползвам моите си пари да си лекувам дробовете, а не да ги дава държавата да ти лекува Паркинсона след време!Как звучи, а?Приятно ли е ... спрете се, моля ви!
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

popara801 написа:
                  Абе вие верно сте си изкривили мисленето от злоба.Как и кой ще ме накара като пушач,да плащам повече за лечение от един непушач,на който здравните му са наполовина на моите?То по вашата логика трябва да ми плащат 200лв. заплата отгоре щото съм пушач
                  Не, трябва да ти плащат с 200лв по-малка заплата защото докато ти си пушиш навън аз продължавам да си бачкам
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ти правиш ли разлика от лекуване на заболяване което не е причинено от твоя небрежност???Виждаш сега колко млади жени се нареждат на опашка за раждане инвитро а в същото време сегашните млади момичета с тия голи кръстове дето са тръгнали и в студено време треперят като листи сами се увреждат, а ние трябва да им плащаме за инвитрото . Въобще .....майка плаче ,грамфон свири.

Коментар

BO написа:
                      popara801 написа:
                      Не, трябва да ти плащат с 200лв по-малка заплата защото докато ти си пушиш навън аз продължавам да си бачкам
                      Хайде това да е друга тема на разговор,щото естеството на работата ми е такова,че мога да пуша.Ако работата ми не го позволява няма да си позволявам да пуша в работно време.Така че този аргумент ОТПАДА.
                      FIAT BRAVO 1.6
                      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

ls1 написа:
                        Коцев, тръгнем ли по тая спирала за тоз толкова да плаща щото е пушач, а оня да плаща по-малко - не знам къде ще стигнем. Въпреки че не пуша и аз съм на мнение че държавата вместо само да лапа от акцизи може да инвестира и малко от тоя куп пари в здравеопазване и профилактика. Иначе си е откровено лицемерие. Все пак на този етап здравната каса е на принципа на солидарността, а не на принципа на застраховка на риска.
                        To и в принципът е и основният проблем я...
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Да бе, и ако приемем да се застраховаме по оценката на риска нали се сещаш недай Боже да направиш някой инфаркт че следващата ти вноска ще е до небето, а ще ти трябва повече от всякога да си осигурен.

Коментар

ls1 написа:
                            Да бе, и ако приемем да се застраховаме по оценката на риска нали се сещаш недай Боже да направиш някой инфаркт че следващата ти вноска ще е до небето, а ще ти трябва повече от всякога да си осигурен.
                            Аз съм готов за точно такова развитие на нещата , но уви все се мърдосвам да отида при някой от местните народни представители и да го помоля да инициира нещата.Принципът на солидарността е едно от най-гадните неща сътворени от цивилизацията ( ако мога така да се изразя )

Коментар

Лошо няма в солидарността, стига да важи само за участващите. А тези дето се осигуряваме плащаме и за неплащащите. Ако ’солидарност’ значи ’който плаща той се възползва’ съгласен ли ще си?

Коментар

ls1 написа:
                                Лошо няма в солидарността, стига да важи само за участващите. А тези дето се осигуряваме плащаме и за неплащащите. Ако ’солидарност’ значи ’който плаща той се възползва’ съгласен ли ще си?
                                По никакъв начин не съм съгласен , по простата причина , че солидарността единствено предполага такива , които не плащат . Останалите сме ахмаци , принудени да сме такива от несъвършенните принципи на законодателството.

Коментар

Working...
                                X