Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли глобени за пушене?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Ако горивата станат 20лв в целия свят всички ще се усетят че 300 кубика кола е достатъчна да стигнеш от т.А до т.Б в града. Но това е съвсем съвсем друга тема.
    А какво те кара да мислиш, че по-малката кола гори много по-малко?!?Среден разход на Чинкуеченто 0.9: 6.1л /100кмСреден разход на Браво 2.0: 8.9 л/100 кмСреден разход на скутер Пиаджо 50 куб.см (5 к.с.): 3 л/100 кмДанните са от catalog.auto.ruКато сметнеш, че на моторчето не можеш да му сложиш газ/метан, и в крайна сметка излиза по-евтино и по-екологично да си карам 2.0 колата на метан, отколкото 50 куб. скутерче на бензин.Знаеш ли колко съм ги мислил? Дори бях запазил едно Пиаджо... но като си направих сметката се отказах.

Коментар

Пак се извинявам че излизаме от темата, но ако опрем дотам да е толкова скъпо горивото, че да се наложи преосмисляне на автомобилния парк глобално, усилията на производителите ще се насочат към това да правят икономичен автомобил за града, с двигател колкото да развива примерно до 70км/ч и габарити колкото за двама човека. При ей такива условия на задачата и при положение че производителите се фокусират върху това - според мен е възможно. Аз не казвам че ще се случи, може би по-правилния път е разните му там хибриди, ел. автомобили. Едно е сигурно - ще дойде тоя момент и ще видим.

Коментар

Immortal написа:
        ls1 написа:
        Ако горивата станат 20лв в целия свят всички ще се усетят че 300 кубика кола е достатъчна да стигнеш от т.А до т.Б в града. Но това е съвсем съвсем друга тема.
        А какво те кара да мислиш, че по-малката кола гори много по-малко?!?Среден разход на Чинкуеченто 0.9: 6.1л /100кмСреден разход на Браво 2.0: 8.9 л/100 кмСреден разход на скутер Пиаджо 50 куб.см (5 к.с.): 3 л/100 кмДанните са от catalog.auto.ruКато сметнеш, че на моторчето не можеш да му сложиш газ/метан, и в крайна сметка излиза по-евтино и по-екологично да си карам 2.0 колата на метан, отколкото 50 куб. скутерче на бензин.Знаеш ли колко съм ги мислил? Дори бях запазил едно Пиаджо... но като си направих сметката се отказах.
        Никакъв проблем не е да се газифицира скутерче, даже и двутактово. Даже на някои има перфектно място за бутилка, не разваля фасона! Имам 220V генератор на газ.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ей това е истината - НЕпушачите са злобари Злобарството е вид психично заболяване на нервната система, конкретно мозъка. Злобарството води до много нервни кризи, които драстично скъсяват живота на засегнатите индивди. По-добре да си пуша тютюна ! Може и да надживея злобарите п.п. Със сигурност ще ги надживея
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Да бе, я се огледай наоколо що добър народ си отива млад и що злобар до 90 стиска живота със зъби и ярост.

Коментар

ls1 написа:
              Да бе, я се огледай наоколо що добър народ си отива млад и що злобар до 90 стиска живота със зъби и ярост.
              Има много истина в това. Злобарите живеят напук на останалите, да има кой да ни трови живота :D Друг стимул за дълголетие не съм забелязал у тях.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

И защо да сме злобари ? в момента злобеете пушачите, защото се опитват да ви вкарат в правия път много сте ми смешни като почнете да ми обяснявате как цигарата ви било удоволствие, неможете без цигара и всякви такива глупости, да не се случва на никой - да вземе да се задъхва от тия цигари, ще ги забрави не ами най-върл противник ще им стане, просто спрете да пушите, хем няма да се тровите, хем ще си спестявате по 5 лева ежедневно на месец 150 лева - да напълниш колата с газ/бензин/дизел и да отидеш до някое красиво кътче примерно

Коментар

И на мен това ми е най-чудно - като ви опре здравословно ножа до кокала, защо се отказвате от удоволствието си ? :D

Коментар

щото сме нормални хора, не радикали, дето плюят на всичко и всички, заради някаква идея! и сме такива до голяма степен и защото пушим. цигарата ти дава време за размисъл. най-малкото - пишещите тук пушачи не си противоречим през два поста и не призоваваме към интерниране на инакомислещите през три!иначе някои ги отказват, други не.п.с. "злобея - Изпитвам или проявявам злоба", обикн. с думи." не бъркайте с "недоволствам" и "протестирам"
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

nedialk00 написа:
                      И защо да сме злобари ? в момента злобеете пушачите, защото се опитват да ви вкарат в правия път много сте ми смешни като почнете да ми обяснявате как цигарата ви било удоволствие, неможете без цигара и всякви такива глупости, да не се случва на никой - да вземе да се задъхва от тия цигари, ще ги забрави не ами най-върл противник ще им стане, просто спрете да пушите, хем няма да се тровите, хем ще си спестявате по 5 лева ежедневно на месец 150 лева - да напълниш колата с газ/бензин/дизел и да отидеш до някое красиво кътче примерно
                      Върни се назад в темата и ще прочетеш постове с явно изразена злоба на непушачи спрямо пшачите. Няма да цитирам, въпреки че някои от изказванията приемам като лична обида в качествотто ми на пушач.

Коментар

А бе всички пушачи много сте се напушили бе Има забрана и това е. Готина работа. С кеф (вчера за първи път) си сядам в заведение и въздуха не миришеше на ла...Имате избор - ако ви се пуши - пред заведението си правите сбирка и си говорите и пафкате на спокойствие. Така се прави и по-здрав социален живот. Носете си смрадта с вас. Това за мен е най-големия плюс.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И ние сме нормални - не пушим.

Коментар

Airfan написа:
                            И ние сме нормални - не пушим.
                            Е някой да ти е казал че си ненормален ? За разлика от нас, пушачите, голяма част от непушачите направо се насраха от кеф, и на всичко отгоре само злорадстват !? Е, като им се скапе нещо по колите, аз да злорадствам ли ? Сетих се, ще се насера от кеф, като задължат всички автомобили да са с катализатори и работещи ЕГР-и И това ще стане, да Е тогава ще ги скъсам от бъзик, защото точно тези, дето казват "е.ал съм ти и екологията, искам да ми бяга колата" , точно те се извъдиха най-големите философи на тема пушене ! Е аз длъжен ли съм да им дишам лайната от таралясниците ??? Запомни ми думата, ЩЕ ги скъсам от бъзик, ще зорадствам, ама тъпкано ще им го върна

Коментар

BO написа:
                              А бе всички пушачи много сте се напушили бе Има забрана и това е. Готина работа. С кеф (вчера за първи път) си сядам в заведение и въздуха не миришеше на ла...Имате избор - ако ви се пуши - пред заведението си правите сбирка и си говорите и пафкате на спокойствие. Така се прави и по-здрав социален живот. Носете си смрадта с вас. Това за мен е най-големия плюс.
                              Мерси, че пак намери точните думи вместо мен!
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз пушачите ги наказвам по друг начин/разбира които опрат до услуга от мен/. :D Носи си телевизора за ремонт ,слиза от колата с цигара в уста ,гаси я наполовина изпушена ,влиза в сервиза и първите му думи са :за колко лева ще ми поправиш телевизора ,че повече от 20лв не давам за ремонт.Щом не даваш не го и стоварвай тогава . Ти си пушач и изпушваш в месеца минимум 100лв , а се цънцариш тук за пет лева .И се почне една дискусия в която много бързо го увещавам че и 50лв ремонт не е никак скъп и е по джоба му . И болшинството се съгласяват.Реално погледнато отиде ли човек в болница щом е пушач да си плаща с 50% по скъпо лечението от един не пушач. Същото трябва да важи и за водач причинил катастрофа да поеме всички разходи по лечението на пострадалите.Неспазването ,незачитането на всякакви правила и норми води след себе си лоши последствия.Последния пример с четирите жертви на магистрала в джипа ярко показва ,че всяко високомерие кой съм аз ,рано или късно се наказва. В случая момчетата какво са търсили, са си го намерили .
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X