Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли глобени за пушене?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ми ей сега ще стане война, щото досега гонехме наглите боклуци, дето си разхождат кучетата по площадката, ама като се замисля повечето родители пушим, и като нищо ще олекнем някой ден с по 300 кинта, а мастията пак ще с*ре на метър от пясъчника!п.с. на фериботите в турция забраната не се спазва.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Все от някакви лайна трябва да се започне. Сега се започна от цигарените лайна, после ще се мине към кучешките, катализаторните и т.н. Не трябва винаги да сме на принципа "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да е зле", който се прокрадва в някои мнения по-горе.

Коментар

Airfan го каза най-точно - "все отнякъде трябва да се започне". Така е, цигарите са последният проблем, ама са пък удобни за кампании. И да, ако искат да ги спреме да спрат да ги произвеждат. Да допълня на предишният ми коментар - след като разбрах за забраната за пушене подхвърлих на колегите си, че сега е момента да дадат бонус на хората, които не пушат. Това само за да видя коментарите им. Там какви небивалици чух . Пример - аз незнам колко време почивам (странно има часовници), ама един пушач знае - "една цигара време 7-10мин." . Да и аз съм пушач и винаги ще ми се пуши, но такова защитаване на някоя мания, пак казвам не е нормална. Да не говорим че за една седмица бях в северозападна България, в едно иначе хубаво селце. Хората нямат пари, но хляб не си купуват, а си купуват тютюн и цигари.

Коментар

D. Stanev написа:
          А лайната от кучкарите пред блока кво ще ги правим? А общината като дава разрешителни на партерните етажи да се разкриват търговски обекти и създават проблеми с паркирането на колите и на това отгоре пращат паяк да ти вдигне неправилно паркираната кола? ... ами толкова е прозрачно и прозаично (да не кажа пошло), че няма накъде.
          А мизерията и лайната на клошарите , м..... им ? То всичката я втасахме, че до цигарите опряхме
          ls1 написа:
          Че като не зяпаш няма да те опръска ли?
          Абе ще ме опръска, ама резила ще е по-малък :DМиро, хората пари за ракия нямат, ти хляб искаш да си купуват Не става така !
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ракията не могат да ни я отнемат

Коментар

Airfan написа:
              Все от някакви лайна трябва да се започне. Сега се започна от цигарените лайна, после ще се мине към кучешките, катализаторните и т.н. Не трябва винаги да сме на принципа "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да е зле", който се прокрадва в някои мнения по-горе.
              ама няма да се започне, колега! досега не е било да се започне отнякъде, че баш от най-малоумния закон! например, за това, къде може и къде не може да се разхождат домашни животни, в нашия вход виси заповед на кмета от 2 години поне. глобата беше нещо като 100-150лв. общинска полиция има правомощия да следи, защото това си е нарушение на обществения ред! и кво? караме се помежду си родители и кучкари. сега 50 човека щели да следят?! глупости! ще се чака на доноси и, като краен резултат, аз ще се обръщам на другата страна заради кучето, а комшията заради цигарата.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Официално откак е влязъл закона в сила във Варна няма нито една глоба. Така че излишно спорим май.

Коментар

пълно глупост тва за пушенето...това е един вид дискриминация...и на мене ми пречат гейовете, и печките на твърдо гориво и колите от които капят мизерии отдолу, и циганите и 60 годишните Чавдари които бълват кълбета дим....но никой не ги забранява....ебати смешната държава....тва е няква псевдо инициатира артък мислели за нас и за здравето ни а само ближат гъзовете на евросъюза
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                    пълно глупост тва за пушенето...това е един вид дискриминация...и на мене ми пречат гейовете, и печките на твърдо гориво и колите от които капят мизерии отдолу, и циганите и 60 годишните Чавдари които бълват кълбета дим....но никой не ги забранява....ебати смешната държава....тва е няква псевдо инициатира артък мислели за нас и за здравето ни а само ближат гъзовете на евросъюза
                    Добре де човек, според теб може ли всичко наведнъж да се оправи? Сега пушачите, защото са настъпани ще реват, ми ако бяха тези без катализатори, те щяха да кажат - защо не пушачите и така до къде? Получава се параграф 22 - хем искаме да се оправим, хем ако може да не започнем от себе си.

Коментар

Работата е там че не искаме да се оправим. На думи - да, но като ти опре до гъза веднага яростна съпротива. Затова докторите такива, полицаите такива, чиновниците такива и всички такива. Искаме всичко да е наред, но, ако обичате, не си врете носа в моя кеф, това е мотото.

Коментар

аз не съм пушач, но защо всички толкова ви пречат пушачите...мисля, че почват да драматизират някой хора с промити мозъци които мислят че им вреди като са пасивни пушачи...то ако вземем да мислим кое е вредно и кое не....то храната е вредна, водата която пием, въздуха който дишаме....събота и неделя вместо да помислим за здравето си и да идем на планина или да поспортуваме нещо ние смо мрънкаме как някой ни пречил...повечето чакаме уикенда за да се напием като казаци после цигарите ни били вредни....
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                          аз не съм пушач, но защо всички толкова ви пречат пушачите...мисля, че почват да драматизират някой хора с промити мозъци които мислят че им вреди като са пасивни пушачи...то ако вземем да мислим кое е вредно и кое не....то храната е вредна, водата която пием, въздуха който дишаме....събота и неделя вместо да помислим за здравето си и да идем на планина или да поспортуваме нещо ние смо мрънкаме как някой ни пречил...повечето чакаме уикенда за да се напием като казаци после цигарите ни били вредни....
                          Незнам ти как разсъждаваш, но аз разсъждавам като баща на две деца. Сега до като са малки мога да ги огранича да не пушат, но след 10-15 години няма сила на света, която да може да ги спре ако решат да пушат. Бидейки така крайно незаинтересовани от случващото се около нас, децата ни ще се превърнат в наркомани, престъпници, алкохолици и пушачи. Това ли искаме за тях? Ако сега наистина сериозно се подходи, след 5-6-10 години мярката ще има ефект и децата ми и децата ти (ако не си по-голям от мен и на са отдавна порастнали) няма да са в среда, в която всеки 2-ри пуши, няма да ходят по барове и заведения, в които е като лисичарник и няма да са отраснали с идеята, че да се пуши е нормално, тъй като всеки го прави. Ето за това приветствам забраната и силно се надявам да бъде спазвана от хората със самосъзнание, а другите нека ги глобяват.Ще приветствам да се захванат наистина автомобилите без катализатори, да правят истински годишни технически прегледи и т.н. и т.н. Не може до безкрай да отлагаме промените ако искаме да се превърнем в просперираща и здрава нация.

Коментар

ls1 написа:
                            Работата е там че не искаме да се оправим. На думи - да, но като ти опре до гъза веднага яростна съпротива. Затова докторите такива, полицаите такива, чиновниците такива и всички такива. Искаме всичко да е наред, но, ако обичате, не си врете носа в моя кеф, това е мотото.
                            Толкова точно формулирано не бях чел до момента. Mitkosoft, ако мога да отговоря от мое име, честно казано, не ми пречат чак толкова много, не ми е приятно, но се търпи. Проблема беше, че при предишното положение, на практика заведенията бяха забранени за деца. Имам малко дете, и ми беше много неприятно, че есен и зима трябваше да го държа само в къщи. Една супа не можех да му взема навън. Забранено под 18, и това е. Да не говорим за пълния абсурд, как ни изгониха от сладкарница на връх първи юни миналата година. Поръчахме, дойде управителя, и каза, че заведението е за пушачи, и трябва да напуснем. Питай ме какво обяснявах на тригодишно дете пред всичките витрини с торти, защо какичката няма да му донесе сладкиша, който преди малко си избра, и трябва да си ходим. Това беше втората сладкарница, в предишната не ни пуснаха. Направо ми идеше да ги запаля и двете! Иначе, ще ми разправят, че сега е дискриминация!Питам го, добре де, не е ли същото, все едно си на гости някъде, където не се пуши? Пушиш на балкона?-Ами същото е, ама сега ми нарушават правата, нямам избор... Пет години ми пушеха на балкона, изпили са сигурно една цистерна водка там, сега се сетиха, че нямали избор...

Коментар

@tomny: В тон с ревящите по-горе печки ще кажа "Що не научи детето да пуши, а се жалваш от дискриминация, а?" Друго ми е интересно на мен - хлапетата на по 12-14 години, които пушат, щото се чувстват модерни или интересни - кой ще ги гони и глобява родителите им? Щото те пушат само на открити публични места или тайно в къщи на ширма
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Стига с тези цигари бе хора, спрете ги и това е егати дискриминацията, влезеш в някое кафе или дискотека и неможеш да дишаш, дрехите ти стават на гъз и така нататък, дискриминирани били, ще си пушите навън и това е в европата и в америката отдавна не се пуши, искате да приличаме на тях, пък ако може да си караме по старому.. то българина, е ясно, че ще се опитва да шмекерува и да пуши в заведенията, ама като му тряснат едно актче, и най вече като тряснат на собственика, когато той вече тотално забрани да се пуши, ще се оправят нещата, просто трябва да придобият навика да пушат навън всички пушачи, а много от тях ще се откажат дори от цигарите, което е само за тяхно добро, и не ми казвайте, че неможете да ги откажете, стига да искате се отказват два случая са пред очите ми, и двамата големи пушачи бяха и ги спряха

Коментар

Working...
                                X