Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли глобени за пушене?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ми не може да се гарантира, че когато глобят някого 300 лв. за ходене по тротоар с цигара в уста, няма да започне да се бута по спирките да кади на хората.аз досега изобщо съм виждал само една 20 годишна да го прави, ама като му падне пердето на човек...
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

krasio_79bs написа:
      Dido_Lyubenov написа:
      krasio_79bs написа:
      Колега, Dido_Lyubenov.А не мислиш ли ,че досега непушачите бяха дискриминирани и тровени толкова много години?Забраниха цигарите от два дена и умряхте да се чудите какви извинения да си измислите ,та да продължавате да тровите хората.Убедил съм се хиляди пъти ,че по голям егоист от пушача няма на света.
      Защо бе, колега ? Имаше си заведения в които не се пуши ( поне тук в Русе) , обособиха зали за пушачи и непушачи по повечето заведения, на работните места си имаше определени помещения за пушене ... Нито съм пушил на забранено място, нито съм тровил някого с дима от цигарите си. Винаги съм се съобразявал с останалите около мен. В един момент излиза този закон, и всички непушачи запонаха да злорадстват и да изкарват пушачите едва ли не пресъпници от най-висша класа Е как да не се почувствам обиден ?
      И веднага реши да промениш това което си бил цял живот и да спреш да се съобразяваш със здравето на заобикалящите те?А и това със разделянето на залите е от 2-3 години.Преди това не си ли тровил околните?
      Не, няма да тровя никой, казвам го ей така на пук на тези дето ме изкарват убиец, защото пуша без да им преча :D Преди да влязат в сила каквито и де закони, пак съм се съобразвал, на къде отива дима от цигарат ми. Това сега с тоя закон се превърна проблем № 1 в БГ, га че всичко друго ни е наред.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        krasio_79bs написа:
        Dido_Lyubenov написа:
        krasio_79bs написа:
        Колега, Dido_Lyubenov.А не мислиш ли ,че досега непушачите бяха дискриминирани и тровени толкова много години?Забраниха цигарите от два дена и умряхте да се чудите какви извинения да си измислите ,та да продължавате да тровите хората.Убедил съм се хиляди пъти ,че по голям егоист от пушача няма на света.
        Защо бе, колега ? Имаше си заведения в които не се пуши ( поне тук в Русе) , обособиха зали за пушачи и непушачи по повечето заведения, на работните места си имаше определени помещения за пушене ... Нито съм пушил на забранено място, нито съм тровил някого с дима от цигарите си. Винаги съм се съобразявал с останалите около мен. В един момент излиза този закон, и всички непушачи запонаха да злорадстват и да изкарват пушачите едва ли не пресъпници от най-висша класа Е как да не се почувствам обиден ?
        И веднага реши да промениш това което си бил цял живот и да спреш да се съобразяваш със здравето на заобикалящите те?А и това със разделянето на залите е от 2-3 години.Преди това не си ли тровил околните?
        Не, няма да тровя никой, казвам го ей така на пук на тези дето ме изкарват убиец, защото пуша без да им преча :D Преди да влязат в сила каквито и де закони, пак съм се съобразвал, на къде отива дима от цигарат ми. Това сега с тоя закон се превърна проблем № 1 в БГ, га че всичко друго ни е наред.
        Поздравления и извинения ако наистина е така,както го пишеш.Само не мога да разбера защо аджеба заради някого трябва да се променяш и да започваш да не се съобразяваш с останалите?Ей това не мога да го проумея.Яж си,пий си ,пуши си,ама не пречи на другите ,щото някой си те ядосал с мнението си.А дано повече хора се осъзнаят и избавят от тоя порок.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не мисля че един пушач може да прецени накъде и доколко настрани му отива дима. Казвам го като бивш пушач. Чак като спрях цигарите разбрах всъщност че непушачите не преувеличаваха като правят физиономии на метри от мен. Имаме си в блока няколко такива. Казвам му - абе човек, не пуши във входа, влизаш в асансьора и после аз не мога да дишам, и с бебе съм. А, вика, ама аз като пуша вас нали ви няма, то изветрява. Иди му обяснявай че едвам дишаме след него, нищо че го няма. Даже и да загаси цигарата пред входа и да влезе вътре - пак фунти се не трае след него. Все едно в ресторанта аз да ида в средата, да клекна и да се изакам. Ще е стотици пъти по-безопасно от това дето ми пуши няколко маси встрани. Обаче като се разбеснее и ядоса аз мога ли да му кажа - а, моля моля, ти си там, аз акам тук? Мога ли да се почувствам засегнат и обиден че не ми дават да акам по средата на ресторанта? И в отговор на реакциите да ида да хапна един леген мяукащи кебапчета на някой панаир, да изпия разхлабително и да вляза обратно в ресторанта и да нарисувам света сещайте се как само за да им дам да разберат че те на мен няма да ми казват аз де да акам!

Коментар

Щях да пиша дълго, но ... в крайна сметка да ти таковам и държавата!
            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

ls1 написа:
              Не мисля че един пушач може да прецени накъде и доколко настрани му отива дима. Казвам го като бивш пушач. Чак като спрях цигарите разбрах всъщност че непушачите не преувеличаваха като правят физиономии на метри от мен. Имаме си в блока няколко такива. Казвам му - абе човек, не пуши във входа, влизаш в асансьора и после аз не мога да дишам, и с бебе съм. А, вика, ама аз като пуша вас нали ви няма, то изветрява. Иди му обяснявай че едвам дишаме след него, нищо че го няма. Даже и да загаси цигарата пред входа и да влезе вътре - пак фунти се не трае след него. Все едно в ресторанта аз да ида в средата, да клекна и да се изакам. Ще е стотици пъти по-безопасно от това дето ми пуши няколко маси встрани. Обаче като се разбеснее и ядоса аз мога ли да му кажа - а, моля моля, ти си там, аз акам тук? Мога ли да се почувствам засегнат и обиден че не ми дават да акам по средата на ресторанта? И в отговор на реакциите да ида да хапна един леген мяукащи кебапчета на някой панаир, да изпия разхлабително и да вляза обратно в ресторанта и да нарисувам света сещайте се как само за да им дам да разберат че те на мен няма да ми казват аз де да акам!
              Не смесвай нещата ! Акането и пушенето са различни неща Миризмата на цигари, е като миризмата на афтършейф. Ако твоя фтършейф ми мирише на гадно, трябва ли да те увикам, както ти мрънкаш че ти мирише на цигари ? Ама няма закон дето забранява да влизаш в обществени сгради, ако миришеш на афтършейф :D То по тая логика, да забранят да се яде зрял фасул ( боб), зеле, яйца, чесън, лук и т.н.т., да забранят дебелите хора ... Не усещате ли, че това е дин елементарен начин, да настоят хората да спорят за глупости и да разсъждават върху тъпотията на едни министри, докато същите си лапат едни пачки, изкарани от нашия джоб ? Е тука пак започваме да се делм на групи. В една друга тема обсъждахме начина на шофиране, сега цигарите, утре за какво ли ще се скараме, щото на някой нещо му щукнало в НС ? Защо всички антипушачи не се вземете в ръце, и да кажете НЕ на махането на катализатори, НЕ на издънените гърнета и тия ментаци на разни Ремуси др., дето ни надуват главите, Не на затапването на ЕГР-и, ама за тютюнопушенето - валянка до облаците !? Аде, аз не искам да ми бръмчат коли с издънени гърнета, не искам да дишам мизерен въздух, заради "тЮнинга" на разни дрислета, щото да им бягали повече курниците ... Ама се налага, нали ? Никой не се сеща колко по-отровни са газовете от такива кошници по пътищата, ама цигарите ги превърнахте в оръжие за масово поразяване ! Е това ме дразни ! Казах по-горе, не искам да преча на никой с цигарата си, искам да върнат закона който важеше до 31.05.2012 , защото той ми позволяваше да пия кафе с цигарка в зала за пушачи, когато времето е гадно. Искам да си има помещение в офиса, цеха ... в което да може да изпуша една цигара. Много ли искам ???
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Е па аз дето не ща да ти дишам дима много ли искам?Па аз не ща ли да хапна една пържола без да ми димят насреща?Толкова ли е трудно да не запалиш,ами трябва да носиш от девет кладенеца вода?Кажи ми поне една полза от пафкането,освен личният ти кеф и милиардите за бюджета?Има ли поне една друга?
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

В едно затворено помещение концентрацията на дим е значително по-висока от концентрацията на сажди на улицата и от миризма на автършейв (кажи си го одеколон) не се друсаш с катрани.

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Е па аз дето не ща да ти дишам дима много ли искам?Па аз не ща ли да хапна една пържола без да ми димят насреща?Толкова ли е трудно да не запалиш,ами трябва да носиш от девет кладенеца вода?Кажи ми поне една полза от пафкането,освен личният ти кеф и милиардите за бюджета?Има ли поне една друга?
                    Просто отиваш в залата за непушачи в ресторанта и си хапваш пържолата,а той пък в залата за пушачи и си хапва и той пържолата,ма и си пуши като му е кеф...И те така-това си остава най-разумното решение,което удовлетворява и 2-те страни!Да,ама-не.../това са думи на един...."известен"/.Решиха да се правят на "европейци"....Това ми е мнението конкретно за заведенията,а и съм за наличието на обособени помещения за пушачи в обществени/фирмени и прочие сгради.
                    LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                    LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                    LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                    Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                    Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

А зала за акащите по средата на залата? Дискриминация!

Коментар

Аз също нямам проблем с отделните повещения, но само до определена степен, тъй като винаги помещенията за непушачи бяха по-негостоприемни, на по-кофти позиция, по-рядко посещавани от сервитьори и като цяло се чувстват вътре хората като отритнати и едва ли не виновни, че не пушат. За пушене в офисни сгради, асансьори, училища, болници и прочее подкрепям, тъй като дава лош пример на децата, а в други случаи аз и децата сме принудени да им дишаме фъшкиите, което е дискриминация и принудително тровене (например на автобусна спирка, стадиони и т.н.).

Коментар

в почти всички залички за акане се ака в средата на залата, или поне на пренебрежимо отстояние от нея. :D а зала за пушене за пушещите? :D
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Моля моля. Искаме да акаме в залата за хранене. Иначе не ни е кеф.

Коментар

Айде аз пак да питам-Има ли поне една полза от пафкането,освен личният ти кеф и милиардите за бюджета?Има ли поне една друга?ПП.Господа "европейци" дори и в Турция не се пуши в заведенията.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ми тва е разликата между пушачите и непушачите, няма какво повече да се добави п.с. ползата е, че пушачите не боледуват от някои мозъчни заболявания, пушенето е сериозна форма на социализация, пушенето поддържа социалния мир в някои региони на страната.
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X