Та... ръчкам си из фейсбука и попаднах една загадка. Заинтригува ме, беше без отговор. Започнах да търси из интернет и попаднах на какво ли не, форуми, картинки, само не и на правилният отговор, всеки гадаеше, никой не каза верният отговор. Пишеше се че е задавана от професори в Университе, но професорите не са искали да кажат отговора (или може би и те не са го знаели). Ако някой от вас зане, ще съм благодарен да сподели и с нас.Загадката е:Кое е това нещо което жената прави всеки ден, а мъжът ако го направи един път в живота си ще умре
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Един логически казус...
Collapse
X
-
u_bo
-
http://vbox7.com/play:5a3a1e73ей туй нещо!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
На практика няма отговор освен ако не се пита теоретично...Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Аз намерих няколко отговора на подобна загадка:"Какво прави жената всеки ден, а мъжът - един път в живота"?Верни отговори: -Излиза изпод роклята;-Гримира се (жените всеки ден, мъжът само преди погребението му);-Да вдиша с гръдните си мускули - жените дишат с гръдните си мускули, а мъжете - с коремните. Само последното дихание на мъжа е от гръдните мускули.-И най-правдоподобния за нашата загадка: "Вари си яйцата"
Коментар
-
Huku написа:Хмм... Ето това е доста верен отговор за мен: Да вдиша с гръдните си мускули - жените дишат с гръдните си мускули, а мъжете - с коремните
Коментар
-
Ники, а ти сигурен ли си, че точно така е въпроса?Защото в интернет на няколко езика циркулира въпроса: Какво е това, което жените правят всеки ден, а мъжете - само веднъж в живота? (но липсва умирането).Дадените по-горе отговори от мен всъщност ги преписах от руски сайтове.Интересното е, че досега на нито един език, на който съм пробвал, няма даден верен отговор...Руснаците казват, че загадката била много стара, и когато е измислена верният отговор е бил "Излиза изпод роклята" - тъй като жените всеки ден си събличали роклята нагоре (т.е. излизали са изпод нея), а мъжът - само веднъж - като се раждал.... Ама в днешно време бая мъже излизат "изпод рокли" всяка вечер, тъй че отговора вече не е валиден
Коментар
-
Huku написа:Така намерих въпроса... точно така зададен. Може и да е стара загадката не зная, може и да няма верен отговор... Като с яйцето и кокошката... Просто ми беше доста интересно
Коментар
-
Е... за мен отговора за кокошката и яйцето е малко по различен. Мнението си е лично мое не съм го крал от никой и не твърдя че е вярно, но все пак сме учили че птиците са произлезли от динозавтите и те са единствените динозаври които живеят и до днес ( и крокодилите де) Та динозаврите снасят яйца, и така еволюция и ето ти кокошка... Та кое е първото Кокошката или айцето - отговора е динозавъра
--------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар