Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измама в Shell ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    style34 написа:
    Кажи сега как си измислят също, че сипват лайна в нафтата, от което пак ни удрят ама то е малко, в рамките на закона...
    Естествено, че ще кажа, че горивото си е съвсем нормално.Естествено, че не мога да отрека, че някой някъде в България се прави на тарикат. Но това са изключително редки случаи и не може да се вади общо заключение от това.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    Коментар


      Е, то остава навсякъде да го лекуват. Аз сипвам единствено от Лукойл и засега нямам проблеми. Дали сипват точно, не знам, но едва ли повече от допустимото по закон лъжат.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

      Коментар


        Днес на репортажа по Нова за проверката на службата по метрология..... Гледам го онзи пич как разливаше по земята.После защо не излизало количеството.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

        Коментар


          Painfall написа:
          BO написа:
          И понеже специалността ми беше по газовите колонки конкретно, то сме извършвали замервания и на бутилки за автомобили. Да кажем всички БГ бутилки от 60 литра, реалния им обем беше между 62 и 63 литра, винаги. Като сложиш сондите вътре, то вземе, че без проблем сипеш 61-62 литра спокойно. И какво, пак ще ревеш как в 60 литрова бутилка са ти сипали 61 литра.Аз ако се съмнявам в нещо, ще изровя света, за да се убедя първо лично в правотата си - това означава, че ще сваля бутилката и ще ѝ измеря реалния обем практически. След това като видя абсолютно точно какъв е обема, ще се върна на същата бензиностанция и пак ще напълня до горе, за да имам нагледно доказателство в момента, когато няма да мръдна повече от там. Но никога няма да кажа веднага - гледай сега тия как ме лъжат.Винаги гледам ако мога да си обясня нещата и да го проверя, ако се съмнявам в нещо и още повече - ако ще обвинявам някой за нещо и от това може да доведе до оскверняване на нечие име.
          И понеже на мен специалността не ми е по газовите колонки и бутилки аз от къде да знам и трябва ли да знам в крайна сметка? Давай да си говорим сериозно. Аз съм потребител с газова бутилка еди колко си литра. Имам ДОКУМЕНТ, че това нещо е толкова литра, заверено, подпечатано и т.н. И аз, като НЕ-специалист по газови колонки и бутилки, смятам, че това отговаря на истината, защото по презумпция това нещо е заверено и подпечатано от специалист по газовите бутилки. От къде мога да допусна и ТРЯБВА ли да допускам подобно нещо? По твоята логика в случая, ако в да речем 50литровия резервоар ми сипят 51литра бензин, трябва да си разкача резервоара и да ходя да го измерят някъде дали случайно не е 51-52 литра? Това се опитваш да ми кажеш, ако разбирам правилно... ако сте мерили и резервоарите за бензин/дизел, де...
          Резервоари за бензин/дизел не сме мерили. Мерили сме само за газ. И всичките бяха над това, което показваше на табелката.Но все пак питаш за дизел/бензин.Личното ми предположение е, че в книжката е оказано какво количество би събрал резервоара като такъв. Демек само неговия обем, изключващ тръбите до гърловината.Аз имам само един опит, след чистене на резервоар на Мареа. След тоталното ѝ изпразване за промивка, след това заредихме 5 литра от туба и след това пълнене до горе.Та от 5-те литра са отишли 3 литра по системата - 1,5 литър по горивен филтър и ГНП, и още толкова по остатъка от системата. Демек в резервоара в момента на палене са останали чисти около 2 литра от 5-те. Тук 1.5км до бензиностанцията като изразходвано гориво го включвам в 3-те отгоре за пълненето на системата. След това отиваме до бензиностанцията и я пълним до горе. Събра точно 64 литра. Ако в резервоара са останали 2 литра и сме напълнили още 64 по колонка, това означава тотален капацитет от 66 литра гориво. По книжка я дават да събира 63 литра. Сега имаме разминаване от 3 литра в случая, което напълно го отдавам на количество, събрано в тръбите. И няма да се чудя дали бензиностанцията ме е излъгала, защото за мен това е напълно невъзможен вариант.Някой ако има същия опит нека сподели.И пак някой да не си помисли, че казвам, че в България е невъзможно да те излъжат. Има такива случаи, но за мен по-голяма част от оплакванията са безпочвени.Особено на тези с газовите бутилки. Един път клапана не им изключи на 80%, а вземе, че се напълни до 100% и се започва един цирк как така на всякъде им сипвали по максимум 25 литра в 30 литровата бутилка, а там са му сипали 30,5 да речем. То му показваш на такъв индивид как стрелката е влезнала в червеното и е ударила горния ограничител, той не та не.Просто съм участвал след това в метрологични проверки (2 пъти) и 2-та пъти колонката пускаше до милилитър, както сме я настроили - естествено с процента позволен от закона в ущърб на потребителите. И защото знам как се настройват колонките, аз лично почти никога няма да си мисля, че някой би ме излъгал в количеството с някакви фрапантни количества.Проблема е нагласата на населението. И по този случай има една приказка за страха на българина:Знаете ли двата най-големи страхове на българите?1. Да не настине2. И да не се минеПросто заради втория страх, който ни е вроден вече с годините, то по презумпция всички са виновни, ние сме прецакани и не ни интересуват фактите. Темида е с обратна резба - доказвай, че си невинен. :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

          Коментар

          Working...
          X