Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измама в Shell ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    .......И въпреки, че от 10 години карам само на нафта, то при всяко едно мое зареждане, гледам 3 пъти пистолета, който го взимам дали е за нафтата, като го вдигна поглеждам още 2 пъти цената на горивото, дали съвпада с обявената цена за дизела. И това го правя още 1-2 пъти докато наливам и самото гориво. И това само и само да не объркам горивото, което сипвам с бензин или обратното.Нали знаете защо на вълка му е дебел гърба?...........
    Абе сигурно пак ще ме редактират(санкционират) ама вече не се удържам Явно си си сипвал някога грешно гориво, че чак такава параноя Че и от 10 години само нафта, от 6 месеца на метан и почна и там компетентни мнения да изказваш.Само да вметна, че на оригиналните документи на едната бутилка си пише, че е за 10кг. при налягане 220 и температура 20 гр. И тук в БГ като си я тествах по истинския начин го потвърдиха. Нищо лично, ама поспри се малко.Поздрави на компанията
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

BO написа:
      И понеже специалността ми беше по газовите колонки конкретно, то сме извършвали замервания и на бутилки за автомобили. Да кажем всички БГ бутилки от 60 литра, реалния им обем беше между 62 и 63 литра, винаги. Като сложиш сондите вътре, то вземе, че без проблем сипеш 61-62 литра спокойно. И какво, пак ще ревеш как в 60 литрова бутилка са ти сипали 61 литра.Аз ако се съмнявам в нещо, ще изровя света, за да се убедя първо лично в правотата си - това означава, че ще сваля бутилката и ще ѝ измеря реалния обем практически. След това като видя абсолютно точно какъв е обема, ще се върна на същата бензиностанция и пак ще напълня до горе, за да имам нагледно доказателство в момента, когато няма да мръдна повече от там. Но никога няма да кажа веднага - гледай сега тия как ме лъжат.Винаги гледам ако мога да си обясня нещата и да го проверя, ако се съмнявам в нещо и още повече - ако ще обвинявам някой за нещо и от това може да доведе до оскверняване на нечие име.
      И понеже на мен специалността не ми е по газовите колонки и бутилки аз от къде да знам и трябва ли да знам в крайна сметка? Давай да си говорим сериозно. Аз съм потребител с газова бутилка еди колко си литра. Имам ДОКУМЕНТ, че това нещо е толкова литра, заверено, подпечатано и т.н. И аз, като НЕ-специалист по газови колонки и бутилки, смятам, че това отговаря на истината, защото по презумпция това нещо е заверено и подпечатано от специалист по газовите бутилки. От къде мога да допусна и ТРЯБВА ли да допускам подобно нещо? По твоята логика в случая, ако в да речем 50литровия резервоар ми сипят 51литра бензин, трябва да си разкача резервоара и да ходя да го измерят някъде дали случайно не е 51-52 литра? Това се опитваш да ми кажеш, ако разбирам правилно... ако сте мерили и резервоарите за бензин/дизел, де...

Коментар

Ей затова си говорим. Не всички са специалисти, не всеки знае как да извика проверка, като не специалист знам ли ако има измама няма ли да направят нещо, така че докато дойде проверяващия колонката да започне да сипва коректно?Знам ли като обикновен потребител за какво да гледам докато ми наливат?
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ако имате нерви да прочетете -http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=558250#558250От тогава не се напъвам да обяснявам на никого разликата в литрите и изминалите километри.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

veselin10 написа:
            BO написа:
            .......И въпреки, че от 10 години карам само на нафта, то при всяко едно мое зареждане, гледам 3 пъти пистолета, който го взимам дали е за нафтата, като го вдигна поглеждам още 2 пъти цената на горивото, дали съвпада с обявената цена за дизела. И това го правя още 1-2 пъти докато наливам и самото гориво. И това само и само да не объркам горивото, което сипвам с бензин или обратното.Нали знаете защо на вълка му е дебел гърба?...........
            Абе сигурно пак ще ме редактират(санкционират) ама вече не се удържам Явно си си сипвал някога грешно гориво, че чак такава параноя Че и от 10 години само нафта, от 6 месеца на метан и почна и там компетентни мнения да изказваш.Само да вметна, че на оригиналните документи на едната бутилка си пише, че е за 10кг. при налягане 220 и температура 20 гр. И тук в БГ като си я тествах по истинския начин го потвърдиха. Нищо лично, ама поспри се малко.Поздрави на компанията
            Ами не. Никога не съм наливал грешното гориво. И точно за това сам си наливам, защото аз знам колко проверки правя докато си сипвам и колко проверки същевременно ще направи служителя. И някак си вярвам повече на мен от колкото на служителя.Но наливам само бензин и нафта. Другите горива на по-високо налягане не пипам. Само чакам отстрани и гледам какво правят, за да избегна възможно контузии. А и там номерата на служителите не им минават и не се занимават с глупости.И ето, сам каза, че твоята бутилка е тествана на 220 атмосфери.А колко кг. събира на 250 атмосфери? А ако тези 250 атмосфери са били на 13 градуса? Нали се сещаш колко променливи и възможности за грешка стават?Да беше проблем в резервоар и единица за обем, ок, ама конкретно за метан въобще няма за какво да говориш, особено при такава минимална разлика като при теб. Да ти бяха сипали 50кг метан, пак го разбирам да се нервиш...Искаш ли да дойдеш на една метанстанция 3 пъти подред с празни бутилки и да видиш, че винаги ще ти пълнят над паспортните данни? Пък си засичай и разхода да видиш, че няма да те излъжат в реалното количество. И после да видим кой е в грешка.И конкретни данни да дам от моя автомобил.По паспортни данни моите бутилки събират 26,4 кг.Ако отида празен на тази метан станция, то винаги съм събирал над 28 кг. На абсолютно всички други метан-станции над 25кг не могат да ми напълнят. Или викаш на другата метан-станция ме лъжат. Но пък защо ли всички рекорди по разход са ми били именно заредено от другата метан станция.Или трябваше на всяко зареждане да им рева и да им държа сметка как така са ми заредили повече от колкото пише в книгата. :DМежду другото и на мен първия път не ми стана гот като ми сипаха 28кг, като знам, че бутилките ми събират 26кг, и винаги съм зареждал до сега между 22 и 25кг.Но реших веднага да разпитам служителите на колко бара им зареждат колонките и т.н. Един от 4-мата знаеше, че са настроени на 250 бара да изключват. И аз го приех това обяснение без да се карам, без да се правя на интересен. Въпреки, че манометъра на колонката показваше 210 бара. А в последствие го гледах няколко пъти и се оказа, че той винаги показва 210 бара.Ей за това говоря - първо да си обясните сами на себе си възможните причини, пък след това да тръгвате да се заяждате по презумпция.Това е един проблем в нашата държава. Че всички тръгват първо с обвинения, пък после да мислят. И от там е излязла и правилната приказка, да ходиш да обясняваш, че нямаш сестра. Защото масово хората така реагират. Първично, без да мислят предварително.Просто за мен всеки е невинен и има възможност за грешка да направи. Нали сме хора все пак. Най-лесно е да плюем по другите веднага. Но това не е правилната страна в живота.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не се ли усещаш бе човек? Що говориш неща които не съм казал и други които ги знае всяко хлапе? Бутилките се тестват на воден напор при 300 апносфери(тази думичка не знам какточно се пише ) и скенер. Потвърдиха обема.
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Аз не разбрах да свалям ли резервоара, ако сипят повече от колкото пише в книжката на колата, щото и такъв случай знам...не лично мой все пак, но...

Коментар

veselin10 написа:
                  Не се ли усещаш бе човек? Що говориш неща които не съм казал и други които ги знае всяко хлапе? Бутилките се тестват на воден напор при 300 апносфери(тази думичка не знам какточно се пише ) и скенер. Потвърдиха обема.
                  Да, бутилките се тестват за механична якост при такова налягане.Но в паспорта им за "полезно" количество гориво се пише какъв капацитет имат за събирането на метан при еди какви си условия за компресирането на самия газ.Явно не правиш разликата, очевидно. Защото при 200 и при 300 бара налягане ще събереш почти еднакво количество вода (обем), но ще събереш много различно количество метан (тегло). Проумей го това.И както сам каза - потвърдиха обема.Да, но метана на обем ли го пълниш?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ха, и кво се оказва според проверката на държавната метрология /репортаж по Нова/, че масово се лъже в бензиностанциите. Че и агресивни стават проверяваните...Значи не били толкова заблудени потребителите, както се опитаха някои колеги да ни убедят.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Мен така и никой не ми отговори на въпроса :D Иначе, то си е ясно...

Коментар

Аз пък друго чета:http://news.ibox.bg/news/id_1983593601
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                          Искаш ли да дойдеш на една метанстанция 3 пъти подред с празни бутилки и да видиш, че винаги ще ти пълнят над паспортните данни? Пък си засичай и разхода да видиш, че няма да те излъжат в реалното количество. И после да видим кой е в грешка.
                          На "Малашевска" и "Първа българска армия"?250 бара, 220 км с Капата, при нормални 220 бара и 170 км на другите метан-станции.

Коментар

Всяка десета бензиностанция лъже с количеството бензин.И качеството явно е там...

Коментар

style34 написа:
                              Уау.Лъжат ни ужасно много.На 20 литра е абсолютно законно да ни удрят 100 милилитра.Една бензиностанция от всички ни е ударила с 20 милилитра повече от позволеното и вече голям проблем. Както и назад съм казвал - бензиностанциите нямат далавера да лъжат с повече от това, което закона позволява. В рамките на закона си правят достатъчна "извънредна" печалба, за да си позволят друго.Но нали сме в България. Важното е да се оплакваме и да си разпространяваме, че вместо 20 литра ни сипват по 15 литра навсякъде.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Кажи сега как си измислят също, че сипват лайна в нафтата, от което пак ни удрят ама то е малко, в рамките на закона...Да не говорим, че бензиностанциите, които трябва, биват предупреждавани, когато има проверки. Или викаш и това не е така? И кой се е оплакал, че вместо 20 литра ни сипват 15 НАВСЯКЪДЕ? А, да, измисли си го, нали?

Коментар

Working...
                                X