BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измама в Shell ?
Collapse
X
-
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
-
BO написа:И понеже специалността ми беше по газовите колонки конкретно, то сме извършвали замервания и на бутилки за автомобили. Да кажем всички БГ бутилки от 60 литра, реалния им обем беше между 62 и 63 литра, винаги. Като сложиш сондите вътре, то вземе, че без проблем сипеш 61-62 литра спокойно. И какво, пак ще ревеш как в 60 литрова бутилка са ти сипали 61 литра.Аз ако се съмнявам в нещо, ще изровя света, за да се убедя първо лично в правотата си - това означава, че ще сваля бутилката и ще ѝ измеря реалния обем практически. След това като видя абсолютно точно какъв е обема, ще се върна на същата бензиностанция и пак ще напълня до горе, за да имам нагледно доказателство в момента, когато няма да мръдна повече от там. Но никога няма да кажа веднага - гледай сега тия как ме лъжат.Винаги гледам ако мога да си обясня нещата и да го проверя, ако се съмнявам в нещо и още повече - ако ще обвинявам някой за нещо и от това може да доведе до оскверняване на нечие име.
Коментар
-
Ей затова си говорим. Не всички са специалисти, не всеки знае как да извика проверка, като не специалист знам ли ако има измама няма ли да направят нещо, така че докато дойде проверяващия колонката да започне да сипва коректно?Знам ли като обикновен потребител за какво да гледам докато ми наливат?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ако имате нерви да прочетете -http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=558250#558250От тогава не се напъвам да обяснявам на никого разликата в литрите и изминалите километри.
Коментар
-
veselin10 написа:BO написа:.......И въпреки, че от 10 години карам само на нафта, то при всяко едно мое зареждане, гледам 3 пъти пистолета, който го взимам дали е за нафтата, като го вдигна поглеждам още 2 пъти цената на горивото, дали съвпада с обявената цена за дизела. И това го правя още 1-2 пъти докато наливам и самото гориво. И това само и само да не объркам горивото, което сипвам с бензин или обратното.Нали знаете защо на вълка му е дебел гърба?...........A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не се ли усещаш бе човек? Що говориш неща които не съм казал и други които ги знае всяко хлапе? Бутилките се тестват на воден напор при 300 апносфери(тази думичка не знам какточно се пише ) и скенер. Потвърдиха обема.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Не се ли усещаш бе човек? Що говориш неща които не съм казал и други които ги знае всяко хлапе? Бутилките се тестват на воден напор при 300 апносфери(тази думичка не знам какточно се пише ) и скенер. Потвърдиха обема.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ха, и кво се оказва според проверката на държавната метрология /репортаж по Нова/, че масово се лъже в бензиностанциите. Че и агресивни стават проверяваните...Значи не били толкова заблудени потребителите, както се опитаха някои колеги да ни убедят.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Аз пък друго чета:http://news.ibox.bg/news/id_1983593601A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:Искаш ли да дойдеш на една метанстанция 3 пъти подред с празни бутилки и да видиш, че винаги ще ти пълнят над паспортните данни? Пък си засичай и разхода да видиш, че няма да те излъжат в реалното количество. И после да видим кой е в грешка.
Коментар
-
Всяка десета бензиностанция лъже с количеството бензин.И качеството явно е там...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Всяка десета бензиностанция лъже с количеството бензин.И качеството явно е там...A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Кажи сега как си измислят също, че сипват лайна в нафтата, от което пак ни удрят ама то е малко, в рамките на закона...Да не говорим, че бензиностанциите, които трябва, биват предупреждавани, когато има проверки. Или викаш и това не е така? И кой се е оплакал, че вместо 20 литра ни сипват 15 НАВСЯКЪДЕ? А, да, измисли си го, нали?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар