Здравейте колеги.Днес заредих в бензиностанция Шел. Случи се така, че момчетата, които така услужливо ни пълнят резервоара не бяха на пост и аз реших да се самообслужа.Когато взех пистолета, колонката се "нулира" но не съвсем. Зареди 12ст. без още да съм тръгнал да зареждам.Сега, 12ст. са нищо, но ми е криво че пак някой тарикат краде стотинките ни.Направих забележка на касата, като заплаших с комисията за защита на потребителите.Може да са ме взели на сериозно, може и не.Съветвам ви следващия път като зареждате в ШЕЛ да го направите сами и да проверите моя сигнал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измама в Shell ?
Collapse
X
-
И до защита на потребителя,където и да отидеш нищо не можеш да и направиш това си е легална мафия както мобилните оператори бензиностанций,тото-то и така нататък,аз не барам като няма никой отвън стоя и чакам като не идват влизам правя ги на сол изравнявам ги с земята зареждат ме и си заминавам.В България е така докато не и викнеш никой не си върши работата като хората,затова колега другият път ги чакай за да няма после -12ст.Всеки в тая държава трябва да си знае мястото,не упреквам и не казвам нищо,просто това мисля това пиша.
-
Re: Измама в Shell ?
Alexiev написа:Здравейте колеги.Днес заредих в бензиностанция Шел. Случи се така, че момчетата, които така услужливо ни пълнят резервоара не бяха на пост и аз реших да се самообслужа.Когато взех пистолета, колонката се "нулира" но не съвсем. Зареди 12ст. без още да съм тръгнал да зареждам.Сега, 12ст. са нищо, но ми е криво че пак някой тарикат краде стотинките ни.Направих забележка на касата, като заплаших с комисията за защита на потребителите.Може да са ме взели на сериозно, може и не.Съветвам ви следващия път като зареждате в ШЕЛ да го направите сами и да проверите моя сигнал.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Re: Измама в Shell ?
jenshen73 написа:Alexiev написа:Здравейте колеги.Днес заредих в бензиностанция Шел. Случи се така, че момчетата, които така услужливо ни пълнят резервоара не бяха на пост и аз реших да се самообслужа.Когато взех пистолета, колонката се "нулира" но не съвсем. Зареди 12ст. без още да съм тръгнал да зареждам.Сега, 12ст. са нищо, но ми е криво че пак някой тарикат краде стотинките ни.Направих забележка на касата, като заплаших с комисията за защита на потребителите.Може да са ме взели на сериозно, може и не.Съветвам ви следващия път като зареждате в ШЕЛ да го направите сами и да проверите моя сигнал.
Коментар
-
Хаха пробвайте да отидете с туба с маркирани литри...мен ме гледаха като натровен че искам да напълня тубичката от 5Л... ))) още преди да започне да сипва започна да ми обяснява, че те тея туби не били правилно маркирани и т.н и всъщност събирали около 6.5Л... ))) ПС. Тубичката си я купих от Шел Шоп-а и излязох да ми я напълнят...Оказа се че с 5Л по колонка не може да се напълни тубичката на която с големи цифри и букви е показано 5Л...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Хаха пробвайте да отидете с туба с маркирани литри...мен ме гледаха като натровен че искам да напълня тубичката от 5Л... ))) още преди да започне да сипва започна да ми обяснява, че те тея туби не били правилно маркирани и т.н и всъщност събирали около 6.5Л... ))) ПС. Тубичката си я купих от Шел Шоп-а и излязох да ми я напълнят...Оказа се че с 5Л по колонка не може да се напълни тубичката на която с големи цифри и букви е показано 5Л...EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Това ми се случи преди доста години на бензиностанция на Петрол. Спирали са колонката да заредят цистерната, съответно горивото в тръбата и маркуча се уцежда и като взех пистолета, докато се самообезвъздуши и ми навъртя 2 лева Направих ги на гъз и си тръгнах без да заредя и без да платя. Вдигнах пистолета, чу се помпата и брояча взе да върти ... и капка бензин не пусна за тия пари От тогава, почти винаги, чакам да видя, дали ще се нулира брояча, като вдигнат пистолета, и дали ще върти педи да го е сложил в резервоара. От там нататък обаче, колко пуска иколко брои, не се знае. Гледам само в 65 литров резервоар, да не ми налеят 70 литра нафта :D , че ще стане интересноОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
[quote="Dido_Lyubenov"].И кое ще стане интересно? Точно в ШЕЛ на 30 литрова газова бутилка,която поне десетина пъти съм си отварял сам да я чистя от мизерии и всичките и поплавъци и карантии са там т.е повече от 27 литра никога не се е пълнила на други бензиностанции,а отделно имах в нея поне още 3-4 литра газ.Зарежда ми я оня пич,аз си мия стъклото с четката и докато погледна 35 литра и колонката няма и намерение да се "задъха" и да намали дебита си когато вече газовата бутилка в колата се напълва .Викам му Спираййййййййй бързо .Това в Шумен и докато се прибера в Бургас през Ришкия проход има-няма 150км тази газ я нямаше,защото на следващия ден си заредих от Лукойла до нас,къде винаги си зареждам и заредих 24 литра и няколко грама газ т.е пак напълних догоре бутилкта за да засека разхода.Незнам дали няма да прозвучи като реклама,ама на следващия ден се наложи да ходя до София и с тази Лукойлската газ минах 341км и 600 метра .В случая с ШЕЛ-ската газ ми идва 23.3/100км ,а с Лукойлска-та 8.8 литра/100км,което все пак е малко нереален разход за малък Ситроен ЗХ 1.4 с нов изпарител МимгазEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
[quote="itan75"]Dido_Lyubenov написа:.И кое ще стане интересно? Точно в ШЕЛ на 30 литрова газова бутилка,която поне десетина пъти съм си отварял сам да я чистя от мизерии и всичките и поплавъци и карантии са там т.е повече от 27 литра никога не се е пълнила на други бензиностанции,а отделно имах в нея поне още 3-4 литра газ.Зарежда ми я оня пич,аз си мия стъклото с четката и докато погледна 35 литра и колонката няма и намерение да се "задъха" и да намали дебита си когато вече газовата бутилка в колата се напълва .Викам му Спираййййййййй бързо .Това в Шумен и докато се прибера в Бургас през Ришкия проход има-няма 150км тази газ я нямаше,защото на следващия ден си заредих от Лукойла до нас,къде винаги си зареждам и заредих 24 литра и няколко грама газ т.е пак напълних догоре бутилкта за да засека разхода.Незнам дали няма да прозвучи като реклама,ама на следващия ден се наложи да ходя до София и с тази Лукойлската газ минах 341км и 600 метра .В случая с ШЕЛ-ската газ ми идва 23.3/100км ,а с Лукойлска-та 8.8 литра/100км,което все пак е малко нереален разход за малък Ситроен ЗХ 1.4 с нов изпарител МимгазОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
В ШЕЛ и аз съм се опарвал.30 литрова бутилка сложена преди 5 дена нова,ми сипаха 34 литра,като в бутилката имаше поне 10 литра със сигурност ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
ахаха,вие сте цвете бре...във Велико Търново в квартал "Картала" има една бензиностанция "Газ Лоджистик" . Е такива измамници като тия няма. Дори преди време в "Господари на ефира" разнищиха друга тяхна бензиностанция ,мисля,че беше в София. http://www.clip4e.com/play_kolko_tej...i_na_efira.htmЛично моя опит и на колеги е челен с тия... но рекорда ми беше как в газова бутилка 35л ми заредиха 44 и викнах спирай,че ако е верно досега да сме гръмнали . В бензинов резервоар пък 45 литров ми наляха 54 л. Айде малко повече ако е било до гърлото,ама това гърло 9л ли побира? Та така де,вашето е цвете,пред тия главорези. Да не говорим,че горивата им са пълен отврат на всичкото отгореex.Мареа ТД100
Коментар
-
Ама много ми е любопитно наистина защо тая работа става само в Шел? Аз от както заредих в 8.5л. туба 10литра бензин - при тях не зареждам. Седя и се чудя, чудя се и седя, а по едно време - само седях, щото всичкото ми чудене се беше изпарило. А оня младеж вика "ми нормално в 10л. туба да се поберат 10 литра"... Бях млад, зелен, не чак такъв нервак, платих си 12.40лв. и си тръгнах. От тогава - там не съм стъпвал. А тубата е метална, сплескана, руска и на едната и страна с 2см. шрифт пише "8.5л"...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз съм писал и преди - на Shell НЕ зареждам, освен ако не ми свършат и двете горива точно пред нея.Причините са същите като на Женшена - откак ми сипаха в бутилка 50 литра по обем (а по поплавък и наредба изключваща на 40 л) цифром и словом 55 литра (и после ми обясняваха как газта се била свивала щото било по-високо налягането) - Shell - НЕ!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар