ls1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измама в Shell ?
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Dido_Lyubenov написа:Колега jenshen73, да не пълня с цитати, това е към теб:За номера с тубичката е малко относителна работата. Винаги се изписва обема който препоръчват да се налива в тубата, в твоя случай 8,5 л. Тубите за течности винаги имат предвиден обем, който трябва да остане празен/ въздух, за да компенсира температурните разширения на течноста/горивото в тубата, защото както знаеш, те не се свиват под въздействие на налягане. За да си сигурен че са те метнали и с колко, ако все още пазиш тази туба, виж с еталонна мярка, колко литра ще събере до там до където си я напълнил с 10 литра според колонката. Нищо чудно да влязат 10 литра в тая туба, като я напълниш "до дупка". За бензиностанциите ШЕЛ, знам че има такива които се стопанисват от други търговци, а до колко са легитимни, не мога да кажа. Виждам бензиностанция ШЕЛ, зареждам и на касовата бележка пише ЕООД .... да не казвам какъв мургавелко я държи едната, че сега същия взе и на ОМВ бензиностанциите в Русе и там повече няма да стъпя Ако се наложи ще бягам до Гюргево с туба в ръка, но от тоя - никога вече :D А тази дето е на околовръстното в Русе си е ШЕЛ наистина, и съм доволен от нея, но е скъпичко. На Ромпетол е и по-евтино и ми е по-удобна за посещение и горивата (поне дизела) са с отлично качество. :DSteliyan's Life!
Коментар
-
Има "стандартизация" в тая държава.Звънкаш и подаваш оплакване от конкретната бензиностанция.Правят и проверка по следният начин и ако има разминаване си понасят съответната санкция.http://www.damtn.government.bg/
Коментар
-
jenshen73 написа:Dido_Lyubenov написа:Колега jenshen73, да не пълня с цитати, това е към теб:За номера с тубичката е малко относителна работата. Винаги се изписва обема който препоръчват да се налива в тубата, в твоя случай 8,5 л. Тубите за течности винаги имат предвиден обем, който трябва да остане празен/ въздух, за да компенсира температурните разширения на течноста/горивото в тубата, защото както знаеш, те не се свиват под въздействие на налягане. За да си сигурен че са те метнали и с колко, ако все още пазиш тази туба, виж с еталонна мярка, колко литра ще събере до там до където си я напълнил с 10 литра според колонката. Нищо чудно да влязат 10 литра в тая туба, като я напълниш "до дупка". За бензиностанциите ШЕЛ, знам че има такива които се стопанисват от други търговци, а до колко са легитимни, не мога да кажа. Виждам бензиностанция ШЕЛ, зареждам и на касовата бележка пише ЕООД .... да не казвам какъв мургавелко я държи едната, че сега същия взе и на ОМВ бензиностанциите в Русе и там повече няма да стъпя Ако се наложи ще бягам до Гюргево с туба в ръка, но от тоя - никога вече :D А тази дето е на околовръстното в Русе си е ШЕЛ наистина, и съм доволен от нея, но е скъпичко. На Ромпетол е и по-евтино и ми е по-удобна за посещение и горивата (поне дизела) са с отлично качество. :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Има "стандартизация" в тая държава.Звънкаш и подаваш оплакване от конкретната бензиностанция.Правят и проверка по следният начин и ако има разминаване си понасят съответната санкция.http://www.damtn.government.bg/ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:krasio_79bs написа:Има "стандартизация" в тая държава.Звънкаш и подаваш оплакване от конкретната бензиностанция.Правят и проверка по следният начин и ако има разминаване си понасят съответната санкция.http://www.damtn.government.bg/
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:...E, Това не го беше казал Сигурно и ти си попаднал на измислен ШЕЛ, като мен.Steliyan's Life!
Коментар
-
Като си гледам точките в шелската карта, за четири години и половина, откакто я имам, съм заредил малко над 5100 литра. Може би съм един от малкото, които нямам никакви оплаквания от бензина им. 95% зареждам от бензиностанцията им във ВТ, като си правя сметка на преходите, а когато трябва да дозареждам, пак търся най-близката им бензиностанция. Например, миналото лято бях в района на Свиленград и отидох до Капитан Андреево да си напълня резервоара. Да не кажа голяма дума, но в много малък процент от случаите не ми е излизала сметката с горивото. Например, сега ми предстои преход от 360 километра. Зареждам си за 65 лева малко над 25 литра, като си смятам извънградски разход по 6,5. Така ми остават и около 2 литра аванс. Това, когато имам точно фиксирани маршрути, като този, а не да се налага да пълня догоре. Почти винаги, когато се прибирам към ВТ, на входа на града лампата ми светва. Искам да кажа, че в нито един случай не съм бил застрашен от това, горивото ми да свърши изненадващо, поради лоша моя преценка, или "менте" гориво.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
@sugarboy: Нали знаеш народната мъдрост, че изключенията потвърждават правилото. Не твърдя, че Шел са маскари, твърдя, че мамят - умишлено или не. Дори и маслото Шел, което си купих беше измама. И моите твърдения са базирани на моят скромен опит от преди 10 години. След като разкарах Опела - не съм зареждал там - винаги са ми работили нивомерите на горивото Тъй, че сега, като ми светне резервата - тичам до някоя от "предпочитаните" поилки.Steliyan's Life!
Коментар
-
[quote="jenshen73"]Dido_Lyubenov написа:...А газ в Бургас веднъж ми заредиха 35л. в 30 литрова бутилка ограничена на 28 литра... ЛукойлEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Ако имате съмнения относно точността на разходомера на колонката винаги може да поискате тест. По големите бензиностанции разполагат с еталон - канта 20 литра.Сипва се 20 литра по брояч а в най-горната чат съдът има стъклена тръба със скала за 20л +/- 50мл което е допустимото отклонение. Източеното гориво с протокол за пробата се връща обратно и не се плаща.Освен това разходомерите са така направени че да не отчитат въздух - въздух не би трябвало да ги задвижи и съоветно да се отрази на брояча.Ето как изглежда еталона
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар