Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Последствия от евентуално излизане на Гърция от еврозоната

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    rebel написа:
    Пичове - по добре си се придържайте към темите свързани с ФИАТ-а, че в политиката хич ви няма :D
    Тебе като те има - ще ни отвориш ли?
    ls1 написа:
    А, не, той като Господ гледа отгоре през гъстия дим, горд, невъзмутим.
    Не ГО предизвиквайте, защото сега ще отвори някой учебник, ще ни цитира нещо изключително мъдро за ЕС и ще трябва да си посипем главите с пепел.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Няма да си хабя времето и без това няма да ме разберете простосмъртни ми приятели :D
      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Ти го напиши сега, ние деца имаме, по някое време внуци, нека те поне успеят да разчетат и разберат, о, словата ти, о.

Коментар

Добре! Ще Ви кажа! Отговорът е 42!

Коментар

Защо си мислите, че създаването, развитието и просперитета на ЕС е нещо по-различно от онова, което се е случвало преди хиляди години, когато са се създавали държави?Разликата е в мащаба. Прди са били села и градове, сега са държави. Еволюцията не е само в биологията.Националните държави малко по малко ще отмират.Ползата от обединения като ЕС е неоспорима.Защо само мрънкате - икономическите ползи от подобни обединения са големи, въпросът е кой как се възползва от тях - дали като Гърците, ще създаде кухо благоденствие или ще се създаде работеща икономика, истинско гражданско общество и стабилна основа за просперитет.Някой може ли да ми каже защо смята, че негативите от това ние да сме в ЕС, са по-малко от положителните страни?
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

А какви са положителните страни? На мен нещо ми убягват.

Коментар

Например нямаме мита и си пазарим от целия ЕС без допълнителни такси. Което посмъкна цените на някои неща у нас, хората почнаха да си поръчват от Ибей и Амазон. Другото е улесненото минаване на граници. Лична карта - добре дошли, сума българи си познават вече Европа и пътуват редовно за това и онова.

Коментар

Според мен проблема не е в ЕС. Те хората си се опитват да ни ограмотят и да ни помогнат да изградим някаква инфраструктура, за съжаление хрантутниците не могат да се накрадът и са достатъчно тъпи за да не усвоят парите които се наливат в България. По отношение на туризма тези 2 години имахме огромен шанс да дръпнем много напред - предвид неблагоприятните условия в Гърция, но вместо да порамоти над това министерството реши да набие 1 милион в смяна на логото на България понеже то не било достатъчно познаваемо от чужденците. Те хората не знаят къде е България, а логото ще познават. Простотия до шия! От проблемите в Гърция най-много ще изгуби град Сандански и циганите които в момента са си "по Гърцията", ще се върнат тук да си крадът. За други проблеми още е рано да се каже. Това е моето мнение! А това да се правят аналози между ЕС и СССР е напълно невярно и безмислено!

Коментар

Ще ви разкажа една случка, която е просто една случка и не обобщавам нищо с нея. Беше преди няколко седмици, в почивен ден, когато температурите удариха 30-ина градуса. Близо до нас има едно кръчме, тип кафе-аперитив. Нямаше какво да правя у нас, взех си книгата и по анцуг и джапанки се преместих в кръчмето отсреща. То е разположено леко живописно: половината е на тротоара, а другата половина е в градинката отсреща. На съседна маса бяха седнали мъж и две жени и се опитваха да си комуникират на английски. Заслушах се в разговора им и разбрах, че едната жена е германка, а другите на масата са българи. По памет ще ви цитирам разговора:- Германката: Това кафене е много живописно, с атмосфера.- Българката: Вероятно защото е до църквата. Чувала съм, че около нея има добри енергии. При споменаването на последната глупост щях да се изхиля, но не исках да им показвам, че ги слушам.- Германката (снизходително): Не, не, не става дума за това. Кафенето е интересно, живописно. Пластмасови маси, захабени покривки, някои от столовете не са съвсем здрави, пуши се, сервитьорката не е много любезна и обслужването е мудно, но затова пък яденето е невероятно вкусно и евтино. Хората са облечени с домашни дрехи и дори четат книги (моя милост ), наоколо е зелено, разхождат се котки. На мен ми е приятно да съм тук.- Мъжът от масата: хич не ми и трябват живописни заведения. Терминал не знам си кой с еднопосочен билет и това е!- Германката: не се оставяйте да ви променят и да ви промиват мозъците. В Германия живеем добре и подредено, по правила, но повечето хора не са щастливи. Не допускайте да ви направят и вас като нас.Още нещо по темата: наскоро имаше интервю с италианския актьор Джулиано Джема, в което той казва, че един пробит долар от 70-те години има много по-голяма стойност от едно сегашно евро. И негодува от евро-чиновниците, камерите и живота по правила, който е направил хората нещастни.

Коментар

snake написа:
                      ...Кафенето е интересно, живописно. Пластмасови маси, захабени покривки, някои от столовете не са съвсем здрави, пуши се, сервитьорката не е много любезна и обслужването е мудно, но затова пък яденето е невероятно вкусно и евтино. Хората са облечени с домашни дрехи и дори четат книги (моя милост ), наоколо е зелено, разхождат се котки. На мен ми е приятно да съм тук...
                      Изводът е, че не само ти си се заслушвал в разговора, а и те са те огледали
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                        snake написа:
                        ...Кафенето е интересно, живописно. Пластмасови маси, захабени покривки, някои от столовете не са съвсем здрави, пуши се, сервитьорката не е много любезна и обслужването е мудно, но затова пък яденето е невероятно вкусно и евтино. Хората са облечени с домашни дрехи и дори четат книги (моя милост ), наоколо е зелено, разхождат се котки. На мен ми е приятно да съм тук...
                        Изводът е, че не само ти си се заслушвал в разговора, а и те са те огледали
                        Анцуг, джапанки и .... книга! Как да не го огледа човек!!! :D

Коментар

Ами аз там все едно съм си у нас, то си е типично квартално заведение. Хората и слънчоглед си люпят по масите, само карти и шах не съм виждал да играят. А аз по принцип не изглеждам много умен, така че едва ли са предположили, че поназнайвам английски. Но все едно, мисля, че направих отлична реклама на България пред чуждоземката .

Коментар

Immortal написа:
                            Проблем няма, Паралесов, майтап е това. Щото питаш що коментираме, като не разбираме, а ти що? Рано или късно всички империи се разпадат. Само 2 има, дето все още не са се разпаднали - Япония и Поднебесната (Китай). САЩ са само от има-няма 200 години - имат време А идеята на ЕС беше, обединена Европа да може да се противопостави на силните икономически САЩ и Япония, а сега и Китай, Индия, Турция...ЕС обаче вече не е това, което беше като замисъл в началото. ЕС все повече заприличва на една държава, и има 2 пътя. Единият е който ти казваш - че ще се разпадне скоро. Другият е по-бързо да се върви към една държава, която с общ федерален бюджет и обща данъчна политика. Многонационална държава, от типа на Швейцария.
                            Идеята привидно за ЕС е такава,но дефакто това което са целели е съвсем друго. Аз просто не виждам как ще се тръгне по пътя на една обща държаава с обща икономика и т.н. НЯМА да се случи и противопоставянето на Холандия за влизането ни в шенген е само един пример. За тях такива като България,Румъния ,че и Гърция са сган,която не струва 5 пари. Малко по-цивилизовано казано : прекалено много различия има,който няма да бъдат изгладени скоро и поради това ЕС е обречен. Не знам коя беше примерно правилната позиция със ситуацията Гърция... За мен просто такива циреи трябва да бъдят изрязвани навреме,защото са нелечими. Гърците са увредени още като малки-свикнали са само ДАЙ<ДАЙ<ДАЙ и всичко ,което поискат да им се дава. Затова сега са на този хал. Не,че това което прави България пък е правилно-надупили сме се и който си поиска той получава. И всичко естествено на гърба на тъпия български народ,който не се научи ,че от повече от 130 години не е роб! Затова и нямам доверие на такива като ВЕликите Сили...просто ще ни сдъвчат и изплюят,а пионки като Станишев Борисов и т.н. са им изгодни,за да си изпълняват целите.Наистина повече не ми ссе коментира,защото това са си само мои мисли и никого не ангажирам с тях,нито пледирам да са верни.
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

ls1 - мита нямаше и преди. Snake, не очаквах да си такъв евроскептик. Жалко, че показваш само някаква прънкаща и недоволна страна от себе си.Премахнаха се много бюрократични спънки пред бизнеса, не минаваш митница, въведоха се правила, еврото е много удобно при търговията, свободното движение на хора и капитали дава много възможности.Човек съм и когато сега отивам в Гърция си показвам личната карта и минаваме с жена ми, а не както преди 7-8 години мен да ме пуснат, а нея да я правят на маймуна, само защото е 20 и няколко годишна красива жена, която отива за 2 седмици на почивка. И аз да седя в 2 през нощта на ГКППто и да не знам отиваме ли или се връщаме. И да се чуствам унизен от ... ама хайде да не обиждам маляките. Аз лично до момента не виждам нито един негатив от присъединяването ни към ЕС. Поне за мен няма.Странен ти е примера - подиграваш се на българката, защото говори за "енергия", но думите на германката за теб са невероятна истина...Тя е казала същото, само че с други думи Ама нали е германка. Интересно е как хората си противоречат - искат правила, искат предвидимост, но в същото време това ги прави нещастни.Може би истината е в това с какви очи гледаме света около нас? Ти със сигурност виждаш кафето по различен начин само защото ти е под носа. Защото всеки ден си там. Но ако отидеш и видиш същото кафе в Испания, Италия или другаде, с някакъв чичка да чете книга по чехли, веднага ще започнеш да превъзнасяш "духа" му. Такива кафета съм виждал и в Барселона, и в Лисабон, в Родос и в Милано. Сигурен съм, че ги има навсякъде. Дори и в Германия, ако лелката отиде в съседния град вероятно ще намери подобно кафе. Наличието на правила не пречи да има подобен дух. Разликата например е, че ако докато си пия така кафето в Барса или Лисабон духне вятър няма да ми напълни очите и кафето с прах, както би се случило в София.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                                Странен ти е примера - подиграваш се на българката, защото говори за "енергия", но думите на германката за теб са невероятна истина...Тя е казала същото, само че с други думи Ама нали е германка.
                                Ти наистина ли смяташ, че не разбирам, че част от приказките й са от любезност и че за тях сме неандерталци? Аз обичам да се шегувам. Правя го най-често с близки приятели, а обичам да иронизирам и себе си. Нали се сещаш, че можех да разкажа случката без да се поставям в ролята на тъмния балкански субект. Но аз я разказах така, както си беше, защото нещата най-често не са черни и бели, добри-лоши, а шарени. Да, аз съм евроскептик и тъмен балкански субект . А онези неща за оплакванията и мрънканията, надявам се, че не са към мен по простата причина, че аз почти никога (да не кажа никога) не се оплаквам и не мрънкам. Така съм свикнал. Нося си проблемите и ядовете скрити в мен и не натоварвам хората с тях.

Коментар

Working...
                                X