Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Последствия от евентуално излизане на Гърция от еврозоната

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal: след като един слух може да обърне колата, значи всичко е важно. Lane Staley: ако обичаш да не ми приписваш думи, които не съм казала и не ме охарактеризирай без да ме познаваш - избивай си комплексите някъде другаде, щото явно са доста. snake: не разбрах с каква идея го даде тоя разговор - това за мен е типична картинка - чужденец, който се кефи на непринудена атмосфера, която няма да намери в собствената си страна; българка, която иска да завърже някакъв разговор, ама не знае какво да каже и го удря на духовно, защото за нея това е позната гледка и хич даже не й харесва. И българин, типичен мрънкач с големи идеи и думи, ама с малко дела.Надявам се на гърците да им дойде акъла в главата.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

snake написа:
      [А онези неща за оплакванията и мрънканията, надявам се, че не са към мен по простата причина, че аз почти никога (да не кажа никога) не се оплаквам и не мрънкам. Така съм свикнал. Нося си проблемите и ядовете скрити в мен и не натоварвам хората с тях.
      За това и ти се чудя, не си спомням да си се оплаквал, пък сега ми звучиш странно. К’во лошо си видял от ЕС Еле, важно е, когато някой то покаже, че не си права и си написала въпиющи глупости, да се засрамиш малко. Тези глупости с комплексите явно са на мода - щом покажеш на някого, че не е прав и те обвинява в комплексарщина.Но в момента имам един комплекс - не знам коя страна е напуснала ЕС и това страшно ме комплексира. Ти вероятно ще ми помогнеш да преодолея това
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Лично аз откривам само практическа полза на настоящото си трудово поприще от съществуването както на Европейският Съюз , така и от еврото .Като всяко прекрасно нещо ЕС ще преживее много катаклизми , но ще пребъде .Гърците не ги мислете - нека погледнем себе си.
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

gamma написа:
          Относно горният цитат бях чел, че влогове се гарантират ако НЕ са с т.н. преференциални лихви. Всички останали го духат... А, ние, дето имаме заеми от гръцки банки ще намажем ли (поне малко), ако фалират?
          Ако банка фалира, то тя прави всички свои заеми предсрочно изискуеми.С други думи ще си иска парите веднага. "Намазването" , ако може да се счита за такова е това, че ще ти искат парите без оставащите лихви...
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

ele написа:
            snake: не разбрах с каква идея го даде тоя разговор - това за мен е типична картинка...
            За мен не е типична картинка, стори ми се интересно и затова дадох пример с този разговор. Истината за това дали множеството досадни правила, с които ни заливат нещастните (в буквалния смисъл) еврочиновници, ще доведат до добър резултат или ще направят и нас нещастни като тях, предстои да се разбере.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Дано не успеят! Те да си седят нещастни, щом така им харесва, но нас да не пипат...
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Нещо не разбирам защо си мислите,че хората по Европа и като цяло в по-развитите страни са нещастни??
                Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

_жоро_ написа:
                  Нещо не разбирам защо си мислите,че хората по Европа и като цяло в по-развитите страни са нещастни??
                  О, никак не са нещастни, но само ги изтърви нейде из България и ходи ги събирай с ръчна количка, защото заради евтиния алкохол не могат да ходят...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

_жоро_ написа:
                    Може би защото не познават достатъчно на брой хора от тези страни .
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Женшен-е,нещо не схванах връзката щастие-евтин алкохол.Ако става дума в Германия алкохола е доста по-евтин....и бирата е по-хубава
                      Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                      Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

_жоро_ написа:
                        Женшен-е,нещо не схванах връзката щастие-евтин алкохол.Ако става дума в Германия алкохола е доста по-евтин....и бирата е по-хубава
                        Наблюденията ми са основно от англичани - последния рекорд на един пияч за 8 часа са 28 бири. Не знам колко по-евтин е алкохола в Германия, но литър водка Финландия тук е около 24лв.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

_жоро_ написа:
                          Имах предвид еврочиновниците, както съм написал в мнението си. Не знам дали си наясно, но това са наистина особена порода хора, които буквално живеят 24/7 в сградите на европарламента в Брюксел и Страсбург. И очакваме от тези канцеларски плъхове да определят как да живеем ние. Не смея да правя обобщения, но каквото чета (интервюто с Джулиано Джема и не само) и чувам от случайни хора(германката), познати и близки роднини, които живеят извън България, включително и от един от братовчедите ми, който не е прост бачкатор, а преподавател в университета в Бон, никой от тях не е особено щастлив. И всички видяхме какво се случи с Гърция, което ни показва, че правилата на ЕС може би не са най-добрата рецепта.Еврочиновниците са наистина бездушни хора. За тях сме само числа. Виждат и знаят какъв е стандартът на живот в България и въпреки това правилата и препоръките им са все от този сорт: вдигнете този акциз, вдигнете пенсионната възраст, махнете класа, не увеличавайте заплатите, съкращавайте хора, затвяряйте реактори, забравете за втора АЕЦ... А заплатите? Когато достигнете нашата производителност на труда. Ама това се очаква да стане след 30-40 години?! Няма нищо, ще почакате, така е правилно.

Коментар

Не знам дали еврочиновниците живеят там 24/7, но е опростенческо да смяташ, че всички те са закостенели, нечустващи, немислещи за нормални неща хора. Самия факт, че може да сложиш толкова много хора под един знаменател е леко странен.Аз познавам хора, киото са щастливи там. Вероятно университетския преподавател от Бон би бил по-щастлив тук? Ами защо не се върне? Щом стои там, значи има защо. А колкото до Гърция - те не са пример, колко лоши са правилата, а точно обратно - до къде води неспазването им, както и мислълта, че икономическата логика може да бъде заблудена. Е, не може. Няма как.Ето малко четиво: http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_drahmagedon/

Коментар

Lane Staley написа:
                              Не знам дали еврочиновниците живеят там 24/7, но е опростенческо да смяташ, че всички те са закостенели, нечустващи, немислещи за нормални неща хора.
                              Казваш, че си бил на много места по света. Ами разходи се до Брюксел и Страсбург (предполагам, че знаеш, че европарламентът заседава и на двете места) и се поинтересувай.
                              Lane Staley написа:
                              А колкото до Гърция - те не са пример, колко лоши са правилата, а точно обратно - до къде води неспазването им, както и мислълта, че икономическата логика може да бъде заблудена. Е, не може. Няма как.
                              Напротив. Гърция е пример, че всичкият контрол, мониторинг, дъра-бъра и ала-бала са фалш. И е доказателство за тезата ми, че съюзът между страни с огромни икономически, културни и битови различия няма да го бъде . А братовчед ми няма да се върне тук, защото на 50 г. е късно за ново начало... Това е той, между другото: http://vsm4.mpikg.mpg.de/conference-...rgiev.jpg/view

Коментар

Добре, не ми се спори за глупости - в ЕС е гадно, хората там са нещастни и мазохисти, защото продължителността на живота е по-голяма от нашата, а само мазохисти биха искали да живеят много, когато им е гадно.Те са нещастни, създали са си уредени страни и подло примамиха щастливи бедни държави държави да се присъединят към тях.За да им построят пътища и да ги направят нещастни. За да им дават пари да си оправят парковете, канализацията на градовете и селата, за да могат и тези щастливи хора да станат нещастни и да страдат от липсата на мизерия и септични ями.Подло даваха милиарди на Гърция, и нарочно си затваряха очите, че онези фалшифицираха всички данни към Евростат.Впрочем, българска черта е да се изкарват тези, че нещо няма да стане. За това сме на това дередже.

Коментар

Working...
                                X