Колеги,пиша този пост в пристъп на яд и ако в момента ми е пред очите някой от продавачите или производителите на Magniflex не знам дали ще си тръгне читав...Става въпрос за следното - още през март си взех бебешко матраче, защото ще ставам татко. Реших днес да сглобя и креватчето, което взех, за да приготвя всичко отрано. В крайна сметка след като сглобих креватчето се оказа, че матрака не става, защото в Аико ми продадоха креватчето за 120/60, а то се оказа, че е 110/60 - няма такъв стандарт (в началото ги напсувах, но се оказа, че без да искат са ми направили услуга). Заедно с него м/у другото има и дунапренено матраче. Именно заради това, че не исках бебчето да спи на дунапрен реших да взема хубав матрак от естествени материали, дишащ и пр. глупости!!!Така след като установих, че матрака не става и видях в сайта, че за нестандартен матрак искат по 260 лв/кв. метър реших, че няма какво толкова да рискувам и решихме с приятелката ми да го срежем, за да го пригодим за легълцето. Речено-сторено със свити сърца почнахме да режем (все пак 170 лева сме броили за нищо и никакво матраче). Още при първите сантиметри останах шокиран и разочарован...дал съм 170 лева за дунапрен и малко вата !?!?! Ми то тук дунапренени матраци в БГ си имаме за по 15-20 лева...нямам думи. А го рекламират като естествен, дишащ, не знма си какъв клас ергономичност, хипоалергенен...а то дунапрен с плат...потресен съм. За да не бъда голословен прилагам снимки. Насладете се на наглостта и безочието на италианците и нашите търговци...П.П. Никога, ама никога повече няма да си купя Magniflex или някакъв друг прескъп вносен прехвален боклук !!!Не знам на какво разчитат...че няма да ми се свиди да го отворя, за да видя какво има ли...що ли ??И това дали може да бъде отнесено като проблем към КЗП ? Имам ли основание според вас ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Magniflex - измамници !!!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Получил си урок по съвременен маркетинг. Потребителят най-лесно се разделя с парите си чрез няколко ключови думи - екология, здравословно, безопасност, децата... Като ти приказваха, че е нам кво си, не гледаш ли какъв изкуственяк е отгоре? Младо момче си, имаш още да учиш. Не се сърди, че съм рязък. Не е с лошо чувство.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
-
Е, това че изглежда като дунапрен не значи че е дунапрен. Ей тая картинка от сайта им показва каквото виждаш ти като си срязал, въпреки че е за другия модел бебешки. Според мен по-скоро трябва да прецениш материала като го натиснеш и пуснеш как се възстановява формата, деформацията локална ли е или се изчеква целия матрак при натиск, ей такива неща. Не знам какво очакваше да видиш вътре всъщност?А че търговците раздуват някакви супер-дупер-мупер псевдотермини, наса технологии и т.н. е ясно...
Коментар
-
To това най-отгоре е единственото естествено нещо от целия матрак, но в момента на покупката дори и да искаш няма как да го пипнеш, защото матрака е опакован във формата на руло и единствено можеш да го видиш, че е този модел за който си платил и то през 10 пласта найлон...А това, че са писали, че е нам си к’ва пяна...нали го сравнявам с обикновения дунапрен, с който са ми продали креватчето...разликата е минимална, само дето този дунапрен италианския е по-дебел и по-смрадлив...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слави, не бери толкова ядове. Радвай се на живота и на това, че ще ставаш татко... Измамници бол, както дребни, така и големи... Вече няма нищо истинско, което можеш за си купиш и да си сигрен в качеството му... А 170 лв съм сигурен, че си ги харчил за една вечер по баровете...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
нямаш основание за жалба, колега, естествени материали там има - най вероятно конците са памучни. иначе аз не купувам абсолютно нищо скъпо, за което има евтин смислен вариант. фиата например :D . и съм доволен като цяло. децата спят на пружинени на тед - средния ценови диапазон. а, по темата с бебетата - няма евтин смислен вариант на шишенцата и бибероните на авент. поне преди 5 години нямаше. другите им неща - стерилизатори, помпи и пр. боклуци не са по-добри от по-евтините. изобщо тоя маркетинг с децата е доста нагъл - човек се поддава на еуфорията и дай 1000 лв. за количка, 500 лв. за столче и пр. боклуци, дето ще ги хвърлиш след 1-2 години. щото гъбите растат, не си играят и докато се огледаш си останал с неизползваем куп чисто нови неща на стойност колкото 2 морета. на нас каквото ни подариха си го ползвахме с кеф и после го предадохме нататък - другите да го ползват. включително и авента.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Ей за това на моя му купихме латексов матрак - продава се гол и неопакован и се вижда, че е латекс + едно кече, че да не е съвсем като дъска. Иначе - ако това си го купил за матракс бамбук или прочие - нищо не ти пречи да се консултираш с някой от КЗП - ако утре не забравя - ще покажа темата ти на шефа на комисията във Варна - ако каже, че става за жалба - ще ти драсна. В ЗЗП е ясно указано, че потребителят не трябва да се въвежда в заблуда.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ние наскоро купихме 2 за вкъщи с обикновена пружина преди си бях претапицирал другите легла с пружина не тъкана вата, дунапрен ,кокосови влакнанещо такова http://www.elite-mebeli.com/images/s...na-i-kokos.jpg
Коментар
-
@jenshen73 А ти ако си мислиш, че си си купил матрак като си си закупил това латексово нещо...На среща с представители на ТЕД преди години коментирахме какъв успех са постигнали с този чисто маркетингов продукт и как с минимално качество и голяма реклама се продават всякакви стоки. Това не важи само за ТЕД...Най-добрата инвестиция която човек може да направи за матрак е да си закупи пружинен матрак от новите типове с пакетирани пружини и мемори пяна отгоре...всичко останало е батак...Особено дунапрена и латекса...За да не си мислите, че говоря на изуст. За 4 години съм продал сигурно няколко хиляди матрака. Отделно съм бил на поне 10 представяния на матраци на различни фирми и съм коментирал директно с представители и отдели в производството за качествата им...За тези 4 години не съм срещнал нито един представител на фирма за матраци който да ми препоръча латексов или дунапренов матрак от среден клас....ПС. Има и не лоши дунапренени матраци!!!Цените им обаче са космически...Сравнено с пружинен със същите качества и удобство...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Каква е основната грешка на 90% от хората, понеже има едни 10% които наистина не им е удобен пружинения матрак.Повечето имат някоя пристичка или легло с матрак от поне 20 години или айде да са 15 със счупени или вече "изморени" пружини, слегнали се и неудобни. Вложките в подобни матраци също много често са съсипани от времето (дунапрени и какви ли не други неща, има и матраци които над пружините имат парчета парцали). При едно евентуално търсене на нов матрак когато човек вече не може да издържа на стария поради силните болки в гърба и неудобното спане, очаква, че за 140-150лв ще си закупи нов матрак и ще забрави за усещането от пружините. ДА АМА НЕ! Матрак на подобна цена има абсолютно същите качества като този който се канят да изхвърлят да не кажа и по лоши. Един добър пружинен матрак който ще е удобен и с гаранция поне 10 години е минимум около 500 - 600лв. И колкото и да ме убеждава някой, че за по-ниска цена си е купил невероятен матрак неможе да ме убеди. И отново ще искам да си поговорим след 10-11 години когато гаранцията му изтече...За да не се уещат пружините трябва матрака да е с малки такива в повечето случаи индивидуално пакетирани без физически контакт помежду им. Или стандартни пружини, но да се използва някакъв вид Топ матрак, който да подобри усещането. Другата голяма грешка е, че хората все още вярват в разликата между еднолицев и двулицев матрак. Единствената такава е, че единия като пожълтее от едната страна може да го обърнеш а другия не...разликата в удобството е минимална, освен ако не е някой над 150кг та да си сложи двулицев със някоя подматрачна рамка за 300-400лв...тогава ще усети разлика определено. Но ако спят двама души примерно един 95 и една 50...разликата е = 0За латекса и дунапрена няма да коментирам пак Това за мен да спиш на латекс или дунапрен е като да си правиш възглавница с плява....Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
@kiselo: Значи казваш, че щом съм дал над 1000лв. за матрак значи съм уцелил, а? Най-удобно спях знаеш ли кога? На шкафчетата за обувки в казармената битовка, а и на пода на станцията върху шинела на моя стар. От тогава - си мечтая за толкова удобен, приятен и отмарящ сън.А латекса за детето е по ред причини - лесна поддръжка, хипоалергенен, а за да не почнеш да ми виеш теории колко зле се спи на него - нали ти не спиш на латекс?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар