Здравейте,моля за информация. Какъв е реда ако се купува кола от друг град с временни номера? Трябва ли да просъства лично човека, на чието име ще се регистрира автомобила с постоянен номер? Какво трябва да зе знае за пътуването от точка А до точка Б ? Ще съм благодарна за всякакви съвети.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закупуване на кола с временни номера
Collapse
X
-
Не съм сигурен дали лично трябва да присъства, но поне личната карта трябва да е с теб. Трябват ти договора за покупко-продажба(този от Италия евентуално...по принцип ти го пишат на място ) и чуждестранния талон.За пътуването няма нищо особненно. Аз като си взема транзитни и ги карам докато изтекат и чак тогава я регистрирам. Трябва ти застраховка и евнтуално оборудване(аптечка, пожарогасител и другите). Като за второто не съм сигурен дали е задължително, понеже колата не е минала предглед, но мен ме спираха един път и ми ги искаха.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
-
Възможно е закупуване на автомобила с нотариално заверено пълномощно/струва 6 лв./ и с лична карта на бъдещия собственик. Дори регистрирането в КАТ може да стане без да присъстваш, само с пълномощника и посочените документи...Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
la squadra azzurra написа:Възможно е закупуване на автомобила с нотариално заверено пълномощно/струва 6 лв./ и с лична карта на бъдещия собственик. Дори регистрирането в КАТ може да стане без да присъстваш, само с пълномощника и посочените документи...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:la squadra azzurra написа:Възможно е закупуване на автомобила с нотариално заверено пълномощно/струва 6 лв./ и с лична карта на бъдещия собственик. Дори регистрирането в КАТ може да стане без да присъстваш, само с пълномощника и посочените документи...Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
В случая пълномощното, което е нотариално заверено, е необходимо и достатъчно. Т.е.: отива гражданинът X в автокъщата или при нотариуса, който ще изповяда сделката за покупко-продажба, носи пълномощно от гражданина Y и това е достатъчно, за да го представлява при сделката.Пак казвам - по закон е забранено да даваш/преотстъпваш личната си карта на някой си, както и да приемаш чужда лична карта и да я използваш за каквото и да било.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Да спомена и още нещо: временните номера трябва да са издадени точно за тази кола и да са валидни, за да може колата да пътува с тях. На всички временни номера пише месец и година, до които са валидни.ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
Stilo JTD 115 2003 бегачка
Brava 1,4 12V 1997 на газ
Tempra 1,4 1993 и тя на газ
i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ
Коментар
-
Направи едно генерално пълномощно на човека ,който ще се занимава с нея и нямаш никакви грижи.За пътуването автомобила трябва да си е оборудван ,както изисква закона.Номерата ,както казаха по-горе трябва да са валидни и да са за този автомобил.Късмет и да се похвалиш после какво сте купили .Аз май се досещам ,ама ще чакам да видя дали съм правMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
ivo_Brava написа:snake написа:Да спомена и още нещо: временните номера трябва да са издадени точно за тази кола и да са валидни, за да може колата да пътува с тях. На всички временни номера пише месец и година, до които са валидни.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
nedialk00
-
kik73bg написа:Направи едно генерално пълномощно на човека ,който ще се занимава с нея и нямаш никакви грижи.За пътуването автомобила трябва да си е оборудван ,както изисква закона.Номерата ,както казаха по-горе трябва да са валидни и да са за този автомобил.Късмет и да се похвалиш после какво сте купили .Аз май се досещам ,ама ще чакам да видя дали съм прав
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар