Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се включите ли в почистването на България?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Достатъчно ми е криво, че някакви идиоти хвърлят където им падне и няма инспектор да ги глоби, че сега да ходя хем да им чистя боклуците, хем да върша работата на общината.
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Всеки божи ден го правя. Не защото някой ми е казал. Не ми тежи да се наведа и взема още няколко хартийки, докато изхвърлям нещо например. По този повод такива акции не ме интересуват. Чистотата не бива да е временно явление. Сега да изчистим, пък мизерниците после да си цапат. И аз съм на мнение, че докато я има причината, няма голяма полза. Но не се и отказвам, защото не чакам възмездие за това, което правя.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Yavor написа:
        Абе не СМЕ много прави...Хубаво е човек да участва в такива неща - това е вид проява на гражданска съвест. Е, а гласувах че няма да участвам защото съм си платил данъците, но изпитвам угризения и гледаш в събота съм турнал ръкавици. Не сте прави, че в нормални държави няма такива акции - напротив, имало е много пъти и в много държави, доста по бели от нас.Като се замисля, ще турна една табела със съседите сутринта да изчистим около кооперацията. Нали съм домоуправител
        Булшет Явка. Моите уважения, но аз, чрез данък смет плащам да не се налага АЗ да чистя. Мога да сляза, а и ще го направя, да почистя пред и около входа, където живея. Но къщата ми и лозето, които са си мои - нямат нужда от почистване - познай що - щото АЗ си ги чистя. Но да ходя и да питам чичо Прас защо си изхвърля боклука където не трябва и аз после да му го чистя - не мерси. Докато говедата не си образуват съвест или държавата на която данъци плащам не им я образува с актове и глоби - няма да ходя на ленински съботници. Като ученик, чавдарче, пионерче и комсомолче съм дал ВСИЧКО от себе си. Смятам, че мога да си позволя 20 години да живея и като съвестен селянин на тая държава, нали? Който цапа - или плаща или ходи да чисти. Аз - не цапам.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          Който си хвърля боклука дето му падне, да излиза и да чисти, поне малко да му олекне на съвеста.
          Защо си мислиш, че точно те ще излязат? Дори като видят, че балъците им чистят, ще продължат още по активно да хвърлят. Опитай да направиш забележка на някой младеж, че хвърля боклуците си на земята да видиш какво ще стане.Дори фирмите по чистотата не чистят тротоара пред нас, нито Зимата, нито Лятото. Обаче ако не си изчистя снега от тротоара ще последва глоба, а като не почистват улицата от снега аз кой да глобя?
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Не!Ангажиран съм с друго ... в края на краищата пред нас е чисто, тревата по тротоара е окосена, уличата е чиста ... платил съм си такса смет, когато пътувам с колата събирам всички отпадъци, докато стигна до кош ... възпитавам си децата по този начин.За к`ъф да ходя да чистя на някой ръб, който си хвърля чантичката с боклука през терасата, щото видиш ли, тя гледала към задната страна на блока и нямало значение?Е няма да стане ...
            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
              Не!Ангажиран съм с друго ... в края на краищата пред нас е чисто, тревата по тротоара е окосена, уличата е чиста ... платил съм си такса смет, когато пътувам с колата събирам всички отпадъци, докато стигна до кош ... възпитавам си децата по този начин.За к`ъф да ходя да чистя на някой ръб, който си хвърля чантичката с боклука през терасата, щото видиш ли, тя гледала към задната страна на блока и нямало значение?Е няма да стане ...
              Не, че няма значение, а не се вижда. Това е като премълчаните или недискутираните проблеми - хем ги има, хем никой не говори за тях. В събота ако не ме беше запукал дъжда щях да снимам едно "сметище" скрито в една гора - щом не се вижда - значи го няма. Това е манталитета на българите.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Според мен вече е късно за подобна кампания от гледна точка на това , че растителността доста се раззелени . Част от боклуците ще си останат скрити из под буренаците , а също и самото почистване ще бъде по-трудоемко , отколкото през ранната пролет . Както каза и колегата - в гората са трудно видими ... Вярно , метеорологичните условия за подобно масово мероприятие никога не могат да бъдат идеални и явно затова е избран месец Май като по-топъл. Почистването вече го направих на село . Не ми трябва специална дата . В града плащам доста голяма такса смет сравнено с другите квартали , понеже се водим център , така че за тези пари е редно постоянно да светят улиците . Но реалността е съвсем друга ... Ние си изхвърляме шишарките и падналите листа покрай блока , но пясъка по улиците до скоро си стоеше .А преди такава кампания , наистина първо трябва да се промени манталитета на българина . Пък който пази и си хвърля боклуците където трябва , то ще му е чиста съвестта
                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Ще се включите ли в почистването на България?

На мен на 12-ти май ми се пада и без това датата за чистене на т.н. ,, английски дворове ’’ на нашият блок .Датата аз съм си я определил Веднъж месечно слизам и чистя , инак се излагам аз пред чужденците .
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Миналата година от входа се хванаха и изчистиха зад блока дето е хвърлян боклук. Резултата ми го докладва една комшийка с изглед отзад на блока (аз нямам). Та комшиите от съседния вход сега със засилка мятат боклука под нашите балкони...щото така и така чистим... .

Коментар

Знаете ли защо Сингапур е сред най-чистите градове в света? Въпреки, че 80% от населението са от китайски произход?
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

nikolovvd написа:
                        Dido_Lyubenov написа:
                        Който си хвърля боклука дето му падне, да излиза и да чисти, поне малко да му олекне на съвеста.
                        Защо си мислиш, че точно те ще излязат? Дори като видят, че балъците им чистят, ще продължат още по активно да хвърлят. Опитай да направиш забележка на някой младеж, че хвърля боклуците си на земята да видиш какво ще стане.Дори фирмите по чистотата не чистят тротоара пред нас, нито Зимата, нито Лятото. Обаче ако не си изчистя снега от тротоара ще последва глоба, а като не почистват улицата от снега аз кой да глобя?
                        За чистенето пред входа, си плащаме на чистач и той си има грижата да свърши тази работа, и я върши. Пред къщата и в двора си чистя, но на тротоара прд къщата, чистя само снега преззимата. За снега, на всички е ясно, че общината ( държавата) не е в състояние да осигури достатъчно работна ръка. Не случайно и точно за снега и леда върху тротоарните площи пред имотите, е написан закон, който задължава всеки да я върши тая работа. Но до там ! За градинки, полянки и паланки, да се хванат да ги чистят, тези които се пишат собственици на терена, след като не следят са опазване на чистотата му. През целия си съзнателен живот, не съм изхвърлил една хартийка където не трябва. Защо сега аз да чистя лайната на другите ??? Да си ги чистят !
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Хора просто не цапайте бе, лесно е! И като видите пред входа боклук в който ще се спънете или настъпите го занесете до кофата, по чист е от дръжката в автобуса! А Битвито вместо да харчи пари за акции да инвестира в кофи със защита от кучешки и клошарски вмъквания, ще има ефект! Всичко е объркано и нефункциониращо, обществото на първо място!
                          Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16V /// Lancia Delta 2 LE 1.6 16V /// Renault 21 GTS 1.7mpi

Коментар

Не.Аз моята България си я държа чиста.

Коментар

Тая анкета нещо като събирачките на протестиращи във Фейсбук ли е? Дето се записват един милион па отиват 10 човека.

Коментар

ls1 написа:
                                Тая анкета нещо като събирачките на протестиращи във Фейсбук ли е? Дето се записват един милион па отиват 10 човека.
                                Какво е това ? Средство за манипулиране на общественото мнение и най мощното СРС от серията "сложи си го сам" ? Но точно така ще стане, а медиите ... ще съберат една групичка от около 10-тина души и ще обявят инициативата за най-масовото събитеие на годината Поредното преброброяване на баламите в БГ.
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X