Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се включите ли в почистването на България?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ще се включите ли в почистването на България?

    Ще грабнете ли чували за смет на 12.05.12?Или ще чакате фирмите отговорни за почистването да си свършат работа?
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

    Видео от Италфест 2011

    #3
    Би ми се искало да отговоря с "Не.Ангажиран съм с друго.", а освен това "Платил съм си такса смет.Фирмата отговаряща за почистването да си свърши работа."

    Коментар


      #4
      Да, ще се включа доброволно и от сърце заедно с други мои колеги! Дори, ако трябва сам ще си осигуря ръкавици и чували. Защото това е моя град и го искам чист! Такава искам и цялата страна! Е не съм чак такъв оптимист да вярвам, че за един ден всичко ще блесне, но ми остава надеждата, че по-малко хора ще изхвърлят нечистотиите си където им падне виждайки усилията ни. Дано и мургавите ни братя се включат в инициативата! Е... тук май прекалих с оптимизма.
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

      Коментар


        #5
        :D
        Прикачени файлове
        FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
        ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
        миг невнимание и вече си татко

        Коментар


          #6
          Бих се включил, ако почистващите фирми бяха обявили официално, че не успяват да се справят и имат нужда от нашата помощ. след това да кажат че на датата ще си изкарат цялата техника и всички хора, да чистят редом с нас. Но аз да чистя, а после изчистеното от мен фирмата да го ползва като аргумент колко добре си върши работата - няма да стане! Искам ПРИЗНАНИЕ от тяхна страна, че вземат пари, а не си вършат работата.Да припомня миналата година какво стана. Софиянци се включиха с ентусиазъм, събраха боклука на едно място, после фирмите сакън да не изхабят повече пари за гориво оставиха боклука вятъра да го разпилее пак.Моите уважения към желанието на участващите, но това почистване не е решение на проблема, а осигуряване на алиби на едни хора детоприбират здрави кинти по джобовете и си вършат работата колкото едва едва да се отчете дейност.

          Коментар


            #7
            Аз я чистя всеки ден, като си изхвърлям отпадъците само в кошчетта и контейнерите ! Който си хвърля боклука дето му падне, да излиза и да чисти, поне малко да му олекне на съвеста. Такива акции не говорят добре за самите нас - означава че сме големи мизерници А и за един ден няма да я очистим тая на БГ, и на всичко отгоре, до два дена мизерията ще е същата. Защо се заблуждаваме само ??? Дори когато пуша вървейки по улицата и си изпуша цигарата, си стискам фаса докато стигна до някое кошче за боклук, и не ме мързи да се отклоня 5 -10 метра в страни и да го хвърля в него. Айде мърлячите да излизат и да чистят, да видят как се сере на всякъде !
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

            Коментар


              #8
              подобни безумия бяха обсъждани вече в общополитическата тема. с две думи - във всяка нормална държава - от Швеция до Тайван - ще те гледат като натровен, ако им влезеш с подобна оферта.
              браво 1,6/90 - 09 г.

              Коментар


                #9
                Не. Причините са няколко:- Мързелив съм. По тази причина не участвах и в Ленинските съботници.- По принцип не участвам в масови, организирани мероприятия - масов спорт, митинги, протести, ден на това, час на онова и др. Не ме влече .- Не цапам: нямам куче, изхвърлям си боклука в определените за целта места, една хартийка да имам в мен, си я държа в ръката, докато видя кошче и т.н. Защо аз да чистя свинщините, направени от свинеобразни хора?
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                Коментар


                  #10
                  По принцип бих се заел да почистя пред дома си, но като знам какви съседи имам - ще е предварително загубена кауза.

                  Коментар


                    #11
                    Колеги, инициативата е добра, но е необмислена както им казах днес лично и в офиса на БТВ като ходих да взимам материали от тях, нека първо да изчистим ПРИЧИНАТА, а след това следствието, защото докато причината едно нещо да се появява я има, ще го има и следствието, мисля че всеки разбира за какво говоря

                    Коментар


                      #12
                      Абе не СМЕ много прави...Хубаво е човек да участва в такива неща - това е вид проява на гражданска съвест. Е, а гласувах че няма да участвам защото съм си платил данъците, но изпитвам угризения и гледаш в събота съм турнал ръкавици. Не сте прави, че в нормални държави няма такива акции - напротив, имало е много пъти и в много държави, доста по бели от нас.Като се замисля, ще турна една табела със съседите сутринта да изчистим около кооперацията. Нали съм домоуправител
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                      Коментар


                        #13
                        Вече съм организирал съседите-принципа е прост -два чувала боклук -една бира лично от мен.Аз също си хвърлям торбичките винаги в коша .....Хайде стига бе ,аман от тарикат -заети граждани-мърлячи.На село всеки си чисти и улицата пред тях.На никого няма да му паднат ръцете пък и малко пример за децата не е лошо....
                        Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

                        Коментар


                          #14
                          Да, ще се включа в около блоковото пространство, има толкова боклуци, че спокойно може да го сбъркаш със сметище
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

                          Коментар


                            #15
                            Гласувах с последния отговор,тъй като познавам поне 2-ма комшии,които си изхвърлят не само дребни отпадъци,ами и цели пластмасови бутилки от бира и кво ли не през терасата.На всичкото отгоре имам и друга работа,а и малкия мога да изведа на разходка най-малкото.Не смятам да си пропилея почивните дни да чистя на хората боклука.Абе мизерници сме си.Нищо няма да се промени.
                            FIAT BRAVO 1.6
                            FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

                            Коментар

                            Working...
                            X