Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Модератор да им приключи мъките моля,че стават банални...
    ex.Мареа ТД100

Коментар

steven написа:
      Airfan написа:
      Не всеки се е родил научен и рали-пилот. Щом каката е карала така, значи толкова са й позволили ангелите и не се чувства удобно да кара с 90. Критика търпи, че не е пропуснала колоната при първа възможност. Евала и правя, че не е карала отвъд възможностите си, защото тогава не е ясно какъв щеше да е резултата.Едит: Сега ще мръннат хората, че ги бавела, да ама ако бързаше и беше изпуснала завоя размазвайки насреща движещото се комби със семейство с две деца и ги беше очистила на място, тогава какво ще си кажем - ей, тая патка защо е карала така бързо, не си ли знае възможностите и т.н. и т.н. За това точно трябва да сме толерантни към другите, които не могат колкото нас и не трябва да им се нервираме за грешките, защото незнаем колко са опитни, какво е емоционалното или здравословното им състояние.
      Не, просто като не може да кара с повече от 60 км/ч, не трябва да й се дава книжка за кола. Ако иска да кара трактор на нивата. И то сигурно е стигнала до тези върховни умения месеци след изпита.
      Да, точно това щях да пиша напреди - не всички сме с равни умения и опит като водачи. Има такива, които тепърва ги изграждат и малко толерантност не е излишна.

Коментар

///// написа:
        Да, точно това щях да пиша напреди - не всички сме с равни умения и опит като водачи. Има такива, които тепърва ги изграждат и малко толерантност не е излишна.
        Да, ама за тая работа има едни коли на които пише "У"! Не да излезеш на пътя и за първи път да включваш четвърта скорост! Защото много добре знаете, че има и такива инструктури, а пък изпитващите няма да ги коментирам.
        Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
          ///// написа:
          Да, ама за тая работа има едни коли на които пише "У"! Не да излезеш на пътя и за първи път да включваш четвърта скорост! Защото много добре знаете, че има и такива инструктури, а пък изпитващите няма да ги коментирам.
          Да де, да де - говоря за натруване на опит и умения зад волана на водачи, които се предполага, че вече са правоспособни или с други думи да са преминали първоначална подготовка. Но от там нататък?

Коментар

Вчера имах среща с бърз и внимателен водач. Настигна ме човека, но пътя не предлага възможност за изпреварване - много завои, къси прави, насрещно движение и т.н.Караше доста близо зад мен и с половината кола в насрещното, т.е. чака удобен момент за изпреварване, а аз се движа с 90-92 км/ч (все пак вали, пътя е мокър и возя семейството си). Виждайки, че го бавя ускорих леко. Човека видя възможност за изпреварване и в момента, в който се изнесе отпуснах педала на газта и така изпреварването завърши за 2-3 секунди. На практика ускорението, което му трябваше, за да ме изпревари го натрупа зад мен, а изпреварването стана бързо със съвместни усилия. Както спомена колега по-нагоре
            D. Stanev написа:
            Та си мисля, че въпреки правилника има едно понятие наречено "адекватност", което е особено важно на пътя.
            - всеки да кара със скоростта, с която се чувства уверен в способностите си, но да реагира адекватно, когато вижда че пречи на останалите участници в движението. Дали ще отбие да пропусне колоната или ще се прибере плътно в дясно с десен мигач, за да направи по-лесно изпреварването му е без значение.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
              ...всеки да кара със скоростта, с която се чувства уверен в способностите си....
              И майната му на закона! :D

Коментар

Що ми вадиш думите от контекста? Ти кво прайш като вали? Сигурно караш с 120 и нагоре докато стигнеш до твоето дърво?Имал съм случай при ограничение 90 да карам с 50, защото дъжда бе толкова проливен, че чистачките не можеха да ми осигурят видимост. В същото време ме изпреварва TIR със страшна скорост.

Коментар

Толкоз много съм изписал, толкоз малко са ме прочели в тая тема... :D

Коментар

nikolovvd написа:
                    ...Виждайки, че го бавя ускорих леко. Човека видя възможност за изпреварване и в момента, в който се изнесе отпуснах педала на газта и така изпреварването завърши за 2-3 секунди. На практика ускорението, което му трябваше, за да ме изпревари го натрупа зад мен, а изпреварването стана бързо със съвместни усилия. Както спомена колега по-нагоре
                    D. Stanev написа:
                    Та си мисля, че въпреки правилника има едно понятие наречено "адекватност", което е особено важно на пътя.
                    - всеки да кара със скоростта, с която се чувства уверен в способностите си, но да реагира адекватно, когато вижда че пречи на останалите участници в движението. Дали ще отбие да пропусне колоната или ще се прибере плътно в дясно с десен мигач, за да направи по-лесно изпреварването му е без значение.
                    Да - това имах предвид под "адекватно" поведение. Аз лично предпочитам да пътувам нощно време, понеже тогава пътуват предимно професионални шофьори с камиони и повечето от тях имат такова адекватно поведение - при цъкане леко на дълги преди изпреварване, веднага пускат мигач... въобще всичко става синхронизирано, бързо и лесно. Процесът на изпреварване е двустранен процес - изпреварваното МПС също участва в него като се стреми да улесни изпреварващия... а доста често става обратното.
                    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Toлкоз много моралисти тука, а мога да изброя поне 5има в тая тема шофирали след употреба на алкохол !
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Снощи, прибирайки се от Стара Загора в проливния дъжд се сетих пак за тия пешеходци.Ето ви една пешеходна пътека, на която съм сигурен, че НИКОЙ от вас няма да спре, дори и цял автобус деца да искат да преминат по нея.Между другото, това е една от най-неадекватните пешеходни пътеки, сложена на изключително опасно място.Намира се между селата Каменово и Злати войвода на главния път 66 - София - Пловдив - Стара Загора - Сливен - Бургас - точно след десен завой без никаква видимост.Ако някой от спазващите закона до буква реши да даде предимството на пешеходците, рискува да направи сериозна верижна катастрофа.А и от къде на къде на всяко крайпътно ламаринено капанче - пешеходна пътека?!?!? ЕТО ТУКИскам някой, който е СПИРАЛ на тази пешеходна пътека, отивайки за морето (или за където и да е), да си каже.И да не пишат хора, които казват "Аз ще спра". През живота си сигурно няма да видя някой, който би спрял на тази пешеходна пътека, да пропусне пешеходец.А такива има много, не е само тази.За мен - най-доброто решение е да се върнат двата типа пешеходни пътеки, както беше едно време - обикновена пешеходна пътека (пешеходецът няма предимство), и пешеходна пътека тип "зебра", на която пешеходецът има предимство. И зебрите да се слагат само на места, където това наистина е наложително.Все повече се убеждавам, че стария Закон за движение по пътищата, действащ по времето, когато аз станах шофьор (1990), и малко след това, който е много по-кратко и по-просто написан, е много по-добър.

Коментар

Тук и аз не бих спрял, освен ако няма тръгнали пешеходци по нея, тъй като ще ме набабанят разумно бързащите отзад, въпреки ограничението от 60, което го има в двете посоки. Помежду другото съм спирал веднъж втора или трета кола, защото пресичаше тумба хора.

Коментар

От посоченото място до Сливенски минерални бани е така. Лошото е, че много често катаджиите си пият кафето на тези места и участъка никога не е лишен от тяхно присъствие. Карайте докато не са приели измененията в ЗДвП за 300 лв. глоба и 1 месец без книжка за неспиране на пешеходна пътека!Не трябва да се пропуска, че голяма част от българите нямат култура на пресичане по пешеходна пътека. Спряла кола добре, ама айде по-живичко моля! Както спомена Дидо по-нагоре, който е водач и знае кое го дразни, обикновенно изчаква подходящия момент, за да пресече, а не да скочи на пешеходната пътека и да демонстрира правата си.

Коментар

emzo написа:
                              Toлкоз много моралисти тука, а мога да изброя поне 5има в тая тема шофирали след употреба на алкохол !
                              кажи ги колега, да ги видим кои са, че аман от такива да не казвам какво четох темата донякъде, сега прочетох само тази последната страница, и виждам хубави мнения

Коментар

Airfan написа:
                                Тук и аз не бих спрял, освен ако няма тръгнали пешеходци по нея, тъй като ще ме набабанят разумно бързащите отзад, въпреки ограничението от 60, което го има в двете посоки. Помежду другото съм спирал веднъж втора или трета кола, защото пресичаше тумба хора.
                                Така е, има ограничение 60, но то такива ограничения по тоя път има през 2 км - на всеки разклон. Аз лично НИКОГА не съм виждал някой, който да кара с 60 там. Пътувам много често точно по тоя участък. Ама много често.И не, там КАТаджии НИКОГА не съм виждал. Точно там.Седят или в Злати войвода (напоследък - с червена необозначена Астра с тъмни стъкла и камера), или в с.Каменово (скрити зад един дувар и те снимат в гръб без и да подозираш, ако караш с повече от 50). Тумба хора пресичат... а е много по-безопасно, ако автобусът, който ги е стоварил от другата страна на заведението просто беше влезнал в паркинга от ляво - така никой нямаше да пресича. Ама то съвсем малко не достига понякога...

Коментар

Working...
                                X