jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране бързо, но предпазливо!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Дидо, аз си признах, че съм правил нарушения - имам си и фишове, че и актове дори - два акта за телефон, като последния беше и за махмурлук, но си платих гяволъка. Факт е обаче, че откакто имам отново книжка карам много по-разумно - извънградско при ограничения 90 може да ускоря до 100. На магистралата отдавна не съм стъпвал, но шубето ме гони над 130, а и не виждам каква е тая толкова бърза и важна работа, която да е по-скъпа от живота.От много време казвам, че в живота няма Ctrl-Z (undo) и за мен живота е най-скъпото и ценно нещо. Не мога да разбера и факта, как някой ще твърди, че пешеходеца може да не бърза и за това трябва да го изчака да профучи. Изключителни умотворения има в тази тема.Та на бързащите внимателно им задавам въпроса - Кое колеги, като работа е по-скъпо от живота, вашия или на някой пешеходец или колега шофьор? Кое?Докато бързате и ще сте стигнали там от където връщане няма, спрете се, успокойте се, поемете въздух и вижте колко приятен може да е позабавеният живот.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Дидо, аз си признах, че съм правил нарушения - имам си и фишове, че и актове дори - два акта за телефон, като последния беше и за махмурлук, но си платих гяволъка. Факт е обаче, че откакто имам отново книжка карам много по-разумно - извънградско при ограничения 90 може да ускоря до 100. На магистралата отдавна не съм стъпвал, но шубето ме гони над 130, а и не виждам каква е тая толкова бърза и важна работа, която да е по-скъпа от живота.От много време казвам, че в живота няма Ctrl-Z (undo) и за мен живота е най-скъпото и ценно нещо. Не мога да разбера и факта, как някой ще твърди, че пешеходеца може да не бърза и за това трябва да го изчака да профучи. Изключителни умотворения има в тази тема.Та на бързащите внимателно им задавам въпроса - Кое колеги, като работа е по-скъпо от живота, вашия или на някой пешеходец или колега шофьор? Кое?Докато бързате и ще сте стигнали там от където връщане няма, спрете се, успокойте се, поемете въздух и вижте колко приятен може да е позабавеният живот.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Много приказки се изприказваха и написа , много мнения и все протеречиви едно на друго. За това има закон за движението по пътищата и правилник по прилагането му. Добър ,лош но си е закон .Спазва ли се ? Категорично не.Като сме зад волана знаем какво трябва да спазват пешеходците и се нервим ,че не спазват правилата .Като сме пешеходци се нервим на водачите ,че не спазват правилата. Параграф 22.Значи като сме зад волана можем да си позволим лукса вместо с 90 км да караме с повече от 100км ,защото пътя позволявал нищо, че не е магистрала и е извънградски. В тоя случай аргумента ни е видите ли има възможност да се кара с по голяма скорост.Когато сме пешеходци пресичаме улицата където няма пешеходна пътека ,защото там ни е най удобно и казваме, че се оглеждаме хубаво и ако няма коли пресичаме.Всички ние си мислим,че сме прави , а то не е така. В закона и правилника няма такъв параграф, алинея в която да се казва ,че може да се кара бързо ,но внимателно.
Коментар
-
Аз тази тема вече я виждам като 32 страници безмислици - всеки си повтаря неговото...Иде ми да я заключа, да се свърши тая мъка. Дано има по смели модератори от мене...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Че е за заключване верно е . :D Но как да го разбираме това написаното ? Мисля че е грешно написано .Ето пред нашия блок, катастрофира БМВ с около 180 км/ч , но няма жертви, само бяха поуплашени и малко понярязани от стъклата. И знаеш ли защо се оттърваха ? Не са ползвали колани и са изхвърчали от колата. Иначе щеше да има поне 3 жертви
Коментар
-
коцев написа:Много приказки се изприказваха и написа , много мнения и все протеречиви едно на друго. За това има закон за движението по пътищата и правилник по прилагането му. Добър ,лош но си е закон .Спазва ли се ? Категорично не.Като сме зад волана знаем какво трябва да спазват пешеходците и се нервим ,че не спазват правилата .Като сме пешеходци се нервим на водачите ,че не спазват правилата. Параграф 22.Значи като сме зад волана можем да си позволим лукса вместо с 90 км да караме с повече от 100км ,защото пътя позволявал нищо, че не е магистрала и е извънградски. В тоя случай аргумента ни е видите ли има възможност да се кара с по голяма скорост.Когато сме пешеходци пресичаме улицата където няма пешеходна пътека ,защото там ни е най удобно и казваме, че се оглеждаме хубаво и ако няма коли пресичаме.Всички ние си мислим,че сме прави , а то не е така. В закона и правилника няма такъв параграф, алинея в която да се казва ,че може да се кара бързо ,но внимателно.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
коцев написа:Че е за заключване верно е . :D Но как да го разбираме това написаното ? Мисля че е грешно написано .Ето пред нашия блок, катастрофира БМВ с около 180 км/ч , но няма жертви, само бяха поуплашени и малко понярязани от стъклата. И знаеш ли защо се оттърваха ? Не са ползвали колани и са изхвърчали от колата. Иначе щеше да има поне 3 жертвиОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа::D Но приеми факта, че когато работата ти е свързана с много пътуване в рамките на един работен ден, никак няма да ти е приятно, някой да ти кара по първокласен път със 60 - 70 км/ч , защото той не бързал ... Има обходни маршрути за тия дето не бързат. Аз съм навъртал в последните 10 години средно по около 150 - 200 км на ден, за да отида до някое населено място, да свърша някаква работа, от там в друго населено място, и така по цял ден. В крайна сметка, искам да се прибера приблизително около края на работния ден и да си тръгна от работа, защото на следващия ден ме чака същото.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Аз съм за въвеждане на задължителна минимална скорост по първокласните пътища - примрно 85 км/ч Ей на, пак някой ми отговаря с идеята да се дразним. Ами като ми се мотка бай х.й по пътищата, ще го освиркам, ще го свия при изпреварвнето и да се спасява ! Другия път ше се сети как се кара, и кога се разглеждат крайпътни дървета.P.S. Същия тоя бай х.й , като не си гледа пътя, а блее по поляните, се челосва в някое дърво или още по-лошо, в насрещно движещ се автомобил и ето ти черна хроника. Ако си гледа пътя, няма да се налага да кара бавно, ама няма и да се челоса.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Не само минимална скорост - още по-радикално да се действува! Щом нямаш 1000 лева в джоба, не те пускат в магазин. Не можеш да клец@ш 5 пъти са 2 часа - кастрация. Не покриваш минимума за IQ - без достъп в интернет.Ама ще опустеят форумите...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Не, че толерирам бързото каране, но днес ме влуди бавно каране... бях забравил какво е. По-лошото беше, че насреща ми беше софийската колона (говоря за Е 79). Та бавното возило създаде колона зад себе си, която колона естествено почва да прави опити да изпревари препятствието - ами 4-5 коли преди да дойде моя ред да изпреваря, изпревариха рисково и на забранено... че то се не траеше - скорост 60-65 (някаква панирана кака). Та си мисля, че въпреки правилника има едно понятие наречено "адекватност", което е особено важно на пътя. Нищо нямаше да и стане на какато да вдигне с 10-15 км скоростта и така щеше да спести нервите и не дотам безопасните изпреварвания. Естествено могат да се винят хората които въпреки всичко изпреварват, но аз ги разбирам. Не става въпрос за джигитско каране - става въпрос за разумно и адекватно поведение на пътя.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Не всеки се е родил научен и рали-пилот. Щом каката е карала така, значи толкова са й позволили ангелите и не се чувства удобно да кара с 90. Критика търпи, че не е пропуснала колоната при първа възможност. Евала и правя, че не е карала отвъд възможностите си, защото тогава не е ясно какъв щеше да е резултата.Едит: Сега ще мръннат хората, че ги бавела, да ама ако бързаше и беше изпуснала завоя размазвайки насреща движещото се комби със семейство с две деца и ги беше очистила на място, тогава какво ще си кажем - ей, тая патка защо е карала така бързо, не си ли знае възможностите и т.н. и т.н. За това точно трябва да сме толерантни към другите, които не могат колкото нас и не трябва да им се нервираме за грешките, защото незнаем колко са опитни, какво е емоционалното или здравословното им състояние.
Коментар
-
Наскоро на два пъти попаднах в една и съща ситуация на едно също място - става въпрос за алея "Яворов" на бул."Цариградско шосе". Пътувам от светофара на "Орлов мост" по бул."Цариградско шосе" и плавно набирам до ограничението 80 км./ч. На изкачването от към "детелината" на бул. "Пейо К. Яворов" пред мен влизат две коли със скорост не по-голяма 60 км./ч при което се принуждавам да намаля рязко, това се случва почти на върха на изкачването при което вече започвам да се движа със скорост по-ниска дори от техните 60 км./ч. Във втория случай втората кола, която влизаше на булеварда не ми остави достатъчно място и буквално ме избута в съседната лента, където по това време преминаваше кола и то със доста сериозна скорост, във един момент се оказах между двете коли. Това не са единични и изолирани случаи, такива неща се случват постоянно.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
Airfan написа:Не всеки се е родил научен и рали-пилот. Щом каката е карала така, значи толкова са й позволили ангелите и не се чувства удобно да кара с 90. Критика търпи, че не е пропуснала колоната при първа възможност. Евала и правя, че не е карала отвъд възможностите си, защото тогава не е ясно какъв щеше да е резултата.Едит: Сега ще мръннат хората, че ги бавела, да ама ако бързаше и беше изпуснала завоя размазвайки насреща движещото се комби със семейство с две деца и ги беше очистила на място, тогава какво ще си кажем - ей, тая патка защо е карала така бързо, не си ли знае възможностите и т.н. и т.н. За това точно трябва да сме толерантни към другите, които не могат колкото нас и не трябва да им се нервираме за грешките, защото незнаем колко са опитни, какво е емоционалното или здравословното им състояние.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар