Прав е братото! След като няма ограничение на минималната скорост, то автомобил, движещ се с немаксимално разрешена скорост изобщо не е никва предпоставка за птп. Пътят е толкова негов, колкото и на "супергероя" в бързащия за отвъдното гоуф.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране бързо, но предпазливо!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
///// написа:Прав е братото! След като няма ограничение на минималната скорост, то автомобил, движещ се с немаксимално разрешена скорост изобщо не е никва предпоставка за птп. Пътят е толкова негов, колкото и на "супергероя" в бързащия за отвъдното гоуф.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
ls1 написа:Не. Най-често карам Варна-Габрово.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Уверявам - не лъже! Безопасността е на първо място! Важното е да стигне без инциденти.Но точно тук идва конфликтът от различните гледни точки. От една страна - спокойно пътуващото семейство, отиващо на почивка и от друга страна - бързащият по работа с баничарка или тир, който пък трябва да стигне навреме, от което му зависи заплатата за неговото семейство. В крайна сметка - точно затова е написан закона и правилника за приложението му - за избягване на конфликти по пътя.
Коментар
-
muns61 написа:pakumba написа:Вчера се прибирах и какво да видя, редовната ситуация- Лада Нива кара с 50-70 на път с ограничение 90. Настъпих и го настигнах и минах, понеже знам, че има ДАИ на 1 км напред и им казах набързо, та го спряха. Но ТИРА не беше превишил и за секунда максималното ограничение, макар да създаде опасна ситуация. Аз пък бях спазил едно единствено ограничение -50 в село, но никого не съм накарал да намали или отбива, че да се разминем.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:muns61 написа:pakumba написа:Вчера се прибирах и какво да видя, редовната ситуация- Лада Нива кара с 50-70 на път с ограничение 90. Настъпих и го настигнах и минах, понеже знам, че има ДАИ на 1 км напред и им казах набързо, та го спряха. Но ТИРА не беше превишил и за секунда максималното ограничение, макар да създаде опасна ситуация. Аз пък бях спазил едно единствено ограничение -50 в село, но никого не съм накарал да намали или отбива, че да се разминем.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Ако водача на Нивата имаше ум в главата си, щеше да реагира адекватно като водача, който е отбил и спрял. Вместо да намали и дори спре, за да може тира да се прибере, той е бил просто зрител от първия ред. Когато си участник в движението трябва да мислиш, а не просто да натискаш педалите, местиш скоростни лост и въртиш волана.Трябва ума ти да е на няколко стотин метра пред колата. Преди 6 часа бях пред дилема, дали да намаля или да ям фазан. Реших, че е по-добре да намаля до 30-40, вместо да стоя без кола една седмица докато ми сменят предния спойлер.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Това е за колегата ///// , който май си изтри поста.До сега не ми се е случвало на самолетна писта да ми изкочи дете, но е добра тема за размисъл особено при скорост над 200 км/ч.А ето какво се прави на летището:http://www.youtube.com/watch?v=M7KNfUHw1f8Няма начин да няма начин!
Коментар
-
muns61 написа:pakumba написа:muns61 написа:pakumba написа:Вчера се прибирах и какво да видя, редовната ситуация- Лада Нива кара с 50-70 на път с ограничение 90. Настъпих и го настигнах и минах, понеже знам, че има ДАИ на 1 км напред и им казах набързо, та го спряха. Но ТИРА не беше превишил и за секунда максималното ограничение, макар да създаде опасна ситуация. Аз пък бях спазил едно единствено ограничение -50 в село, но никого не съм накарал да намали или отбива, че да се разминем.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nikolovvd написа:Това е за колегата ///// , който май си изтри поста.До сега не ми се е случвало на самолетна писта да ми изкочи дете, но е добра тема за размисъл особено при скорост над 200 км/ч.А ето какво се прави на летището:http://www.youtube.com/watch?v=M7KNfUHw1f8
Коментар
-
///// написа:nikolovvd написа:Това е за колегата ///// , който май си изтри поста.До сега не ми се е случвало на самолетна писта да ми изкочи дете, но е добра тема за размисъл особено при скорост над 200 км/ч.А ето какво се прави на летището:http://www.youtube.com/watch?v=M7KNfUHw1f8Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
ама тая тема продължава да расте... И като гледам тия които нарушават закона се мислят за "внимателни и добри шофьори" и дават акъл на хора с книжки от една камара време,които знаят,че закона не е "случайни" правила влезли в една обща книжка,а е следствие от доказани факти водещи до ред и безопасност на пътя. Айде питам и аз ако всички спазвахме закона,щеше ли да има движещи се с 90,които "пречат" . Бях написал още доста в тоя пост,но го затрих,защото наистина не ми се влиза в полемики. Явно няма да ви уврят главите,докато не се случи нещоex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:ама тая тема продължава да расте... И като гледам тия които нарушават закона се мислят за "внимателни и добри шофьори" и дават акъл на хора с книжки от една камара време,които знаят,че закона не е "случайни" правила влезли в една обща книжка,а е следствие от доказани факти водещи до ред и безопасност на пътя. Айде питам и аз ако всички спазвахме закона,щеше ли да има движещи се с 90,които "пречат" . Бях написал още доста в тоя пост,но го затрих,защото наистина не ми се влиза в полемики. Явно няма да ви уврят главите,докато не се случи нещоRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар