nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране бързо, но предпазливо!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
nedialk00
има право камиона да завърти обратен завой и от средна лента,(зависи от радиуса на завоя и от радиуса на завиване на мпс-то), но е длъжен да изчака абсолютно всички чл.38(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.същата работа е и при завиване надясно, хайде ако си с някоя компзция 20 метра завий от най-дясна лента на по-тесен булевард без да се качиш на тротоара, влизаш си в по лявата лента пускаш си мигача и си чакаш да минат тия от дясната лента и завиваш
Коментар
-
nedialk00 написа:има право камиона да завърти обратен завой и от средна лента,(зависи от радиуса на завоя и от радиуса на завиване на мпс-то), но е длъжен да изчака абсолютно всички чл.38(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.същата работа е и при завиване надясно, хайде ако си с някоя компзция 20 метра завий от най-дясна лента на по-тесен булевард без да се качиш на тротоара, влизаш си в по лявата лента пускаш си мигача и си чакаш да минат тия от дясната лента и завивашSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
nedialk00
незнам дидо любенов за втори път ми прави лошо впечтление с правилника, и особено с това, че камиона нямал право да напрарави обратен завой от друга лента освен най-лявата !?!?! а толкова много се гордее с курса си за катероия С, без никакви лоши чувства го казвам това, но според мен по-скоро се прави, че незнае, и говори както му отърва.. иначе кофти... а другото беше в една тема за кръгови - където бях наричан джигит и незнам какво си още, а то отговора беше ясен като бял ден с правилото на дясностоящия ама там може би и аз имам вина, че не обясних правилно, но както и да е иначе върти се с камиона и още как и на курса съм въртял така
Коментар
-
На мене ми се струва, че щом платното е било с три ленти и камиона е бил в средната ,то той е дал мигач да се престрои в най лявата лента, за да направи обратен завой, ама вече в другите ленти от насрещното движение, а не да обърна обратно посоката в това платно в което се е движел. Ако е така ,то има върху какво още да се помисли ,кой как и какво трябва да направи при такава ситуация.
Коментар
-
nedialk00 написа:има право камиона да завърти обратен завой и от средна лента,(зависи от радиуса на завоя и от радиуса на завиване на мпс-то), но е длъжен да изчака абсолютно всички чл.38(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.същата работа е и при завиване надясно, хайде ако си с някоя компзция 20 метра завий от най-дясна лента на по-тесен булевард без да се качиш на тротоара, влизаш си в по лявата лента пускаш си мигача и си чакаш да минат тия от дясната лента и завивашls1 написа:Dido_Lyubenov написа:Май е време за ключ на тая тема, че се изпокарахме за глупости. Всеки да си кара както смята за добре, стига да не пречи на другите.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Dido_Lyubenov написа:Ако беше карал по-бързо, фаровете отсреща щяха да са на друго място все още, и нямаше да се налага да спирате по този начин. Както и ако беше карал по-бавно, фаровете насреща, щяха да с подминали мястото с прицепа и нямаше да се налага да спирате по този начин.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
А когато си в средната лента и искаш да отидеш в лявата нали подаваш мигач и гледаш да няма някой да те изпреварва и се престрояваш. Доколкото знам като подадеш мигач би следвало и движещите се в лявата лента малко да намалят ако не са подали мигач че те задминават и те пуснат ,защото иначе ти ако спреш и изчакваш всичките запушваш средната лента. Така го знам ,може и да бъркам.
Коментар
-
коцев написа:А когато си в средната лента и искаш да отидеш в лявата нали подаваш мигач и гледаш да няма някой да те изпреварва и се престрояваш. Доколкото знам като подадеш мигач би следвало и движещите се в лявата лента малко да намалят ако не са подали мигач че те задминават и те пуснат ,защото иначе ти ако спреш и изчакваш всичките запушваш средната лента. Така го знам ,може и да бъркам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар