коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране бързо, но предпазливо!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
nedialk00 написа:е 140 е ОК абе куче образно казано казах, то зависи и от шофьора де, ако е по страхлив едно куче може да го накара да направи зиг-заг и е до там пък да не се случва да излиза нещо по-голямо другия е фактор също е важен - познаването на пътя иначе много добро шофиране, просто мислех, че е доста по висока скоростаНяма начин да няма начин!
Коментар
-
Е станала е на осморка на кво да стане.А вчера гледах по новините на нова някакво ново изследване по въпросите разисквани от нас. Всички в симулатора се бяха блъснали в бял бус, защото никой не беше успял да реагира. Изледването беше проведено с шофьори с стаж зад волана до една година. Имаше и кантар който изчисляваше натиска на тялото при сбълсък с 50 и 90км. оказва се че 80кг човек оказва натиск от 16 тона на седалката и ако някой зад него няма колан става мармалад.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
nikolovvd написа:Преди години на излизане от Смолян край заведението с язовира и живата пастърва, където от дясно на плътното има храсти, ми изкочи крава с човек. Добре че скоростта бе 40-50 и бях на баир, та успях да спра,Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:nikolovvd написа:Преди години на излизане от Смолян край заведението с язовира и живата пастърва, където от дясно на плътното има храсти, ми изкочи крава с човек. Добре че скоростта бе 40-50 и бях на баир, та успях да спра,Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
коцев написа:Ако има дупка на пътя, през която като мина с 20 км/ч може да ми откачи колелото, то същата дупка не се усеща като минеш със 150 км/ч през неяОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
jenshen73 написа:ФЕРАРИСТ написа:nikolovvd написа:Преди години на излизане от Смолян край заведението с язовира и живата пастърва, където от дясно на плътното има храсти, ми изкочи крава с човек. Добре че скоростта бе 40-50 и бях на баир, та успях да спра,Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:nikolovvd написа:Преди години на излизане от Смолян край заведението с язовира и живата пастърва, където от дясно на плътното има храсти, ми изкочи крава с човек. Добре че скоростта бе 40-50 и бях на баир, та успях да спра,
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Да кажа аз, господине :D - като удариш кравата с 90 км/ч, ще има време да измучи За водача няма да е от голямо значение, защото и в двата случая тръгва след попа. :D Майтапя се аз, ама не майтап работа ! Ако мелнеш крава, със 160 имаш по-голям шанс после да хапнеш телешко. Ако се мелнеш в бетонна стена, е съвсем друго. Инерцията на колата, в частност самия ДВГ, ще попилее кравата и ще то отвори "коридор" да се разминеш с тежкия и труп. С ниска скорост, тоя ефект се губи и кравата ще те затисне в колата и няма да имаш шанса да се измъкнеш из под 500 кила телешко полу-живо.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
jenshen73 написа:Стига си сукал де, стига си въртял. Това са си инциденти, но айде кажи, ако се резнеш в кравата със 160 как ще е и как ще е със 90?Dido_Lyubenov написа:Аз съм сигурен, че 90% от младите шофьори минавт на спирачка през дупката, ако е една и малко вземе че ги изненада :D Това е НАЙ-голямата грешка Това усилва неколкократно "ефекта на дупката"Immortal написа:Ники, навлизаш в много сложна материя.Сериозно.Радвам ти се, че разбираш нещата както и аз. Точно това се пропуска при изготвянето на съдебните автотехнически експертизи.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
За мен спазването на ограниченията (50/90/130 км/ч в зависимост от пътя и населеното място) дава повече време за реакция. Превишаването на скоростта намалява времето за реакция и ограничава възможностите за адекватно поведение при възникване на рискова ситуация на пътя пред нас (ПТП, куче, заек, вол, динозавър и др.). Мисля, че ограниченията ги има за да се избегне субективната оценка (съответно самонадеяността) за собствените възможности и тези на автомобила и да се вкарат придвижващите се по пътищата в предвидими рамки. Нагледали сме се на клипчета с 18-19 годишни "състезателчета", които очевидно надценяват с много собствените си възможности и тези на 20 - годишните им кошници. Затова е закона, затова са ограниченията и затова трябва да има яки глоби и контрол за прекалено високата скорост (превишаване с 40 км/ч и нагоре). Помислете реално колко време ще спестите за маршрут от например 180 - 200 км ако карате горе долу в рамките на ограниченията и ако карате много по-бързо. Смятам не повече от 20-30 минути преко сили. За това време една бира не може да се изпие, ама се увеличава риска от други по-кофти неща.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар