Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз гледах и клипа от първия пост, и клипа на ферариста. Разликата в поведението на двамата е ОГРОМНА ! Сега моралистите, ай не се изцепвайте, че никога не превишавате скороста, и не сте опитвали, колко ще ви вдигне каляската ! Само си чешете езиците ( пръстите) ! Колко от Вас са минавали през една и същя дупка веднъж с 20 и веднъж със 150 км/ч , че ми развивате теории за дупките ? Ако има дупка на пътя, през която като мина с 20 км/ч може да ми откачи колелото, то същата дупка не се усеща като минеш със 150 км/ч през нея. То трябва да е ега ти и ямята за да те хвърли с тая скорост, а ако е такава яма, със сигурност ще я видиш от далеч и ще намалиш. Като не можете да карате бързо, налягайте си парцалките плътно в дясно и карайте с 20 км/ч , че току виж притичала някоя дупка по пътя :D Има бързо каране има и лудо каране . Аз карам бързо, ферариста също. Оня от първия пост кара лудо, за това го плюем. Защото не зачита никакви правила на пътя и се мисли за велик. Е ние не сме велики, просто сме бързи.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

по принцип Ферарист от клипчето кара много добре, аз карам по същия начин, но на мен скороста ми се вижда прекалено висока, незнам може би камерата лъже, но да вдигаш 180-190 по такъв път за мен си е опит за самоубийство, мани дупките, едно куче да излезе и си готов. аз извънградско карам между 100-120, при изпреварвания съм стигал и до 160-170, но това са единични случаи

Коментар

nedialk00 написа:
        при изпреварвания съм стигал и до 160-170, но това са единични случаи
        Специално докато тече клипа, максимума беше 140 малко преди НоваЗ.....дупките в случая не са проблем, познавам пътя почти до болка.....едно куче с 180 ще ми направи предната броня на сол, със 80 кмч пак ще е на сол, само че на малко по големи парчета, присъствал съм като пасажер и на двата момента......по важно е като си с 180 да не изгубиш самообладание......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          nedialk00 написа:
          при изпреварвания съм стигал и до 160-170, но това са единични случаи
          Специално докато тече клипа, максимума беше 140 малко преди НоваЗ.....дупките в случая не са проблем, познавам пътя почти до болка.....едно куче с 180 ще ми направи предната броня на сол, със 80 кмч пак ще е на сол, само че на малко по големи парчета, присъствал съм като пасажер и на двата момента......по важно е като си с 180 да не изгубиш самообладание......
          То и с 80 да си, шашнеш ли се, скороста няма да е от значение :D Даже с 80 повече ще боли, иначе и в двата варианта тръгваш след попа
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

е 140 е ОК абе куче образно казано казах, то зависи и от шофьора де, ако е по страхлив едно куче може да го накара да направи зиг-заг и е до там пък да не се случва да излиза нещо по-голямо другия е фактор също е важен - познаването на пътя иначе много добро шофиране, просто мислех, че е доста по висока скороста

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              Аз гледах и клипа от първия пост, и клипа на ферариста. Разликата в поведението на двамата е ОГРОМНА ! Сега моралистите, ай не се изцепвайте, че никога не превишавате скороста, и не сте опитвали, колко ще ви вдигне каляската ! Само си чешете езиците ( пръстите) ! Колко от Вас са минавали през една и същя дупка веднъж с 20 и веднъж със 150 км/ч , че ми развивате теории за дупките ? Ако има дупка на пътя, през която като мина с 20 км/ч може да ми откачи колелото, то същата дупка не се усеща като минеш със 150 км/ч през нея. То трябва да е ега ти и ямята за да те хвърли с тая скорост, а ако е такава яма, със сигурност ще я видиш от далеч и ще намалиш. Като не можете да карате бързо, налягайте си парцалките плътно в дясно и карайте с 20 км/ч , че току виж притичала някоя дупка по пътя :D Има бързо каране има и лудо каране . Аз карам бързо, ферариста също. Оня от първия пост кара лудо, за това го плюем. Защото не зачита никакви правила на пътя и се мисли за велик. Е ние не сме велики, просто сме бързи.
              Спокойно...тя една дупка ще притича и ще те спъне,ще е първата и за жалост последната в нечий живот. Казвам за жалост,защото обикновено кретените зад волана оцеляват,за разлика от някой случайно попаднал покрай тях(било то спътник или друг шофьор). Просто колега не бъди толкова самоуверен и не тръгвай срещу всичко и всички с рогИте напред,защото ако си отговорен за нечия смърт,тогава друг акъл ще ти дойде,но ще е късно.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                на мен тия,които карат бързо не ми пречат...пречат ми обаче тия,които карат навсякъде с една и съща скорост...няма град,няма село,няма ограчение...нищо не го ебе. И накрая точно тоя никой не го спира или снима,защото винаги ще му мигнат. А аз малко да се увлека и пропусна някое ограничение 60 и...от храстите излиза някой с палка. Аз реално извънградско карам с 100-120 зависи от пътя...на места където няма полЮцаи мога и до 140 да стигна...Но повече освен ако не съм на магистрала не вдигам,защото тая кола при първата копка ще ме метне нанякъде. Окачването ми е такова,а и с тия 100 дизелови магарета . Но тия селяни,които навсякъде ми къпят със 90-100 ме побъркват. На някой прав участък го настигаш...той си кара,лесно го изпреварвам,но стигам населено място,намалявам до около 60 и тоя отзад ме застига и почва да ми свири или директно ме "взима" и след населеното място пак се повтаря. Е кво да го правиш такъв?
                Ей такива всеки ден по 2-3ма ми се мотат. Карат със 70-80 на хубав прав път. Влизам в село, намалявам на 50-55, ония ме изпреварват в селото пак със 70-80. Много по-опасни са от мен. @Петъре, когато този форум стане форум на КАТ или форум на Народното събрание, тогава ще пресичам всяка тема за закононарушение в зародиш.Но това е автомобилен форум, превишената скорост като такава е нещо, с което всеки автомобилист се сблъсква и е необходимо, дори задължително да я обсъдим от всички страни, включително и от гледната точка на нарушителите.Никой не поощрявам да кара с превишена скорост, дори напротив!Най-важното е, да си караш както искаш и да не пречиш на останалите да си карат както искат.Много добър пример за това са два пътя, на които единствено и само там в България съм виждал такова нещо - Пловдив - Асеновград и Пловдив-Пазарджик. Там пътя е достатъчно широк да се разминат едновременно и напълно безопасно 4 автомобила (изпитано). Всички шофьори там карат плътно вдясно, така че от вътрешната страна си има място за бързащите, макар и официално пътя да е само с по 1 лента на посока. Тук явно важи правилото :Чл.15 (3) Броят на пътните ленти се определя от пътната маркировка или от пътен знак, а когато няма такива - от водачите, съобразно широчината на платното за движение, широчината на недвуколесните пътни превозни средства и от необходимото странично разстояние между тях.

Коментар

paralesa написа:
                  ...тя една дупка ще притича и ще......
                  Беше ми направило впечатление дебат от сорта но в англичански форум - там се споменаваше че въпросния може да попадне на хлъзгав участък, на трафик, на камера и на прочее неща дето тука биха се изтъкнали последни........а тука всеки втори би изтъкнал "ДУПКА".......баси колко сме свикнали с тва.......и колко сме свикнали да гледаме 20 - 30 метра пред себе си за да видим овреме дупката и да я избегнем, отколкото да видим вероятната опасност дето е 50 - 60 - 70 метра пред нас и, или поне да сме подготвени за нея......и тоя факт от поведението на БГ драйвера изобщо не се взима под внимание.......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

paralesa написа:
                    Dido_Lyubenov написа:
                    Спокойно...тя една дупка ще притича и ще те спъне,ще е първата и за жалост последната в нечий живот. Казвам за жалост,защото обикновено кретените зад волана оцеляват,за разлика от някой случайно попаднал покрай тях(било то спътник или друг шофьор). Просто колега не бъди толкова самоуверен и не тръгвай срещу всичко и всички с рогИте напред,защото ако си отговорен за нечия смърт,тогава друг акъл ще ти дойде,но ще е късно.
                    Ти не четеш какво съм писал, ама морал ми четеш :D Браво ! Ако и зад волана си такъв, ясно, карай с 20 да не стане нещо ! Знам как се минава през дупка на пътя, не се опитвай да ме открехваш с бягащите дупки :D Като не знаеш как се минава през препятствие, не давай акъл такива като мен, дето знаят как се прави Ако искаш да ти се обясни, питай, ако си голям шофьор, карай си колата с кеф и т’ва е !

Коментар

Ако има дупка на пътя, през която като мина с 20 км/ч може да ми откачи колелото, то същата дупка не се усеща като минеш със 150 км/ч през нея
                      Още едно изказване което противоречи на практиката . Пример . Зверската катастрофа миналата година в Симеоновград където заради висока скорост и дупки на пътя колата се преобръща и утрепа шест невинни деца. Коментара е излишен.
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Колегата предполагам говори за 1 дупка по пътя, а не за много дупки с път около тях, какъвто е случая там.......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          paralesa написа:
                          ...тя една дупка ще притича и ще......
                          Беше ми направило впечатление дебат от сорта но в англичански форум - там се споменаваше че въпросния може да попадне на хлъзгав участък, на трафик, на камера и на прочее неща дето тука биха се изтъкнали последни........а тука всеки втори би изтъкнал "ДУПКА".......баси колко сме свикнали с тва.......и колко сме свикнали да гледаме 20 - 30 метра пред себе си за да видим овреме дупката и да я избегнем, отколкото да видим вероятната опасност дето е 50 - 60 - 70 метра пред нас и, или поне да сме подготвени за нея......и тоя факт от поведението на БГ драйвера изобщо не се взима под внимание.......
                          Ама те колегите карат с разрешената скорост То с 90, да стъпиш върку мазно петно, не е толкова страшно Ще имаш време да огледаш пеизажа няколко пъти, докато приближаваш дървото с въртеливо-постъпателни движения Е така е ! Те си мислят, че аз като карам със 180 и си гледам пред бронята :D Мале мале, страшна работа !!!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            Колегата предполагам говори за 1 дупка по пътя, а не за много дупки с път около тях, какъвто е случая там.......
                            А какъв е случая там? Нима виновника е изпреварвал колона от бавнодвижещи се Лади? Нима той не е бил с Москвич ,марка която всички оплюват, че едвам вдигала повече от 60км ? Въобще има нещо гнило в Дания....
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Още някой да каже ’Колегата кара перфектно, и аз тъй карам" ? :D

Коментар

Аз карам по-добре, в смисъл - по-бързо
                                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                                X