Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Е, добре де, не ви ли е страх от АКТ за превишена скорост? Говоря принципно.
    Е страхме от АКТ, но камерите са стационарни, както и "любимите храсти" на куките :D Чат-пат някой се ща и да присветне с фаровете ... понякога и "джедайските" умения помагат Като карам по непознати пътища се старая да съм в рамките на ограниченията, но и там се поотпускам, според потока. Щом има кой да кара бързо, лепвам се на 100 -тина метра зад него и го ползвам за антирадар Правим си сметката, не мисли че тръгваме с рогите напред и квото стане. Веднъж се разминах с патрулка с кмерата и радара на предното стъкло, но за мой късмет, мястото беше рисково за големи скорости и бях само с около 100 км/ч извънградско ... Не са се обаждали вече 1 година след тоя случай, минах "метър". Правил съм експеримент, на място където стоят редовно с радара, извънградско, разрешена скорост 90 км/ч , аз карам със 105 км/ч. Радара явно настроен на 110 да писва, и ченгето го гледам как заема нисък старт с палката, гледа радара, гледа мен, пак радара ... само чака да писне и да ми скочи със слънчогледа Ама и аз държа скороста постоянна С камерите май няма да мине номера .
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

emzo написа:
      Едвам те изтраях аз тебе, за навигатор НЕ ставаш Най-мразя някой да ми казва как да карам, ама нали карах чужда кола ... трая си
      А това вярно е много досадно, да возиш някой и той само да ти казва и да те напътства.Аз казвам (забележка на шофьора) само ако съм застрашен и не се чувствам сигурен за собствения си живот."Шофьорът" не се познава от това дали може да кара бързо, опасно и т.н., а от това в екстремна ситуация как ще реагира на пътя. Само тогава може да се познае дали даден човек може да мисли правилно и дали е опасен за другите или не.За съжаление наистина много малко хора го осъзнават това.А иначе сте няма такива късметлии с такова каране.Аз ако карам така 100% съм отнесъл АКТ-а. Просто не знам... Вземете си пуснете тото. На мен абсолютно всички актове са ми за превишена скорост. И всичките са били на извънградско, безлюден път и оп на 50 метра пред теб изведнъж лежи кола в храста и нинджа изкача от нея с палка. За това ми беше и въпроса. Явно сте наистина късметлии. А не е до това дали те е страх от мечките в гората
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Те така съм и аз като ВО всичките ми актове за превишена скорст, а сега по обективни причини спазвам всички възможни ограничения И гледам как различни типове, правят луди нарушения и се разминават с АКТ-а, аз ако ги направя сигурен съм 4 патрулки ще има на мястото Късмет........
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
        Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

ВО.малко са ти мидихлорините! :D
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ники, адмирации за стила на шофиране, все едно аз съм те учил В интерес на истината от както разбрах че ще ставам татко карам по внимателно / в часта с високата скорост/.Дразни ме обаче факта че освен че не сме толерантни на пътя, има шоФЕРи дето дори не познават сигналите при шофиране, много често когато тръгна да изпреварвам колона /София Русе е пълно с тирове/и имам видимост умишлено карам в насрешното с пуснат мигач за да могат и другите да се изнесът, обаче като случи някой льохман зад мен и не знае що го правя, седи и си чака и задържа колоната. А повярваите ми доста по лесно и приятно се пътува когато е в комплект с някой който ти помага на пътя.пп ВО, мен от акт не ме е страх, иначе как се класирам за календара на кат.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

nikolovvd написа:
              Защо тези, които имат по 40-50 000 км годишно зад гърба си и мислят, че могат да си позволят да карат "Бързо и внимателно", се ядосват на тези, които карат по-бавно, защото са сметнали, че уменията им и скромните 9-10 000 км на година не им позволяват да карат с повече от 70-80 км/ч.Нима не ви е минавало през ума, че каращият пред вас може да е болен, пиян, изморен и т.н. и пораде тази причина кара бавно?Толерантност колеги, това е основната дума на пътя. Карайте си кой с колкото му позволява разума, но когато около вас няма никой. Когато настигнете някой предположете най-лошото, че водача е пиян, че е взел книжка преди дни или че няма книжка и е взел колата без да знаят родителите му.Не включвам тези с купените книжки, защото те обикновенно не карат бавно.
              Не, приятел, не навъртените километри са важни. Аз се гордея с факта, че след 6 месечния ежедневен курс за кат. "С" , при най-печените инструктори в школата, се научих да "въртя ня малкия си пръст" камион ! 6 месеца на военен ржим и всеки ден курмуване и теория. На военен полигон, без настилка и колчета дето да се наклонят. Там една грешка и се търкаляш с камиона, а на всичко отгоре, на този полигон инструктора ми беше поверил мястото си, да уча и другите двама от групата. И всички дето бяхме при тоя инструктор (12 човека), стнахме Шофьори. Като седнах в лек автомобил, се чувствах като в количка на лунапарк Е че то тоя картинг нямаше тайни за мен, още тогава. Аз дрифтех по нивята със ЗиЛ 130 ... Но тогава излизха много истински Водачи на МПС от тия школи. Сега вземат книжка с 30 кормилни часа, и 20 -30 лекции отгоре - отгоре, как да карат. То тоя може и след 500 000 км да не може да кара добре, като няма кой да му покаже как, а и това да ти идва от вътре е много важен фактор. Имам и колеги от школата, дето навъртяха сума и километри, и пак почти всеки месец чукват колата някъде. Е няма да стане шофьор от такъв човек. И инструкторите им бяха калпави.Правилника е важен, колега, правилника! Като не можеш да караш бързо, поне да знаеш какво не трябва да правиш, за да не предизвикваш рискови ситуации, ако че караш бавно и спазваш ограниченията. Трябва да си знаеш и задълженията на пътя, за да не си опасен участник в движението ! А като чета тука какви изказвания се пръкнаха относно изпреварването, преди имаше теми за разни кръстовища ... че то половината и повече, не знаят къде им е мястото на пътя Е как няма да има "война" по пътищата ? После нам кой си карал бързо и за това бил виновен дрън-дрън !
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Моя инструктор преди години, беше казал на един негов ученик:- Ти книжка ще вземеш, ама шофьор нема да станеш никога!
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

kosta написа:
                  Моя инструктор преди години, беше казал на един негов ученик:- Ти книжка ще вземеш, ама шофьор нема да станеш никога!
                  Колко народ го е чувал това ... :D

Коментар

Ето ви малко бързи и внимателни състезатели в квалификациите на видинския кръг от дрефт шампионата на България.http://www.youtube.com/watch?v=M7KNfUHw1f8Ето малко от "кухнята"!http://www.youtube.com/watch?v=SnvlR...eature=related
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolce написа:
                      ...а и рядко ми се случва да карам в такива прави и прегледни участъци. ...
                      Е че къде карате вие?!?По принцип аз накъдето и да тръгна, карам по подобни пътища.Само 1 и 2-класни, все с хубава настилка.@emzo - мърморих много не по тебе, а по "пътя". Да не сте се излъгали да минавате по пътя Цигов Чарк - Велинград - Белица - Разлог. УЖАС! УЖАС! Такова нещо скоро не ми се беше случвало. След това ми се наложи ремонт на окачването (за което вече се похвалих).

Коментар

Immortal написа:
                        УЖАС! УЖАС! Такова нещо скоро не ми се беше случвало. След това ми се наложи ремонт на окачването (за което вече се похвалих).
                        Я помисли пак, или да разбирам че е по гаден от това дето го карахме последния път. Няма да се оплаквам ама и рейка трябва да сменям. Моята протече 30км. след доставката в София на колата.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Immortal написа:
                          УЖАС! УЖАС! Такова нещо скоро не ми се беше случвало. След това ми се наложи ремонт на окачването (за което вече се похвалих).
                          Я помисли пак, или да разбирам че е по гаден от това дето го карахме последния път. Няма да се оплаквам ама и рейка трябва да сменям. Моята протече 30км. след доставката в София на колата.
                          Много по-гаден е, Банков!Това, което ти имаш предвид си беше черен път, знаеш че е такъв и си караш като за такъв. Ти нямаше късмет, но аз се качвах там 3 пъти и нямах проблеми.Това е друго - уж асфалт, уж 2-ро-класен път, пък то - все едно са го бомбардирали. Съжалявам, че не се сетих да го снимам, но не ми беше до снимки.

Коментар

Беше зает да псува и да казва откъде да заобикалям , а и за капака и метана свърши
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

nikolovvd написа:
                              Ето ви малко бързи и внимателни състезатели в квалификациите на видинския кръг от дрефт шампионата на България.http://www.youtube.com/watch?v=M7KNfUHw1f8Ето малко от "кухнята"!http://www.youtube.com/watch?v=SnvlR...eature=related
                              Много внимават. Можеше да се поотпуснат малко, на пистата всичко е обезопасено. Общо взето го докарват, но ще се научат. Има време. Малии, с едно такова тунинговано, Лебедово езеро ще им изтанцувам на тая писта Само дето няма кой да ме пусне на една такава кушийка

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                                Много внимават. Можеше да се поотпуснат малко, на пистата всичко е обезопасено. Общо взето го докарват, но ще се научат. Има време. Малии, с едно такова тунинговано, Лебедово езеро ще им изтанцувам на тая писта Само дето няма кой да ме пусне на една такава кушийка
                                И аз бих потанцувал с такова ама нема време. Преди две години с жената си организирахме гонки с картове на пистата на Дунев в студентски.Е няма такава излагация, хем не може да кара като хората хем ме бие с поне 5 метра. После се оказа че моите 40 кила отгоре си оказват влияние ама кой да се сети на момента.

Коментар

Working...
                                X