Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    Тва на клипа е днешното ми "бързо, но предпазливо" ходене от СТЗГ до Сливен, снимано е от Стара до Нова Загора, щото камерата нямаше повече батерия......Да - принципно бързах, дори бих казал че доста бързах........Отлично разбирам че пускането на това във форум със изключително висок морал по отношение на превишената скорост не е особенно добра идея, тъй като ся ще скокнат да ми обясняват какъв самоубиец съм, как ако не себе си мога да претрепя някой друг, и прочее от сорта, но като цяло аз данък за мнението на хората не плащам, оцелял съм без ПТП зад волана вече 18 години, така че нали......Плюс това както е ясно, всеки понякога има случай когато му се налага по една или друга причина да се юрне по тоя начин.......и да няма как да "тръгне по рано" за да стигне навреме.....http://www.youtube.com/watch?v=zT_C7...ature=youtu.beП.П - на 8.30 минута почти винаги има куки който обаче не спират, а само снимат......
    Този видеоклип е частен.Съжаляваме за това.Това ми изписва като отворя видеото
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Като за чиста съвест, непукист и ’глейте си работата’ твърде много обяснения даваш. Пускай линка с видеото, покажи среден пръст и толкоз.

Коментар

kiselo написа:
        ФЕРАРИСТ написа:
        Тва на клипа е днешното ми "бързо, но предпазливо" ходене от СТЗГ до Сливен, снимано е от Стара до Нова Загора, щото камерата нямаше повече батерия......Да - принципно бързах, дори бих казал че доста бързах........Отлично разбирам че пускането на това във форум със изключително висок морал по отношение на превишената скорост не е особенно добра идея, тъй като ся ще скокнат да ми обясняват какъв самоубиец съм, как ако не себе си мога да претрепя някой друг, и прочее от сорта, но като цяло аз данък за мнението на хората не плащам, оцелял съм без ПТП зад волана вече 18 години, така че нали......Плюс това както е ясно, всеки понякога има случай когато му се налага по една или друга причина да се юрне по тоя начин.......и да няма как да "тръгне по рано" за да стигне навреме.....http://www.youtube.com/watch?v=zT_C7...ature=youtu.beП.П - на 8.30 минута почти винаги има куки който обаче не спират, а само снимат......
        Този видеоклип е частен.Съжаляваме за това.Това ми изписва като отворя видеото
        Готово....
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

That`s what i`m talking about....Основните разликине мога да видя каква ти е средната скорост, но ми се струва, че често караш със повече от 160км/ч)Старая се да поддържам около 120-130км/ч (като понякога откровено като съм сам на пътя помпя до 160-170-180...на магистралата до колкото може)Ускоряваш доста по бързо Като сменяш предавки се чува - Фъссссс Фъссссс Мноо връй туй купе бре....Аз за 15 минути не видях да притесни някой колегата пък незнам за вас...Да не видях и някой дето да се влачи с такава скорост, че да пречи на останалите...Но в общи линии и аз видам себе си в това шофиране...Намяляш си прилично и си караш спокойно зад колоната и колата когато не можеш да я изпревариш. Като има път, видимост, и мерак настъпваш колко ти е кеф...
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

На мен пък много ми хареса как караш.... според мене е тоя с реното дето караше на метър- два зад камиона по едно време в средата на пътя почти и нито изпредварва нито вижда нещо е много по опасен от теб ... дето си с по хубава кола, стой на дистанция да можеш да реагираш при всяка сотуация и както каза колегата горе като имаш видимост и път гас колкото може... Нещо много ме радва белия свят на купе... жалко че моето е зелено

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              Тва на клипа е днешното ми "бързо, но предпазливо" ходене от СТЗГ до Сливен, снимано е от Стара до Нова Загора, щото камерата нямаше повече батерия......Да - принципно бързах, дори бих казал че доста бързах........Отлично разбирам че пускането на това във форум със изключително висок морал по отношение на превишената скорост не е особенно добра идея, тъй като ся ще скокнат да ми обясняват какъв самоубиец съм, как ако не себе си мога да претрепя някой друг, и прочее от сорта, но като цяло аз данък за мнението на хората не плащам, оцелял съм без ПТП зад волана вече 18 години, така че нали......Плюс това както е ясно, всеки понякога има случай когато му се налага по една или друга причина да се юрне по тоя начин.......и да няма как да "тръгне по рано" за да стигне навреме.....http://youtu.be/zT_C7AcehEQП.П - на 8.30 минута почти винаги има куки който обаче не спират, а само снимат......
              Наистина много добре се справяш, поздавления ! Това е показно бързо каране, но предпазливо - без нито една рискова ситуация ! Аз така си карам без да бързам, но все пак 25 години зад волана + 2 на мотореткта, си казват думата Но взеха да се въдят много камери, и май ще трябва да се мотаме с "примерните" водачи :D дето като видят камера карат с 40 извън града, а недай боже се появи патрулка, аха да спрат сами да си дадат документите за проверка Кофти с гъби, ама к’во да пра’йш ? Аз съм ЗА спазване на правилата, но ограниченията нещо не ми се нравят :D
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

На това клипче на Ферариста все едно, че аз карам. Само дето моя кораб няма турбинка и е малко по-тромав.В интерес на истината, и аз ви бях приготвил подобно клипче (Ямбол - Сливен), на което през цялото време се вижда и скоростомера ми, но е обърнато на 90 градуса... щях да го обръщам с нещо и тогава да го пускам, но Ники ме изпревари

Коментар

Е, добре де, не ви ли е страх от АКТ за превишена скорост? Говоря принципно.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Карането перфектно, ама звука виууубббрууууум псссс, бруууууууу
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

BO написа:
                      Който го е страх от мечки, не ходи в гората Всъщност за последните 4-5 години имам само една глоба за превишена скорост, и тя е за движение със 63 км/ч в промишлената зона (на клипчето - на мястото, в което съм на около 04:00), бях заснет със скрита камера. Както неведнъж съм писал, имам развито чувство за предугаждане на катаджии Ай гледайте ме и мен как карам, без да преча или застрашавам когото и да било. Поизрязах го малко клипчето.http://www.youtube.com/watch?v=AIr7NNqPJIM

Коментар

BO написа:
                        Ми не, защото куките висят на места, където обикновено има наистина опасност- кръстовища, населени места вход/изход, бензиностанции. Който може да кара, не кара с 90 в населено място и със 100 извън, затова много ме нервят камионите дето извън селата карат с 60 /повече не може, байр/ и в селото ме настигне и ме мине с 90 и после пак 60 . Отделно, че така се кара на път, който се познава. Аз карам по подобен начин от клипа, след седмица вземам златен талон
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Защо тези, които имат по 40-50 000 км годишно зад гърба си и мислят, че могат да си позволят да карат "Бързо и внимателно", се ядосват на тези, които карат по-бавно, защото са сметнали, че уменията им и скромните 9-10 000 км на година не им позволяват да карат с повече от 70-80 км/ч.Нима не ви е минавало през ума, че каращият пред вас може да е болен, пиян, изморен и т.н. и пораде тази причина кара бавно?Толерантност колеги, това е основната дума на пътя. Карайте си кой с колкото му позволява разума, но когато около вас няма никой. Когато настигнете някой предположете най-лошото, че водача е пиян, че е взел книжка преди дни или че няма книжка и е взел колата без да знаят родителите му.Не включвам тези с купените книжки, защото те обикновенно не карат бавно.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                            Защо тези, които имат по 40-50 000 км годишно зад гърба си и мислят, че могат да си позволят да карат "Бързо и внимателно", се ядосват на тези, които карат по-бавно, защото са сметнали, че уменията им и скромните 9-10 000 км на година не им позволяват да карат с повече от 70-80 км/ч.Нима не ви е минавало през ума, че каращият пред вас може да е болен, пиян, изморен и т.н. и пораде тази причина кара бавно?Толерантност колеги, това е основната дума на пътя. Карайте си кой с колкото му позволява разума, но когато около вас няма никой. Когато настигнете някой предположете най-лошото, че водача е пиян, че е взел книжка преди дни или че няма книжка и е взел колата без да знаят родителите му.Не включвам тези с купените книжки, защото те обикновенно не карат бавно.
                            Като се возя при брат ми, точно това му разправям и аз - че онзи може да е взел книжката си вчера.Обаче като карам аз, си го отнасят всичките им женски роднини Знам, че е така, но като карам и си изразходвам отрицателната енергия, ругаейки по всеки, който не ми хареса как стои на пътя

Коментар

Едвам те изтраях аз тебе, за навигатор НЕ ставаш Най-мразя някой да ми казва как да карам, ама нали карах чужда кола ... трая си
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз пък карам горе долу в ограниченията, а и рядко ми се случва да карам в такива прави и прегледни участъци. Опитвал съм се да подържам темпо за кратко с някой по-бърз пред мен, ама 100 коня не стигат, просто не ми е комфортно с бравото, не ми дава сигурност за такова каране.
                                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                                X