Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране бързо, но предпазливо!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
jenshen73 написа:Приятел, играеш си със закона за да шикалкавиш. В закона ясно е написано, че изпреварването се отнася за 1 ППС изпреварващо друго ППС. Не други. Т.е. ти като втора кола НЕ можеш да знаеш колко ще изпреваря аз в петата, но щом си ме видял, че съм излязал да изпреварвам - се отказваш от твоята маневра докато АЗ се прибера в моята си лента. Ако АЗ изпреваря всички коли и изляза отпред - съм преценил, че имам дупе и късмет и ще наруша закона. Ако обаче имам само дупе, но без късмет - полицаите, които ще ме спрат ще ми тряснат акт за неправилно изпреварване. Ако обаче ТИ излезеш, докато аз изпреварвам 4тата кола (щото нали съм пети) и аз реша, че ще изпревариш и ще ми оставиш място, а ти не си прецениш силите и се шмугнеш и вземе, че стане ПТП - ще сме виновни и двамата, а не само аз или само ти. Обяснявах, обяснявам и още веднъж - отговорността на пътното платно е индивидуална, а не солидарна. Ако аз се блъсна - аз съм виновен, ако мен ме блъснат - аз не съм виновен. Представи си, че ти си умникът, дето кара на една броня зад мен, а аз ... изведнъж получавам инфаркт - познай какво се получава - ти ме удряш отзад, което означава, даааа, че ти си виновен. Или пък някой в насрещното ми присветва, аз се сепвам и ... скачам на спирачката, а понеже ти продължаваш да си тарикат, който чете закона като дявола евангелието и не си спазил дистанция - пак ме удряш - познай, пак ти си виновен... Вината приятелю е индивидуална, никога не е споделена. И в повечето случаи (много рядко) тоя който е наливал - може да е виновен с пилият шофьор.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Сори за поредният пост, но ето нещо за което се води лют спор : "Раздел IV. Скорост и дистанция. Намаляване на скоростта.....Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства. (2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност. (3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска скорост без включени аварийни светлини. Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко. (2) За улесняване на изпреварването по двулентовите двупосочни пътища извън населени места водачите на пътни превозни средства или състави от пътни превозни средства с дължина над 7 метра, с изключение на случаите, когато те извършват изпреварване, трябва да поддържат такова разстояние между своето превозно средство и движещото се пред него друго превозно средство, че изпреварващите ги пътни превозни средства да могат безопасно да заемат място между тях."Някой ми цитира чл. 23 , умишлено пропускайки чл.22, тъй като не му е изгоден :D Да се покае за грха си ! http://www.kat.mvr.bg/zdp.txtОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Lane Staley написа:ФЕРАРИСТ написа:Значи по принцип аз се радвам че едната от колите ми, ми позволява изключително бързо от трета четвърта кола в колоната, след като сваля една надолу и да отлетя напред и да забравя за трафика.......не ме кефят светофарните гонки, не се и гоня с него, рядко го карам над 160, макар че има доста мегдан нагоре, но това за мен му е най - ценното предимство......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Lane Staley написа:Много червено и черно.И все подчертаваш неправилните места.Все едно говря с малко дете.Отказвам се да споря, изпреварвай си като 5та, ако искаш и като 15та кола.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:(2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.
Коментар
-
Airfan написа:Dido_Lyubenov написа:(2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Airfan написа:Dido_Lyubenov написа:(2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.
Коментар
-
В поредицата от последните няколко поста съм АБСОЛЮТНО на мнението на Dido_Lyubenov.И не е едно и също дали ще е тръгнал онзи през 1-2 коли зад теб, или онзи зад 40 коли зад теб.В единия случай ще му пречиш, в другия - няма.Това е идеята и ако на някой не му е ясно - по-добре да си кара по Подбалканския, като тръгне за морето. Там колони няма.
Коментар
-
Immortal написа:В поредицата от последните няколко поста съм АБСОЛЮТНО на мнението на Dido_Lyubenov.И не е едно и също дали ще е тръгнал онзи през 1-2 коли зад теб, или онзи зад 40 коли зад теб.В единия случай ще му пречиш, в другия - няма.Това е идеята и ако на някой не му е ясно - по-добре да си кара по Подбалканския, като тръгне за морето. Там колони няма.Airfan написа:...Обикновено пише "или", когато става дума и за нещо другоОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Lane Staley написа:ФЕРАРИСТ написа:Значи по принцип аз се радвам че едната от колите ми, ми позволява изключително бързо от трета четвърта кола в колоната, след като сваля една надолу и да отлетя напред и да забравя за трафика.......не ме кефят светофарните гонки, не се и гоня с него, рядко го карам над 160, макар че има доста мегдан нагоре, но това за мен му е най - ценното предимство......Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
paralesa написа:най-обичам като започнете да се "чекнете" за нещо и след 5 страници тинтири минтири,накрая никой не помни за какво сте се карали в началото на тематаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Тва на клипа е днешното ми "бързо, но предпазливо" ходене от СТЗГ до Сливен, снимано е от Стара до Нова Загора, щото камерата нямаше повече батерия......Да - принципно бързах, дори бих казал че доста бързах........Отлично разбирам че пускането на това във форум със изключително висок морал по отношение на превишената скорост не е особенно добра идея, тъй като ся ще скокнат да ми обясняват какъв самоубиец съм, как ако не себе си мога да претрепя някой друг, и прочее от сорта, но като цяло аз данък за мнението на хората не плащам, оцелял съм без ПТП зад волана вече 18 години, така че нали......Плюс това както е ясно, всеки понякога има случай когато му се налага по една или друга причина да се юрне по тоя начин.......и да няма как да "тръгне по рано" за да стигне навреме.....http://youtu.be/zT_C7AcehEQП.П - на 8.30 минута почти винаги има куки който обаче не спират, а само снимат......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар