kiselo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране бързо, но предпазливо!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
kiselo написа:Преди да наречеш някой НАДУТ ПУЯК виж дали просто ти нямаш комплекси за малоценност пич. Това, че ти нямаш с какво да се похвалиш е твой проблем...Явно или не можеш или не искаш да четеш или просто си правиш вятър на пръстите пишейки в тази тема. Защото ако беше прочел назад щеше да видиш че споделям твоето мнение за шофирането зад някой който кара по-бавно от мен...Ама нали си много ОТВОРЕН НЕ НАДУТ ПУЯК а много важен ПИЧ дето кара с 60 по пътя и не пречи на никой...Айде прочети малко назад и тогава давай определения.Баси и чудото в тоя форум явно Ви кефи да плюете без да знаете за какво става на дума...Я се стегнете малко бе недоволни от живота...!!!! Никой не ви е крив за личните неуспехи в живота и да си ги избивате ругаейки хората около вас...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
@Lane StaleyЧовек ти прочете ли какво ти бях писал!?!? Прочете ли назад в темата да видиш че не съм аз този който не мисли за околните!??!?!? Продължаваш да пишеш някакви глупости и да ме упрекваш в някакви неща за които дори не си си мръднал пръста да прочетеш...Аз не се хваля с нищо...това че имам кола на 11 години не ме прави много важен...ще съм важен ако някой ден си купя FF примерно...Пак ти казвам преди да даваш определения и да обиждаш хората по някоя тема поне се запознай какво е мнението им по въпроса...Все пак изрично само за теб и само сега ще повторя. Надявам се този път да го прочетеш и да спреш да нареждаш наляво на дясно защото определено не ти прави чест....1. НЕ толерирам бързото шофиране.2. НЕ искам никой да се съобразява с това, че аз карам по-бързо и по тази причина се съобразявам аз като се старая да не застрашавам автомобилите около мен с безразсъдни изпреварвания и нервни действия...3. Не съм съгласен с това, че някой който кара с 60 на ограничение 90 и НЕ му пука какво става около него е по-безопасен от този който кара със 110 и във всеки един момент би ограничил скороста и би се съобразил с трафика около него за да предпази и себе си и другите от ПТП!!!4. АКО НЯМАМ ДОСТАТЪЧНА ВИДИМОСТ И МЯСТО ЗА ДА ИЗПРЕВАРЯ НЯКОЙ ТА ДОРИ ТОЙ ДА КАРА С 5КМ/Ч ЩЕ СИ КАРАМ СЛЕД НЕГО ДО СЛЕДВАЩОТО ПОДХОДЯЩО МЯСТО НА КОЕТО НЯМА ДА СЪЗДАМ ОПАСНОСТ НИТО ЗА МЕН НИТО ЗА НЕГО!!!! 5. Незнам къде прочете че се правя на надут пуяк с изминатите километри...Дадох мнение за изминатите километри и опита на шофьора...Като изрично споменах, че изминатите километри не са съпоставими с количеството на сивото вещество в главата...Или според теб този дето минава по 5000км на година е по опитен от този дето минава 40 000км!?!??! ПОВТАРЯМ ПО-ОПИТЕН А НЕ ПО-УМЕН!!!6. Вече се пошествам...НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА МИ ПРАВИ ПЪТ И ДА СЕ ЧУВСТВА ДЛЪЖЕН ДА МЕ ГЛЕДА КАК КАРАМ. По тази проста причина, ако беше ми прочел мненията назад щеше да знаеш АЗ СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С ОСТАНАЛИТЕ В ТРАФИКА , а не чакам те да го направят....И то точно заради хора като теб...дето не им пука живота на хората около тях...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Airfan написа:Аз само да питам тия бързащите - ако сте в колона (например трети или четвърти автомобил), чакате ли си реда да изпреварите най-бавния първи автомобил или шибате мигача и цакате майките на всички, щото са се забавили с половин секунда?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Добре, не се заяждам, питам за конкретна ситуация.Карам си кемпера. Той е голяма и бавна машина, с голямо съпротивление заради караваната отгоре му. Баирите да речем ги катеря с 55-60км/ч. Не защото ми е кеф, не защото разглеждам наоколо, просто толкова може. Това значи ли че трябва на абсолютно всяка отбивка да спирам, ако има някой след мен да не му преча? Между другото - правил съм го и нека ви кажа какво се случва. Виждам отбивка, виждам зад мен има колона, давам мигач и този зад мен моментално дава газ, един вид ’маха се най-сетне тоя бавния’ и се залепя за бронята ми. Хайде кажете ми, аз как да намаля и да спра 2-3 тонен камион в малката отбивка така, че да не се размаже тоя зад мен в задницата ми? Обикновено съм принуден едва ли не да влитам в отбивката и едвам ми стига да спра. И какво се получава, аз съм толерантен и пропускам колоната, но бързащата колона вместо да го оцени ми тегли една сочна ’нааааай сетне’, натиска ме и ме принуждава да спирам рисково. И това не е изолиран случай, винаги като дам мигач тоя зад мен дава газ.
Коментар
-
Airfan написа:Аз само да питам тия бързащите - ако сте в колона (например трети или четвърти автомобил), чакате ли си реда да изпреварите най-бавния първи автомобил или шибате мигача и цакате майките на всички, щото са се забавили с половин секунда?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ls1 написа:Добре, не се заяждам, питам за конкретна ситуация.Карам си кемпера. Той е голяма и бавна машина, с голямо съпротивление заради караваната отгоре му. Баирите да речем ги катеря с 55-60км/ч. Не защото ми е кеф, не защото разглеждам наоколо, просто толкова може. Това значи ли че трябва на абсолютно всяка отбивка да спирам, ако има някой след мен да не му преча? Между другото - правил съм го и нека ви кажа какво се случва. Виждам отбивка, виждам зад мен има колона, давам мигач и този зад мен моментално дава газ, един вид ’маха се най-сетне тоя бавния’ и се залепя за бронята ми. Хайде кажете ми, аз как да намаля и да спра 2-3 тонен камион в малката отбивка така, че да не се размаже тоя зад мен в задницата ми? Обикновено съм принуден едва ли не да влитам в отбивката и едвам ми стига да спра. И какво се получава, аз съм толерантен и пропускам колоната, но бързащата колона вместо да го оцени ми тегли една сочна ’нааааай сетне’, натиска ме и ме принуждава да спирам рисково. И това не е изолиран случай, винаги като дам мигач тоя зад мен дава газ.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
ls1 написа:Добре, не се заяждам, питам за конкретна ситуация.Карам си кемпера. Той е голяма и бавна машина, с голямо съпротивление заради караваната отгоре му. Баирите да речем ги катеря с 55-60км/ч. Не защото ми е кеф, не защото разглеждам наоколо, просто толкова може. Това значи ли че трябва на абсолютно всяка отбивка да спирам, ако има някой след мен да не му преча? Между другото - правил съм го и нека ви кажа какво се случва. Виждам отбивка, виждам зад мен има колона, давам мигач и този зад мен моментално дава газ, един вид ’маха се най-сетне тоя бавния’ и се залепя за бронята ми. Хайде кажете ми, аз как да намаля и да спра 2-3 тонен камион в малката отбивка така, че да не се размаже тоя зад мен в задницата ми? Обикновено съм принуден едва ли не да влитам в отбивката и едвам ми стига да спра. И какво се получава, аз съм толерантен и пропускам колоната, но бързащата колона вместо да го оцени ми тегли една сочна ’нааааай сетне’, натиска ме и ме принуждава да спирам рисково. И това не е изолиран случай, винаги като дам мигач тоя зад мен дава газ.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Я да се възползваме от полувремето на мачаDido_Lyubenov написа:Те пък са длъжни да осигурят място помежду си, за тези които ги изпреварват. Ама нали те си мислят че спазването на закона е само да не се превишава скороста ... как да ти кажа брат ?Dido_Lyubenov написа:Да длъжен си да спирашlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Е, хайде сега, като има две коли зад мен да отбивам чак? Ще им съдействам да ме изпреварят, но ако на всеки две коли трябва да отбивам значи да не пътувам. Да не говорим че няма толкова отбивки.Съвета дето си дал става ако аз ЗНАМ че там има отбивка. Но обикновено отбивката се вижда в последния момент и аз нямам време да го коткам тоя зад мен да намалям, че после мигач, камо ли ЛЕКО да намалям. Видиш ли отбивката с такова нещо даваш мигач и си набиваш спирачката на камиона да можеш да влезеш нормално, а не да влетиш. Иначе я изтърваш отбивката. Това с мигача като знак за изпреварване също го имам предвид и трябва и за това да внимавам.Начина който съм намерил аз е да пусна аварийните, при което този зад мен инстинктивно намаля рязко, което ми дава възможност и аз да намаля и да отбия спокойно. Но нямаше да ми се налага да правя такива въртели ако този зад мен поне малко оценява, че аз се опитвам да му съдействам.
Коментар
-
Lane Staley написа:Я да се възползваме от полувремето на мачаDido_Lyubenov написа:Те пък са длъжни да осигурят място помежду си, за тези които ги изпреварват. Ама нали те си мислят че спазването на закона е само да не се превишава скороста ... как да ти кажа брат ?Dido_Lyubenov написа:Да длъжен си да спирашОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ls1 написа:Е, хайде сега, като има две коли зад мен да отбивам чак? Ще им съдействам да ме изпреварят, но ако на всеки две коли трябва да отбивам значи да не пътувам. Да не говорим че няма толкова отбивки.Съвета дето си дал става ако аз ЗНАМ че там има отбивка. Но обикновено отбивката се вижда в последния момент и аз нямам време да го коткам тоя зад мен да намалям, че после мигач, камо ли ЛЕКО да намалям. Видиш ли отбивката с такова нещо даваш мигач и си набиваш спирачката на камиона да можеш да влезеш нормално, а не да влетиш. Иначе я изтърваш отбивката. Това с мигача като знак за изпреварване също го имам предвид и трябва и за това да внимавам.Начина който съм намерил аз е да пусна аварийните, при което този зад мен инстинктивно намаля рязко, което ми дава възможност и аз да намаля и да отбия спокойно. Но нямаше да ми се налага да правя такива въртели ако този зад мен поне малко оценява, че аз се опитвам да му съдействам.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Lane Staley написа:Я да се възползваме от полувремето на мачаDido_Lyubenov написа:Те пък са длъжни да осигурят място помежду си, за тези които ги изпреварват. Ама нали те си мислят че спазването на закона е само да не се превишава скороста ... как да ти кажа брат ?Dido_Lyubenov написа:Да длъжен си да спираш
Коментар
-
Airfan написа:Аз само да питам тия бързащите - ако сте в колона (например трети или четвърти автомобил), чакате ли си реда да изпреварите най-бавния първи автомобил или шибате мигача и цакате майките на всички, щото са се забавили с половин секунда?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар