Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiselo написа:
    Колеги мисля, че вече взехме да си говорим глупости...Идеята беше да упрекнем точно подобен тип шофиране като това от клипа посочен в първото мнение...т.е. на разните джигити дето карат с 200+ в натоварени пътища и изпреварват в завои...пресвяткат ти отзад без да намалят и едва ли не трябва да си им длъжен да им правиш път...Никой не толерира бързото шофиране и не иска някой да се примирява или приравнява с него...ФАКТ е обаче, че шофьор който минава по 5000км на година не може да се сравни с шофьор който минава по 40 000км на година...ако за 5000км видиш и участваш в 100 ситуации то за 40 000км те са 800...мисля, че това е доста повече навик и опит и всичко останало...ФАКТ е и че 40 000км на година и натрупан опит не наливат акъл в главата...който си го няма и 9384739847км да навърта пак ще си кара като кретен...и все пак опита си е опит...по добре опитен кретен отколкото неопитен...ФАКТ е, че аз често превишавам скоростта, но пак казвам НЕ искам никой да се приравнява с мен...като има някой който си спазва ограниченията и няма как да го изпреваря си карам след него и толкова...ФАКТ е обаче и че адски много се дразня на разни лилипути дето на път с ограничение 90 ми карат със 60-70 и правят ужасни колони зад тях и създават хиляди предпоставки не само за останалите а и за самите себе си без да го осъзнават дори...Лично аз навъртам около 35-40 000км на година...което по мое виждане е доста над средното за обикновения шофьор в България...и съм участвал и съм виждал катастрофи не веднъж (на скоро дори дърпахме на пътя една А-класа от едно дере - момичето не видяло завоя)...и факта е че повечето са ставали със скорост под 70км/ч и от елементарни грешки и неопитни шофьори, а не от каране със 110 при ограничение 90...Просто по новините звучи много по квалитетно да кажеш:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със несъобразена скорост около 120км/ч е катастрофирал еди си кой и е загинал на място. Отколкото:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със 65км/ч при ограничение 90км/ч водач предизвика неправилни изпреварвания и от там сериозна катастрофа която взе 1/2/3/4 жертви....

Коментар

@кисело: Не знам дали си чувал, но отговорността се носи персонално. Не ми вменявай собствената си безотговорност моля те. Когато аз катастрофирам - аз съм виновен, но ако твоите нервички не издържат, щото караш зад мен с 66км. и впоследствие катастрофираш - ти сам си виновен.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

При положение, че на обикновените пътища няма законово установена МИНИМАЛНА скорост, ще си карам, както ми харесва. Искам да се кефя на пейзажа около мен - 60 км/ч ми е чудесна, ако не бързам за никъде. Ако ти преча - твой проблем. И на мен не ми се чака на касата в магазина семейството пред мен, което е напълнило количката до горе и прави сметка за 200 лв, а аз съм с 2 бири, ама си чакам. Какво, да ги напсувам и прередя?
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
          При положение, че на обикновените пътища няма законово установена МИНИМАЛНА скорост, ще си карам, както ми харесва. Искам да се кефя на пейзажа около мен - 60 км/ч ми е чудесна, ако не бързам за никъде. Ако ти преча - твой проблем. И на мен не ми се чака на касата в магазина семейството пред мен, което е напълнило количката до горе и прави сметка за 200 лв, а аз съм с 2 бири, ама си чакам. Какво, да ги напсувам и прередя?
          +1Освен това много малко останаха по-дългите участъци, на които е позволено да се кара с 90. Ограниченията следват едно след друго. Специално през лятото например почти цялото разстояние от Бургас до Китен е с ограничение 60 км./ч. Не че пътят не позволява по-висока скорост, но ограниченията са факт. И това че на някой му се струва, че го бавя, като спазвам ограниченията, си е негов проблем.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

jenshen73 написа:
            @кисело: Не знам дали си чувал, но отговорността се носи персонално. Не ми вменявай собствената си безотговорност моля те. Когато аз катастрофирам - аз съм виновен, но ако твоите нервички не издържат, щото караш зад мен с 66км. и впоследствие катастрофираш - ти сам си виновен.
            Нещата не са точно така, всяка скорост търпи широко тълкувание, различно обяснение и приложение, и понякога както и да е опасно да си бърз, така и да си бавен.......Щото примерно ако в случая някой(не казвам ТИ, за да не ти вменя нещо) кара с 60 извън града, а друг зад него бърза а и има километър колона назад, тоя дето кара бавно също може да го отнесе, тъй като ако тоя зад него тръгне да изпреварва, дойде кола отпред и изпреварващия натика изпреварвания в канавката, потърпевшия ще е бавния, независимо че виновния ще е изпреварващия, който ще е вече далече напред, и ще му дреме на сайдера.......Така че всичко опира не до бързо и бавно, а до съобразено.....което пък както казах в началото е много разтеглено понятие......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

jenshen73 написа:
              Ами може само да се надяваме да не се срещаме по пътищата. Извини ме, но обяснението ти ми се вижда мега тъпо...дори съм изненадан да го получа от теб...Начина по който мислиш е нелогичен и супер егоистичен и едва ли не крещи е*ал съм ви майката на всички мрете аз ще си карам с 20...За подобни хора говоря на пътщата които карат БАВНО и БЕЗОТГОВОРНО...Хора на които не им дреме какво става около тях и си казват - Ми да се блъска аз ще си блея през прозореца пък ко ми дреме че зад мен има колона от 20 автомобила....Ще ме извиняваш ама както написа колегата незнам на кой ще му издържат нервите като на някой му се наложи да те избута в дерето защото насреща му идва друга кола....Наистина се надявам да не се засичаме по пътищата...ама виж за на по бира... А този дето дава пример с пазарски колички...Двете неща нямат нищо общо...ама НИЩО...В единия случай си има правила и закони - застрашен живот и предпоставка за ПТП в другия става дума за търпение и нищо повече...Нали, ако ми кажеш "Може ли да мина преди вас понеже съм само с две бири" няма да се блъснеш с някой дето се движи срещу касите!??!?Пък и в 100% от случаите ще те пусна да минеш, за да не чакаш...Явно ако ти си с количката с 200лв няма да пуснеш никой, защотооооо....дори не мога да ти хвана мисленето...
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                и факта е че повечето са ставали със скорост под 70км/ч и от елементарни грешки и неопитни шофьори, а не от каране със 110 при ограничение 90...Просто по новините звучи много по квалитетно да кажеш:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със несъобразена скорост около 120км/ч е катастрофирал еди си кой и е загинал на място. Отколкото:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със 65км/ч при ограничение 90км/ч водач предизвика неправилни изпреварвания и от там сериозна катастрофа която взе 1/2/3/4 жертви....
                Как го установи ТИ този факт? Дай ми моля те източника на тази стаистика? Ако те изпреварват ти си в пасивна позиция - от теб се иска само да не променяш ( увеличаваш ) скоростта. Или поне е така според онзи ЗДП, който за ползвам. Ако са гласували промени, моля те сведи ги до знанието ни. Задължение на изпреварващия да предприеме изпреварване само, ако е сигурен, че ще може да завърши безопасно маневрата без на другите превозни средства да им се налага да променят скорост или посока на движение. Което означава, че щом си изпреварван, ти не предизвикваш нищо. Просто някой надут пуяк като теб, си мисли, че 40 К км на година му гарантират "зелен коридор".Фераристе, какво значи "бърза"? Значи трябва да се съобразяваме с тези, които бързат, а не може да се съобразяваме с онези, които не бързат?Когато настигна някоя бавна кола, карам с нейното темпо до момента в който преценя, че мога да го изпреваря по начина, описан от мен в първия абзац. Случва ми се онези зад мен да се пънат да изпреварят и мен, и предната кола, и то с ясното съзнание, че за да го маправят или ние или насрещно движещите се, ще трябва да скочат на спирачките.И ти казваш, че проблемът е този пред мен, а не "бързака" зад мен?1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.Последно предупреждение!!!!Модераторски екип
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

kiselo написа:
                  Лично аз навъртам около 35-40 000км на година...което по мое виждане е доста над средното за обикновения шофьор в България...
                  Значи като сметнем караш около 100км на ден. Ееееее, извинявай, подценихме опита ти. И понеже караш не с 90, а със 100-110, тоя един час дневно в колата е голямо постижение. Че ти направо живееш в тая кола, не я караш. Хайде да речем че ти караш дневно огромното количество от 100км. И затова имаш опита, правото, съзнанието и внимаването да караш със 100-110, а не с 90. Обаче след теб идва някой дето кара 200км дневно, и понеже той е с по-голям опит от твоя и е видял не 800, а 1600 ситуации вече кара не с 90, не със 100-110, а със 120-130. И според него ти пречиш. Ами онзи дето кара 300км дневно?Аз предлагам да намерим други мерило за полова мощ, а не изминатите километри.

Коментар

[quote=kiselo]
                    " написа:
                    @кисело: За подобни хора говоря на пътщата които карат БАВНО и БЕЗОТГОВОРНО...Хора на които не им дреме какво става около тях и си казват - Ми да се блъска аз ще си блея през прозореца пък ко ми дреме че зад мен има колона от 20 автомобила....Ще ме извиняваш ама както написа колегата незнам на кой ще му издържат нервите като на някой му се наложи да те избута в дерето защото насреща му идва друга кола.... защотооооо....дори не мога да ти хвана мисленето...
                    Опитът ти да избуташ някого може да завърши за теб в бронята на насрещния камион или автобус.А несхващането на чуждото мислене е особено характерно за една специфична категория обитатели на джунглата, наречена Национална пътна мрежа.

Коментар

ls1 написа:
                      kiselo написа:
                      Лично аз навъртам около 35-40 000км на година...което по мое виждане е доста над средното за обикновения шофьор в България...
                      Значи като сметнем караш около 100км на ден. Ееееее, извинявай, подценихме опита ти. И понеже караш не с 90, а със 100-110, тоя един час дневно в колата е голямо постижение. Че ти направо живееш в тая кола, не я караш. Хайде да речем че ти караш дневно огромното количество от 100км. И затова имаш опита, правото, съзнанието и внимаването да караш със 100-110, а не с 90. Обаче след теб идва някой дето кара 200км дневно, и понеже той е с по-голям опит от твоя и е видял не 800, а 1600 ситуации вече кара не с 90, не със 100-110, а със 120-130. И според него ти пречиш. Ами онзи дето кара 300км дневно?Аз предлагам да намерим други мерило за полова мощ, а не изминатите километри.
                      Алоо успокойте се малко!!!! Аз не съм упреквал вас ще карате с 60 при 90 ограничение. На Вас пък какъв Ви е проблема не мога да разбера...Незнам какви логики ми вкарвате и как стигате до тези заключения...аз не казах нищо по повод на това, че навъртам по 40 000км на година, че съм нещо повече от всеки друг?!?! Да това не означава, че няма по-кадърни шофьори от мен...но определено се считам за доста по безопасен за околните като мисля и за тях, а нямам вашето егоистично мислене че ще си карам с 60 пък който иска да мре...Сигурно и момчето дето утрепа 6 деца е мислил като вас...Аз ще си карам пък какво ми дреме дали и какво се случва около мен...Вие сте другата крайност на пътя...едните са като тези в клипа, а другите като Вас...незнам как спите спокойно като не ви пука за живота на другите...дано не попаднете на някой като вас на пътя тогава сигурно ще го изругаете и ще кажете че е тъпак и идиот защото не мисли за вас...

Коментар

Е тука вече изпуснах нишката на разсъжденията ти... :D

Коментар

[quote=muns61]
                          kiselo написа:
                          " написа:
                          @кисело: За подобни хора говоря на пътщата които карат БАВНО и БЕЗОТГОВОРНО...Хора на които не им дреме какво става около тях и си казват - Ми да се блъска аз ще си блея през прозореца пък ко ми дреме че зад мен има колона от 20 автомобила....Ще ме извиняваш ама както написа колегата незнам на кой ще му издържат нервите като на някой му се наложи да те избута в дерето защото насреща му идва друга кола.... защотооооо....дори не мога да ти хвана мисленето...
                          Опитът ти да избуташ някого може да завърши за теб в бронята на насрещния камион или автобус.А несхващането на чуждото мислене е особено характерно за една специфична категория обитатели на джунглата, наречена Национална пътна мрежа.
                          А дано опитът ми да избутам някой да не е точно твоя автомобил...Аз изрично ПОПЕТВАМ, че като не мога да изпреваря някой си карам зад него като по този начин мисля и за него и за мене си! За разлика от ТЕБ дето те боли кой ще умре заради твоето егоистично мислене и безотговорно шофиране...

Коментар

[quote=kiselo]
                            muns61 написа:
                            kiselo написа:
                            " написа:
                            А дано опитът ми да избутам някой да не е точно твоя автомобил...Аз изрично ПОПЕТВАМ, че като не мога да изпреваря някой си карам зад него като по този начин мисля и за него и за мене си! За разлика от ТЕБ дето те боли кой ще умре заради твоето егоистично мислене и безотговорно шофиране...
                            Не зная дали е егоистично, но предпочитам да пукне този, който застрашава околните, вместо някой от околните.Егоизмът е един от двигателите на прогреса, но неразумният егоизъм е нанесъл доста щети на човечеството.Много ми е интересно, как би реагирал, ако твоето дете завърши живота си в дерето, избутано от някой бързак, прибиращ се в платното си пред идващия насреща камоин. Не дай, Боже, да ти се случи...

Коментар

Lane Staley написа:
                              kiselo написа:
                              и факта е че повечето са ставали със скорост под 70км/ч и от елементарни грешки и неопитни шофьори, а не от каране със 110 при ограничение 90...Просто по новините звучи много по квалитетно да кажеш:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със несъобразена скорост около 120км/ч е катастрофирал еди си кой и е загинал на място. Отколкото:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със 65км/ч при ограничение 90км/ч водач предизвика неправилни изпреварвания и от там сериозна катастрофа която взе 1/2/3/4 жертви....
                              Как го установи ТИ този факт? Дай ми моля те източника на тази стаистика? Ако те изпреварват ти си в пасивна позиция - от теб се иска само да не променяш ( увеличаваш ) скоростта. Или поне е така според онзи ЗДП, който за ползвам. Ако са гласували промени, моля те сведи ги до знанието ни. Задължение на изпреварващия да предприеме изпреварване само, ако е сигурен, че ще може да завърши безопасно маневрата без на другите превозни средства да им се налага да променят скорост или посока на движение. Което означава, че щом си изпреварван, ти не предизвикваш нищо. Просто някой надут пуяк като теб, си мисли, че 40 К км на година му гарантират "зелен коридор".Фераристе, какво значи "бърза"? Значи трябва да се съобразяваме с тези, които бързат, а не може да се съобразяваме с онези, които не бързат?Когато настигна някоя бавна кола, карам с нейното темпо до момента в който преценя, че мога да го изпреваря по начина, описан от мен в първия абзац. Случва ми се онези зад мен да се пънат да изпреварят и мен, и предната кола, и то с ясното съзнание, че за да го маправят или ние или насрещно движещите се, ще трябва да скочат на спирачките.И ти казваш, че проблемът е този пред мен, а не "бързака" зад мен?
                              Преди да наречеш някой НАДУТ ПУЯК виж дали просто ти нямаш комплекси за малоценност пич. Това, че ти нямаш с какво да се похвалиш е твой проблем...Явно или не можеш или не искаш да четеш или просто си правиш вятър на пръстите пишейки в тази тема. Защото ако беше прочел назад щеше да видиш че споделям твоето мнение за шофирането зад някой който кара по-бавно от мен...Ама нали си много ОТВОРЕН НЕ НАДУТ ПУЯК а много важен ПИЧ дето кара с 60 по пътя и не пречи на никой...Айде прочети малко назад и тогава давай определения.Баси и чудото в тоя форум явно Ви кефи да плюете без да знаете за какво става на дума...Я се стегнете малко бе недоволни от живота...!!!! Никой не ви е крив за личните неуспехи в живота и да си ги избивате ругаейки хората около вас...

Коментар

muns61 написа:
                                Колега, незнам как го изтълкува това, че при ограничение 90 км/ч, може да си караш споко а зад теб да се образува колона и да не ти дреме !? В ЗДП точно и ясно пише, че ако се движиш със ниска скорост, като това предизвиква образуването на колона зад теб, си длъжен да спреш на първото разрешено за целта място и да пропуснеш колоната. Не го цитирам буквално и не ми се рови сега из ЗДП, но който твърди обратното, моля да се поразрови и да го намери това правило. Не ми говорете, че кто карате със 60 на първокласен път, щото Ви се иска да гледате пейзажи, значи не създавате предпоставки за ПТП. Винаги има предпосттавки при едно ПТП. Движението със скорост, която е предпоставка за образуване на автомобилна колона зад Вас, е една от основните предпоставки за ПТП, която обаче никой не огласява публично и официално. Замислете се, да речем за един участък от 60 км. Движите се със 60 км/ч. Останалите автомобили се движат с 90 км/ч. Потока по този уастък е 300 автомобила за час. Колко автомобила ще трябва да Ви изпреварят, докато преминете през този участък ? Да речем че от тези 300 автомобила 30 се движат като Вас, колко изпреварвания ще бъдат направени общо, за един час, на отсечка от 60 км на двупосочен път с по една лента за движение във всяка посока ? Не забравяйте да умножите по 2, за другата посока на движение. Как Ви изглежда резултата ??? Приемете факта, че поне 30% от изпреварванията са рискови, и още толкова процента изпреварват с 90 км/ч за да не превишат скоростта, което увеличава времето за изпреварване, съответно и риска. Е, добре ли мислите че правите, като карате бавно ? Да, Вас никой не ви гони и не бързате за никъде, но аз отивам да свърша някаква работа на 50 км и после трябва да се прибера, за да издам автомобила, дали ще ми дреме за Вашите пейзажи ? Карайте по каруцарските пътища и се наслаждавайте на природа и пейзажи, колкото си искате.П.П; защо според Вас, спират движението на товарни автомобили първия и последния почивен ден ? Точно защото се движат по-бавно, образуват се колони зада тях и започват рискови изпреварвания. Мога да кажа с чиста съвест, че през работните дни, когато се движат много товарни автомобили, дижението изглежда адски натоварено по основните артерии в страната, съотеветно започват едни изпреварвания, едни святкания ... ужас. По същите пътища, докато са спрени камионите, движението е песен ! За 50 км я настигнеш някой, я не. Всички се движат с приблизително еднаква скорост и не се налагат рискови маневри Ай със здраве !
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X