kiselo написа:
Колеги мисля, че вече взехме да си говорим глупости...Идеята беше да упрекнем точно подобен тип шофиране като това от клипа посочен в първото мнение...т.е. на разните джигити дето карат с 200+ в натоварени пътища и изпреварват в завои...пресвяткат ти отзад без да намалят и едва ли не трябва да си им длъжен да им правиш път...Никой не толерира бързото шофиране и не иска някой да се примирява или приравнява с него...ФАКТ е обаче, че шофьор който минава по 5000км на година не може да се сравни с шофьор който минава по 40 000км на година...ако за 5000км видиш и участваш в 100 ситуации то за 40 000км те са 800...мисля, че това е доста повече навик и опит и всичко останало...ФАКТ е и че 40 000км на година и натрупан опит не наливат акъл в главата...който си го няма и 9384739847км да навърта пак ще си кара като кретен...и все пак опита си е опит...по добре опитен кретен отколкото неопитен...ФАКТ е, че аз често превишавам скоростта, но пак казвам НЕ искам никой да се приравнява с мен...като има някой който си спазва ограниченията и няма как да го изпреваря си карам след него и толкова...ФАКТ е обаче и че адски много се дразня на разни лилипути дето на път с ограничение 90 ми карат със 60-70 и правят ужасни колони зад тях и създават хиляди предпоставки не само за останалите а и за самите себе си без да го осъзнават дори...Лично аз навъртам около 35-40 000км на година...което по мое виждане е доста над средното за обикновения шофьор в България...и съм участвал и съм виждал катастрофи не веднъж (на скоро дори дърпахме на пътя една А-класа от едно дере - момичето не видяло завоя)...и факта е че повечето са ставали със скорост под 70км/ч и от елементарни грешки и неопитни шофьори, а не от каране със 110 при ограничение 90...Просто по новините звучи много по квалитетно да кажеш:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със несъобразена скорост около 120км/ч е катастрофирал еди си кой и е загинал на място. Отколкото:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със 65км/ч при ограничение 90км/ч водач предизвика неправилни изпреварвания и от там сериозна катастрофа която взе 1/2/3/4 жертви....
Коментар