Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като стане някаква катастрофа и в тази тема веднага се пуска- ето един бърз и внимателен Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Я си кажете тези дето карате с 40 и 60 по първокласни пътища, колко км годишно правите извънградско?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Първо, че никой не говори за 40 или 60, освен там където е указано. Говорим за 90, а някой говорят за 110-120, но с ’внимание’, ’при широк празен път с видимост’ и т.н.Какво значение имат километрите междуградско?! Да не би някаква логика да има че който кара повече - спокойно може да кара по-бързо? Или може би който кара малко извънградско няма право да стъпва на пътя и трябва да дава предимство на каращите повече? Това нещо гордост ли е навъртяните километри, или гаранция за внимателно каране? Значи като дойде Шумахер в България да си кара с 300 по магистралата, щото така е свикнал, пък всички други моля моля - или карате и вие с триста или айде друм, никой не е длъжен да се съобразява с вас че карате само с 200. Най-бързия ли е най-правия, към който трябва да се приравнят всички останали?

Коментар

Едно е да карам всеки уйк енд Сф-Вн, друго е един път годишно да ходя от Сф до морето, май...Едно е да прекарвам всеки уйк енд 10 часа лашкайки се по селските ни пътеки, друго е 1 път годишно да ти се случва това. Никого не карам да се приравнява, дреме ми, като започнат да го изпреварват колони настигащи го коли и започнат да го заплашват с тези си изпреварвания, обикновено сам се сеща. А колко изпреварващи по завои и каращи с 60 съм виждал, дето ако му изскочи някой отсреща и го размазва...иначе кара бавно и внимателно
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тези ’...едно е...едно е...’ не ги разбрах как са свързани с темата?

Коментар

ls1 написа:
            Тези ’...едно е...едно е...’ не ги разбрах как са свързани с темата?
            карай, здраве да е
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аз за внимателно и бързо се сещам и за на Боков сина му , пък и колко други знайни и незнайни герои има на равни участъци в крайпътни дървета.Самонадеяност -май това е бързо и внимателно + това на мен няма да ми се случи-> после черната хроникаучете се от чуждия ’’опит’’ не добивайте собствен такъв
              типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
              хюндай акцент 1.5 CNG
              киа каренс +метан

Коментар

Има нещо умно което са направили швабите. Имат си аутобан, за такива като нас дето могат да карат бързо но разумно. Лошото е, че такива като тия, дето не могат, но се мислят за велики, се врат и те дето не им е работа и осират труда и вниманието на останалите.Като казвам, че карам бързо но в рамките на разумното, не си правя шега с никой, най-малко с автомобила. Има разлика в това, като караш бързо, да ЗНАЕШ че трябва да се съобразяваш с останалите участници в движението и по никакъв начин да не ги притесняваш, било то с премигване на фаровете или надуване на класона. Белите правят разни келеши, дето си мислят точно обратното - "другите като ме видят как карам, и ще се дърпат, да не ги блъсна". Да ама не ! Другите карат бавно, защото така могат, което говори, че те не могат да преценят, ти с каква скорост ги приближаваш, че и път да ти правят. Преди години чух едно изказване на един "състезател", цитирано от мой познат. Той видиш ли познавал психиката на хората, и знаел че като видят кола да се движи с мръсна газ и започвали да се пазят Ами като нея видят ??? Те тогава какво става ? Компот от лютеница по асфалта и дърветата. Това е основната разлика, между бързо но разумно и бясно и безотговорно шофиране. Ама то и заради такива лумпени, има ограничения на скоростта.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Lane Staley написа:
                  coolboby написа:
                  Ако буса се е движил по-бързо нямаше да има катастрофа. Ако буса е карал малко по-бавно, пак е нямало да има.За пореден път казвам - не скоростта, а ситуацията убива!
                  За пореден път се убеждавам, че ако кажа какво мисля за интелектуалния капацитет на хора, изказващи подобни абсурдни твърдения, ще ме баннат за поне 6 месеца.Дори не ти стига акъла да се сетиш, че с различни скорости нямаше да попаднат в ТАЗИ ситуация, но можеше да попаднат в друга, 5 минути по-рано или 2 минути по-късно. Ситуацията убива, а съобразената скорост ти дава възможност да реагираш и да избегнеш инцидент.Зашото за осъзнаване на ситуацията ти е необходимо ВРЕМЕ, минимално време. Ха седни и смятай с колко по-близо ще си до проблема при скорост по-висока с 10%
                  Хайде да не правиш заключения кой какъв капацитет имал! Капиш?Карай си колата с емблема на полов орган и се надявай да не направиш грешка с 90км/ч защото ще ти връхлетя с 200км/ч и кел файда, че си се опасал с колани и караш в ограниченията! Тогава попадаш и ти в графата несъобразена скорост!Аре жив и здрав и се моли да не си в моето платно!Мисля да приключа с изявите си в тая тема!

Коментар

coolboby написа:
                    Хайде да не правиш заключения кой какъв капацитет имал! Капиш?Карай си колата с емблема на полов орган и се надявай да не направиш грешка с 90км/ч защото ще ти връхлетя с 200км/ч и кел файда, че си се опасал с колани и караш в ограниченията! Тогава попадаш и ти в графата несъобразена скорост!Аре жив и здрав и се моли да не си в моето платно!Мисля да приключа с изявите си в тая тема!
                    Ти май много на сериозно се вземаш, а? :D
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Мхм...

Коментар

На любителите на големи скорости ще им кажа че рано или късно ще дойдат на нашия акъл ,но дано не са с тежки последици.За три дни ходих до Банско и обратно и се нагледах на бързо и внимателно каране. За мое щастие даже двама такива бързаци ги застигнах и задминах защото катаджиите ги бяха спрели и съответно попълваха актовете им.В тази тема от линка по долу ви показах снимка как се паркира и то точно срещу полицията в Ловеч и ако ги питате водачите защо така са спрели ще ви отговорят, че нищо лошо не са направили и не пречат на никого.Същото се получава и със скоростта по пътищата .Никой на никого не пречи, а всеки ден жертви и ранени . Защо ? Защото сме велики . http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88526
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

coolboby написа:
                          Мхм...
                          Странно... но и по-странни неща се случват на този свят.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Какво се прокрадва под сурдинка из вестниците за вчерашната катастрофа та Тракия.
                            Версията, която камерите трябва да изчистят, гласи, че футболистът се връщал от Пловдив. Там фолк звездата Преслава му пяла на ушенце по време на свое участие в тузарско заведение. Вероятно пиян, вратарят на холандския "Твенте" подкарал регистрирания на името на баща си Борислав Михайлов джип и заедно с личния си гард потеглил към София. Уплашен от евентуален скандал, той уговорил човека до себе си да поеме отговорност и изчезнал от местопроизшествието, твърди Блиц.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Не съм си правил труда да чета цялата тема, но с всеки изминал ден самото заглавие ми звучи все по-смешно :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Колеги мисля, че вече взехме да си говорим глупости...Идеята беше да упрекнем точно подобен тип шофиране като това от клипа посочен в първото мнение...т.е. на разните джигити дето карат с 200+ в натоварени пътища и изпреварват в завои...пресвяткат ти отзад без да намалят и едва ли не трябва да си им длъжен да им правиш път...Никой не толерира бързото шофиране и не иска някой да се примирява или приравнява с него...ФАКТ е обаче, че шофьор който минава по 5000км на година не може да се сравни с шофьор който минава по 40 000км на година...ако за 5000км видиш и участваш в 100 ситуации то за 40 000км те са 800...мисля, че това е доста повече навик и опит и всичко останало...ФАКТ е и че 40 000км на година и натрупан опит не наливат акъл в главата...който си го няма и 9384739847км да навърта пак ще си кара като кретен...и все пак опита си е опит...по добре опитен кретен отколкото неопитен...ФАКТ е, че аз често превишавам скоростта, но пак казвам НЕ искам никой да се приравнява с мен...като има някой който си спазва ограниченията и няма как да го изпреваря си карам след него и толкова...ФАКТ е обаче и че адски много се дразня на разни лилипути дето на път с ограничение 90 ми карат със 60-70 и правят ужасни колони зад тях и създават хиляди предпоставки не само за останалите а и за самите себе си без да го осъзнават дори...Лично аз навъртам около 35-40 000км на година...което по мое виждане е доста над средното за обикновения шофьор в България...и съм участвал и съм виждал катастрофи не веднъж (на скоро дори дърпахме на пътя една А-класа от едно дере - момичето не видяло завоя)...и факта е че повечето са ставали със скорост под 70км/ч и от елементарни грешки и неопитни шофьори, а не от каране със 110 при ограничение 90...Просто по новините звучи много по квалитетно да кажеш:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със несъобразена скорост около 120км/ч е катастрофирал еди си кой и е загинал на място. Отколкото:- Уважаеми зрители, днес на пътя София - Варна при шофиране със 65км/ч при ограничение 90км/ч водач предизвика неправилни изпреварвания и от там сериозна катастрофа която взе 1/2/3/4 жертви....
                                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                                X