Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dido_Lyubenov написа:
    ls1 написа:
    Абе карам си аз жипа и неква трошка пред мен с лепенки ’деца в колата’ и две лапета на задната седалка. Игаси нагла трошката. И едвам кара, с дивидисе. Аз му светкам оня ми намаля още, щот още една трошка отпред се появила. Кажете сега, момци, язе що да прая?!
    Е човека си кара с колкото може, а ти като бързаш, слизай от Жипката и бягай пеша. Може и да стигнеш по-бързо. Знайш ли такива дето ми святкат на неподходящи места, как им изправям косите, а ? Е това поведение е най-противното на пътя. Защо примерно аз карам бавно си е мой проблем, като можеш изпревари ме, но аз по АБСОЛЮТНО никакъв начин, не съм длъжен да ти освобождавам писта за излитане. Нямам право да те възпрепядствам, но това е съвсем друга тема. Мисля бях пределно ясен !
    Не ме разбра. Просто написах гледната точка на тоя в джипа. Както за колегата колата дето излиза от кръстовището е трошляк, така и за джипа пък колегата е трошляк.

Коментар

ls1 написа:
      Dido_Lyubenov написа:
      ls1 написа:
      Абе карам си аз жипа и неква трошка пред мен с лепенки ’деца в колата’ и две лапета на задната седалка. Игаси нагла трошката. И едвам кара, с дивидисе. Аз му светкам оня ми намаля още, щот още една трошка отпред се появила. Кажете сега, момци, язе що да прая?!
      Е човека си кара с колкото може, а ти като бързаш, слизай от Жипката и бягай пеша. Може и да стигнеш по-бързо. Знайш ли такива дето ми святкат на неподходящи места, как им изправям косите, а ? Е това поведение е най-противното на пътя. Защо примерно аз карам бавно си е мой проблем, като можеш изпревари ме, но аз по АБСОЛЮТНО никакъв начин, не съм длъжен да ти освобождавам писта за излитане. Нямам право да те възпрепядствам, но това е съвсем друга тема. Мисля бях пределно ясен !
      Не ме разбра. Просто написах гледната точка на тоя в джипа. Както за колегата колата дето излиза от кръстовището е трошляк, така и за джипа пък колегата е трошляк.
      Аха, сори ! Прав си ! Май много се вживях в темата и започвам да губя ориентация кой какво реално иска да каже. Явно е време да разпусна с ракийка и салатка :D
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Наздраве.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          Princo написа:
          Изводи от темата:Извод №1 Закона е перфектно написан и всеки е длъжен да го спазва,ако ли не го спазва,трябва да лежи 20 години в затвора.Извод №2 Дори някой да е отнел предимство и е причинил тежко ПТП,виновен е този,който е карал с превишена скорост.Извод №3 Младите,които превишават скоростта са малоумни хора,които трябва да бъдат спирани на пътя и да бъдат пребивани от бой.Извод №4 Мотористите също не са хора и винаги са виновни,дори ако някой ги засече и ги убие на място.Извод №5 На всеки 5 км. трябва да има патрулка или камера.
          Е това е пич ! Явно си от младите и се чувстваш засегнат от темата. Казвам кратко точно и ясно - имам 25 + години всеки божи ден стаж по пътищата, категория "С" - 6 месечен военен курс със ежедневно курмурване, включително по пресечена местност и специални препятсвия, и знам колко време е необходимо зад волана и при какви условия, за да можеш да кажеш - Да аз мога да се справя в екстремна ситуация. Сега никой на нищо не учи младите шофьори ( 3-ма учих във фирмата, със книжки ! и сега сина си ) и много добре различавам Шофьор от "пишман шофьор" . Тея от клипа са от втората група, комплексирани пишман шофьори ! Къвто и състезател да ми се пише ... да дойде да го науча първо, после да ми се гъзари ! Ако дойде да направим кушийка на кофти терен, ама обезопасен - да нама други коли и пешеходци, ще му скъсам г.за !
          Принко е на 16+, освен ако не е станал на 19 ... но преди 2 години на Китен беше със жълто около човчицата та за това не му се връзвам. Но е млад и готин, а и лафчето с него върви смело
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            Princo написа:
            Изводи от темата:Извод №1 Закона е перфектно написан и всеки е длъжен да го спазва,ако ли не го спазва,трябва да лежи 20 години в затвора.Извод №2 Дори някой да е отнел предимство и е причинил тежко ПТП,виновен е този,който е карал с превишена скорост.Извод №3 Младите,които превишават скоростта са малоумни хора,които трябва да бъдат спирани на пътя и да бъдат пребивани от бой.Извод №4 Мотористите също не са хора и винаги са виновни,дори ако някой ги засече и ги убие на място.Извод №5 На всеки 5 км. трябва да има патрулка или камера.
            Е това е пич ! Явно си от младите и се чувстваш засегнат от темата. Казвам кратко точно и ясно - имам 25 + години всеки божи ден стаж по пътищата, категория "С" - 6 месечен военен курс със ежедневно курмурване, включително по пресечена местност и специални препятсвия, и знам колко време е необходимо зад волана и при какви условия, за да можеш да кажеш - Да аз мога да се справя в екстремна ситуация. Сега никой на нищо не учи младите шофьори ( 3-ма учих във фирмата, със книжки ! и сега сина си ) и много добре различавам Шофьор от "пишман шофьор" . Тея от клипа са от втората група, комплексирани пишман шофьори ! Къвто и състезател да ми се пише ... да дойде да го науча първо, после да ми се гъзари ! Ако дойде да направим кушийка на кофти терен, ама обезопасен - да нама други коли и пешеходци, ще му скъсам г.за !
            Че съм млад,млад съм.Ама определено не съм засегнат. Колкото до темата - малко ме интересува кой какви съвети дава и кой какъв морал чете.Карам по един начин като съм сам,карам по друг като има хора с мен.И в двата гледам да съм в безопасност.Дано само не слезе някой с много опит зад волана да ме бие за това,че съм го изпреварил в града с 60 или 70,докато той е карал с 40 ...
            jenshen73 написа:
            Принко е на 16+, освен ако не е станал на 19 ... но преди 2 години на Китен беше със жълто около човчицата та за това не му се връзвам. Но е млад и готин, а и лафчето с него върви смело Smile
            Принко даже на 20 стана. Айде със здраве.Форума беше хубав,докато не почна всеки да чете морал.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

@Princo: Стига рева бе, къв морал съм ти чел Половината тук излязоха Шумахер-и или наследниците му, а другата половина Райконен-и. Само аз и още неколцина след катастрофно и с деца се мъчим да ви обясним, че за гробищата ред няма, но не искате да чувате - морал било... Спокойно, на никой не искам да вменявам как да живее - по-горе писаха, ако няма ЗДвП - ще е анархия и всеки ще кара както може, а някои - дори и по диагонал...
              Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                @Princo: Стига рева бе, къв морал съм ти чел Половината тук излязоха Шумахер-и или наследниците му, а другата половина Райконен-и. Само аз и още неколцина след катастрофно и с деца е мъчим да ви обясним, че за гробищата ред няма, но не искате да чувате - морал било... Спокойно, на никой не искам да вменявам как да живее - по-горе писаха, ако няма ЗДвП - ще е анархия и всеки ще кара както може, а някои - дори и по диагонал...
                Нямах на предвид теб.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Immortal написа:
                  Аз обаче ти гарантирам, че ако един Москвич, движещ се със 130 по магистралата (не ми казвайте че не може, щото от опит знам, че може) трябва да спре, ще му отнеме повече време и повече път, отколкото времето и пътя на една нова, съвременна кола, движеща се със 150.Законът е направен така, че и най-калпавия автомобил, който е в движение (Москвич е добър пример за това), да може да спре при възникване на опасност. Затова, знам че съм в нарушение, аз си позволявам да превишавам скоростта където може, като винаги имам 1 на ум. И съм сигурен, че като видиш отзад фарове, няма да разбереш дали са на Москвич или на Ланча... Само дето аз с Ланчата ще спра, пък Москвича може и да не може.Това е моята логика. Някои може и да я намират за грешна - но аз си признавам - позволявам си разумно да нарушавам някои от правилата.
                  Ти не си глупав мъж, така че замисли се сега, в белите страни, които не са имали Москвич, в които автомобилите са вдигали 240 преди повече от 30 години, в които АБС-ът е въведен преди повече от 20 години, как може и при тях да е 90 ограничението, че тук там е и 80. Как? Или и те предвиждат движение на нашенски Москвич?

Коментар

Airfan написа:
                    Ти не си глупав мъж, така че замисли се сега, в белите страни, които не са имали Москвич, в които автомобилите са вдигали 240 преди повече от 30 години, в които АБС-ът е въведен преди повече от 20 години, как може и при тях да е 90 ограничението, че тук там е и 80. Как? Или и те предвиждат движение на нашенски Москвич?
                    Струва ми се, че силно надценяваш западното автмобилостроене през 70-те и 80-те.Не забравяй, че нашата Лада си е чист ФИАТ 124.240.... друг път.И при тях системата е същата - да се цоцат пари от данъкоплатеца под формата на глоби.Аз не съм щъкал много по западните държави, но там, където съм бил, нямам впечатление да карат много-много по ограниченията.В Англия по магистралите си перат с по 150-170 ВСИЧКИ. Въпреки табелите "CAMERA". (Домакинът ми там каза, че тия табели са бутафорни и те си знаят къде има камери). В града разбира се и да искаш - не можеш да караш бързо, макар и в неделя по опустелите лондонски булеварди смело да се кара с около 70-80. За гърците пък не ми се говори - ония са по-откачени и от нас. Карам си с около 110 по пътя, изпреварва ме един на забранено, свири ми и ми прави знак, че съм ненормален и да карам по-смело... след което отпрашва напред. За германците съм чувал, че много спазвали ограниченията, но те пък си имат "бушон" - аутобаните им са без ограничения, та там си начесват крастата.

Коментар

Princo написа:
                      1 - мечтай си2 - в БГ - сигурно да3 - в повечето случаи - да, боя не е решение обаче4 - не са хора, те са донори, но да не забравяме , че има мотористи и мотористи, но като цяло ....5 - ооо, да, тогава и аз ще се науча да карам нормално, това е решението !А ти, че караш лошо - караш, Малчо
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А в Щатите е голяма скука. Караш по 4 лентов аутобан и всички около теб карат с 65 мили. Направо да заспиш.Е и там има специалисти, но тях ги дават по телевизията.
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Дидо, Дидо нямаш представа колко истина има в думите ти. С едно приятелче, Кирчо, подвизаващ се във форума с ник Зеленилката, стояхме на паркинга на Била и наблюдавахме как се учат да паркират назаден, първо се посмяхме, после гледахме стреснато и накрая се изнесохме с риск за живота си и колите си. Аз съм на мнение че за да имаш разрешетелно и фирма за автоинструктор трябва да имаш БАЗА с ПОЛИГОН, и Учебна зала. Моя инструктор ме караше да настъпя рязко газта на ладата/курса съм го карал зимата/ за да занесе и после да изправя волана за да вкарам колата между конусите който е наредил. Сега не могат да паркират на заден.Ама като се замисля те и инструкторите не са виновни като се налага да учат разни лигльовци и лигли родени със синдрома на богатия сперматозоид и който по дифолт са безсмъртни и компетентни.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Къф кеф, да се изсмееш на този дето се учи. Затова за да не ви се смеят докато се учите - купувайте си книжки, това ли е извода?

Коментар

Няма такъв филм бързо и предпазливо. Двете понятия са срещуположни.
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ls1 написа:
                                Къф кеф, да се изсмееш на този дето се учи. Затова за да не ви се смеят докато се учите - купувайте си книжки, това ли е извода?
                                Те така или иначе книжките сега се купуват. При курс от 3 месеца е намален до 21 учебни часа. Общо взето се учи шофиране направо и напред. Аз успоредно паркиране и паркиране назад учих с един приятел бивш автоинструктор в автото във Варна, лека му пръст. Добре, че ме чувстваше като син, че нищо не го спираше да ми грее вратните жили при всяка моя грешка. И докато преди 10 години не качих колата на една пряспа и да ползвам едно дърво за спирачка - не знаех какво е това страх...
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X