Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dido_Lyubenov написа:
    Пича бил горд с постъпката си :D Бачкал в Телепол, и сигурно е решил че е безсмъртен
    За Безсмъртните - или добро, или нищо! @kosta84bg - прав си. Така е. Абсолютно си прав.Аз обаче ти гарантирам, че ако един Москвич, движещ се със 130 по магистралата (не ми казвайте че не може, щото от опит знам, че може) трябва да спре, ще му отнеме повече време и повече път, отколкото времето и пътя на една нова, съвременна кола, движеща се със 150.Законът е направен така, че и най-калпавия автомобил, който е в движение (Москвич е добър пример за това), да може да спре при възникване на опасност. Затова, знам че съм в нарушение, аз си позволявам да превишавам скоростта където може, като винаги имам 1 на ум. И съм сигурен, че като видиш отзад фарове, няма да разбереш дали са на Москвич или на Ланча... Само дето аз с Ланчата ще спра, пък Москвича може и да не може.Това е моята логика. Някои може и да я намират за грешна - но аз си признавам - позволявам си разумно да нарушавам някои от правилата. Сутринта пред офиса имаше катастрофа със силно пострадала жена (шофьор на Опел Tigra), ударена от тежък камион. Камионът й беше отнел предимството - той завива на ляво, тя се движи направо по широк булевард. Говорих с колегата - авто-експерт - каза, че водачът на камиона "не бил я видял". Е, питам - кой е виновен за ПТП-то?!? Седиш горе във високата кабина на камиона, срещу теб 2 празни ленти за насрещно движение, по тях се движи кола, и ти не я виждаш?!?!?!? Ква файда, че камиона е бил почти спрял?!? Какво значение има скоростта на Опела - дали е карала с 50 или 70?!? Булеварда е прав, вижда се поне километър напред. Като има такива тъпани като тоя с камиона - и с 20 да караш - файда йок!

Коментар

Immortal написа:
      Dido_Lyubenov написа:
      Пича бил горд с постъпката си :D Бачкал в Телепол, и сигурно е решил че е безсмъртен
      За Безсмъртните - или добро, или нищо! @kosta84bg - прав си. Така е. Абсолютно си прав.Аз обаче ти гарантирам, че ако един Москвич, движещ се със 130 по магистралата (не ми казвайте че не може, щото от опит знам, че може) трябва да спре, ще му отнеме повече време и повече път, отколкото времето и пътя на една нова, съвременна кола, движеща се със 150.Законът е направен така, че и най-калпавия автомобил, който е в движение (Москвич е добър пример за това), да може да спре при възникване на опасност. Затова, знам че съм в нарушение, аз си позволявам да превишавам скоростта където може, като винаги имам 1 на ум. И съм сигурен, че като видиш отзад фарове, няма да разбереш дали са на Москвич или на Ланча... Само дето аз с Ланчата ще спра, пък Москвича може и да не може.Това е моята логика. Някои може и да я намират за грешна - но аз си признавам - позволявам си разумно да нарушавам някои от правилата. Сутринта пред офиса имаше катастрофа със силно пострадала жена (шофьор на Опел Tigra), ударена от тежък камион. Камионът й беше отнел предимството - той завива на ляво, тя се движи направо по широк булевард. Говорих с колегата - авто-експерт - каза, че водачът на камиона "не бил я видял". Е, питам - кой е виновен за ПТП-то?!? Седиш горе във високата кабина на камиона, срещу теб 2 празни ленти за насрещно движение, по тях се движи кола, и ти не я виждаш?!?!?!? Ква файда, че камиона е бил почти спрял?!? Какво значение има скоростта на Опела - дали е карала с 50 или 70?!? Булеварда е прав, вижда се поне километър напред. Като има такива тъпани като тоя с камиона - и с 20 да караш - файда йок!
      Добре де,ако е така както казваш едно време през комунизма Москвичите и Жиглиците преобладаваха! Защото тогава в града ограничението за скорост беше 60 км/Ч,а като се напълни с нови трофеи оборудвани с АБС,ЕСП,блокажи всекакви,подреги на седалките,огледала,анатомични седалки,Дискове и накладки двойно вентилирани АТЕ-тогава вместо да увеличат максималната скорост в града от 60км/ч на 70км/ч те взеха я намалиха на 50км/ч .На ако бяха я направили 70км/ч,а ушевите си настройваха радарите за на 80км/ч-еми пей сърце :D.П.П-БензинМаслоВелпапе от клипа не може да се отрче,че бяга много.Това е хулигана на аутобана .И да БМВ имат страхотни спирачки-заводско излизат с Текстар.И няма БМВ ударено отзад трябва да знаете :P
      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

kosta84bg написа:
        Точно за това е ЗАКОНА - да има ред. В закона няма субективизъм, няма избор
        Да бе да......щом закона може да изкара 1 кмч "скорост несъобразена с пътните условия" значи е много обективен......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Само да вметна за Москвича-тая кола излиза от завода с 4 бутални апарати по лиценз на Лукас,250мм дискове и доволно големи барабани отзад,двукръгова спирачна система с разпределител който при авария на един от двата кръга автоматично го затваря и колата остава със спирачки.Все неща,които са доста по-малки или липсват на немалко по-съвременни автомобили.Така,че при изправност колата ще спре доста добре.И аз говоря от личен опит По-скоро проблемът е в изправността като цяло на автомобилите движещи се по пътищата.А в частност ми се струва,че просто се чудиш как да се оправдаеш за това,че караш над ограничението :D
          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
          Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

И каква стана тя? Ако караш според ограниченията значи колата ти е на равнище ’москвич’, а ти си тип ’флегматик’.

Коментар

muns61 написа:
              Мотористите от вчерашните новини също са били "Бързи и предпазливи"!
              няма такъв филм "аз карам с 180 на извънградски път, но мисля напред и внимавам, аз съм много голям шофьор и на мен никога и нищо неможе да ме изненада, на мен нищщо неможе да ми се случи" внимаваш да не казвам какво, просто е въпрос на късмет, на някой му излезе нещо и е до там, на някой никога не му излиза нищо и така

Коментар

itan75 написа:
                П.П-БензинМаслоВелпапе от клипа не може да се отрче,че бяга много.Това е хулигана на аутобана .И да БМВ имат страхотни спирачки-заводско излизат с Текстар.И няма БМВ ударено отзад трябва да знаете :P
                Личното ми мнение за по-голямата част от драйвърите на трибуквената макра е, че са комплексари.
                ФЕРАРИСТ написа:
                Да бе да......щом закона може да изкара 1 кмч "скорост несъобразена с пътните условия" значи е много обективен......
                Абсолютно те подкрепям колега.Искам да ви разбера мнението за следната ситуация: карам си на извънградски път с ограничение от 90 км/ч по една лента за всяка посока със съвсем леки завои, както си движа от отбивката, която е на около 100 метра от мен и я приближавам с точно 90 км/ч изкача някаква трошка, без мигач и без да се огледа и се включва в движението все едно пътя е на дядо му, а в отсрещното платно движението е интензивно и освен това разделитената линия е двойна непрекъсната и с знак за забрана за изпреварване, зад мен има черен жиБ, който ми е залепен за задната броня и ми светка с дългите, а вътре са поне 3ма келеши с който аз нямам желание да се разправям физически и за капак на всичко в колата са жена ми и двамата ми сина - на 1 и на 8 години. В задачата питам как трябва да постъпя в тази напечена за мен ситуация?

Коментар

Е, как да постъпиш - рЕзко в десно, меташ се у поляната, за да не пречиш на жиПа и да не ботурясаш трошката, а после черния жиП настига трошката и я избутва от пътя, защото не може гнидоподобни автомобили да му се пречкат на бързането към поредния ергенски запой Така всички са доволни - ти си избегнал ударите с другите МПС-та и си се метнал в полето.... трошката е избутана, и поставена на мястото си.... а келешите у жиПа си шмъркат цела вечер у кръчмата!

Коментар

mnpenchev написа:
                    itan75 написа:
                    П.П-БензинМаслоВелпапе от клипа не може да се отрче,че бяга много.Това е хулигана на аутобана .И да БМВ имат страхотни спирачки-заводско излизат с Текстар.И няма БМВ ударено отзад трябва да знаете :P
                    Личното ми мнение за по-голямата част от драйвърите на трибуквената макра е, че са комплексари.
                    ФЕРАРИСТ написа:
                    Абсолютно те подкрепям колега.Искам да ви разбера мнението за следната ситуация: карам си на извънградски път с ограничение от 90 км/ч по една лента за всяка посока със съвсем леки завои, както си движа от отбивката, която е на около 100 метра от мен и я приближавам с точно 90 км/ч изкача някаква трошка, без мигач и без да се огледа и се включва в движението все едно пътя е на дядо му, а в отсрещното платно движението е интензивно и освен това разделитената линия е двойна непрекъсната и с знак за забрана за изпреварване, зад мен има черен жиБ, който ми е залепен за задната броня и ми светка с дългите, а вътре са поне 3ма келеши с който аз нямам желание да се разправям физически и за капак на всичко в колата са жена ми и двамата ми сина - на 1 и на 8 години. В задачата питам как трябва да постъпя в тази напечена за мен ситуация?
                    Скачам на спирачките пък тея с голЯмия черен джиБ след като са ми влезнали в багажника и са си цункали таблото надали ще имат възможност да се разправят и със муха физически...аз споменах за спазването на дистанция, че е част поне за мен от предпазливото шофиране...като има кола отпред и виждаш, че не можеш да я изпревариш в момента си спазваш дистанцията. Аз на такива дето ми се лепят отзад когато няма коли пред мен обикновено им показвам как върви колата на 3-та до 120-130 и 4-та до 180 или натискам малко по рязко спирачката и му гледам погледа как се ококорва в задното огледало ...обикновено резултата е поне 10м спечелени в дистанция зад мен... В случая неприятното е било, че децата ти са в колата, но нали за това трябва да си съсредоточен на пътя и като виждаш някакъв миндил в отбивката да предвидиш, че може да подпали газката из невиделица и да изкочи пред теб...предвидливо пускаш само газта и ако не тръгва си го подминаваш пак с мръсна газ Примерно аз все по често се усещам, че се оглеждам за черни пътища около главния път и за изкачащи индивиди...Заради един такъв малоумен тракторист преди време баща ми се размина на косъм и беше страшно уплашен и си съсипа 4 чисто нови гуми защото типото нямаше АБС...като по чудо беше спрял на време и то просто защото се оглежда редовно за подобни нещастници...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Абе карам си аз жипа и неква трошка пред мен с лепенки ’деца в колата’ и две лапета на задната седалка. Игаси нагла трошката. И едвам кара, с дивидисе. Аз му светкам оня ми намаля още, щот още една трошка отпред се появила. Кажете сега, момци, язе що да прая?!

Коментар

ls1 написа:
                        Абе карам си аз жипа и неква трошка пред мен с лепенки ’деца в колата’ и две лапета на задната седалка. Игаси нагла трошката. И едвам кара, с дивидисе. Аз му светкам оня ми намаля още, щот още една трошка отпред се появила. Кажете сега, момци, язе що да прая?!
                        МИ спираш го, сваляш го от колата и - бой, бой... докът посинее... и да видят и децата му как НЕ се кара...Мамка ви селска...Така да се каже - това са действия с образователна цел.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ls1 написа:
                          Е човека си кара с колкото може, а ти като бързаш, слизай от Жипката и бягай пеша. Може и да стигнеш по-бързо. Знайш ли такива дето ми святкат на неподходящи места, как им изправям косите, а ? Е това поведение е най-противното на пътя. Защо примерно аз карам бавно си е мой проблем, като можеш изпревари ме, но аз по АБСОЛЮТНО никакъв начин, не съм длъжен да ти освобождавам писта за излитане. Нямам право да те възпрепядствам, но това е съвсем друга тема. Мисля бях пределно ясен !
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Изводи от темата:Извод №1 Закона е перфектно написан и всеки е длъжен да го спазва,ако ли не го спазва,трябва да лежи 20 години в затвора.Извод №2 Дори някой да е отнел предимство и е причинил тежко ПТП,виновен е този,който е карал с превишена скорост.Извод №3 Младите,които превишават скоростта са малоумни хора,които трябва да бъдат спирани на пътя и да бъдат пребивани от бой.Извод №4 Мотористите също не са хора и винаги са виновни,дори ако някой ги засече и ги убие на място.Извод №5 На всеки 5 км. трябва да има патрулка или камера.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

kosta84bg написа:
                              Знаете ли защо всъщност има Закон за движение по пътищата? Защото ако го няма всеки ще кара така, както се чувства "уверен" и по своя "разумна" преценка за "безопасност". И ще стане мармалад...Точно за това е ЗАКОНА - да има ред. В закона няма субективизъм, няма избор, няма "бързо, но безопасно", има 90 км/ч извън града, 130 км/ч на магистрала. Това е, без значение дали си с Москвич или с Порше. Шофирал съм в САЩ - ограничението е около 110 км/ч на магистралата (65 мили) и го спазват всички, включително Мустанги и Корвети.Редът създава предвидимост, а предвидимостта е нещо хубаво. Това означава, че като погледнеш в огледалото за обратно виждане преди да изпревариш и не видиш никой, то тогава в следващите 5-10 сек си ОК. Ако обаче някой напъва със 260 км/ч - не си ОК, а си в новините. В показания видео клип е показано нещо, което според мен трябва да бъде престъпление, а не просто административно нарушение.
                              Цитирам за да изразя съгласието си на 100% и да коментирам, че по-добро мнение в тази тема НЕ Е ИМАЛО! Поздравления Колега!
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Princo написа:
                                Изводи от темата:Извод №1 Закона е перфектно написан и всеки е длъжен да го спазва,ако ли не го спазва,трябва да лежи 20 години в затвора.Извод №2 Дори някой да е отнел предимство и е причинил тежко ПТП,виновен е този,който е карал с превишена скорост.Извод №3 Младите,които превишават скоростта са малоумни хора,които трябва да бъдат спирани на пътя и да бъдат пребивани от бой.Извод №4 Мотористите също не са хора и винаги са виновни,дори ако някой ги засече и ги убие на място.Извод №5 На всеки 5 км. трябва да има патрулка или камера.
                                Е това е пич ! Явно си от младите и се чувстваш засегнат от темата. Казвам кратко точно и ясно - имам 25 + години всеки божи ден стаж по пътищата, категория "С" - 6 месечен военен курс със ежедневно курмурване, включително по пресечена местност и специални препятсвия, и знам колко време е необходимо зад волана и при какви условия, за да можеш да кажеш - Да аз мога да се справя в екстремна ситуация. Сега никой на нищо не учи младите шофьори ( 3-ма учих във фирмата, със книжки ! и сега сина си ) и много добре различавам Шофьор от "пишман шофьор" . Тея от клипа са от втората група, комплексирани пишман шофьори ! Къвто и състезател да ми се пише ... да дойде да го науча първо, после да ми се гъзари ! Ако дойде да направим кушийка на кофти терен, ама обезопасен - да нама други коли и пешеходци, ще му скъсам г.за !
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X