Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    Наистина ми е интересно - тези, които и сега продължават да не спазват ограниченията, не ги ли е страх от камерите, глобите, отнемане на книжката?Абе да вземат фабрично да ги ограничат всички коли до 90 км/ч, а то вместо това ги правят все по-мощни и по-мощни. Как въздесъщите чиновници от ЕС, които налагат правила за всичко, не са се сетили за това?
    Всъщност съм се научил да надушвам всяко място, на което спират подвижните камери в цивилни коли. Досега са ме снимали само веднъж, след табелата за начало на Сливен, с 63 км/ч, в на практика извънградски път (на влизане в града).Последната ми глоба за превишена скорост беше някъде през 2005-6. За ограничаване на колите - това съм го виждал в някои американски коли. Например километража на Pontiac Fiero, който си е спортна кола, е разграфен до 140 км/ч. И аз се ококорих като го видях, ноТова е било закон през 80-те в САЩ - колите да вдигат само до 140 км/ч. Сега е премахнат. Не знам защо.)

Коментар

Абе то и аз на последък си спазвам ограниченията, но все пак камерите и "стоянките" на патрулките са известни :D На всичко отгоре, има много пътища, които никой не следи ... и все пак се съобразявам с много фактори, преди да смачкам газта
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Надушваш... Хммм. Какво пиеш за такова обоняние? :D Онзи ден в Плевен бяха сложили радар на една от най-разбитите улици, по която карам с 40 и заобикалям дупки и фрезованото за ремонт. За плевенчани - на Балклия, точно пред Авторай и мереха тези, дето идват от центъра.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

И на Българене има какво да се подуши, има камера с много добра резолюция и номера с лака на регистрационните табели не минава, снима перфектно
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

dikanio написа:
            Само принцеса Лея (ele) липсва :D Много странно, че не пише в тая тема, защото е точно като за нея.
            Сигурно са и отрязали пръстите на ръцети и на краката...Ако не са - нема страшно- вече не съм модератор...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ls1 написа:
              Щото това ще ограничи силно потреблението на гориво, а всички правителства ЛАПАТ здраво от акциз. Е примерно моя сценик в ръководството му пише че над 105км/ч разхода рязко се вдига с 25-30%.
              Ето къде бил ключа от бараката.Като карам Мареята извънградско строго в ограниченията - 7.5 на газ.Като "напъвам" със 100-110 - 10 и горница. Но пък дали е със 110 или 130 - разлика няма.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Въздушното съпротивление нараства с квадрата на скоростта и при високи скорости аеродинамиката е важна. Ван с висока скорост - ламя! Имах известно време едно ванче Тойота Hiace 2,4 бензинопил, май около 130 коня. Карах я само на газ и гореше с нормално каране 10 на извънградско. При гонене с 160 - 170 гореше 22/100!Никой няма интерес от намаляване на консумацията на гориво, освен потребителите. Ама не зависи от нас, пък и искаме много коне...
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Всички коли в САЩ са били ограничени, поради петролната криза в този период от време.

Коментар

dikanio написа:
                    Само принцеса Лея (ele) липсва :D Много странно, че не пише в тая тема, защото е точно като за нея.
                    Че какво да кажа, тия дето карат безопасно и бързо ги дават размазани по дърветата по ТВ-то ежедневно. Мисля, че няма какво повече да се добави към кадрите с размазан мозък и изсипани черва. Хубавото е, че май тази година тенденцията е да се размазват в дървета, които един колега така услужливо искаше да изсече. Надявам се тенденцията да остане, защото като ударят хормоните пролетта, някои хора забравят всичко заприличват на прародителите си, опитвайки се да впечатлят другите с червените си задници, щото явно няма с какво друго. Един селски на майка ми преди няколко години така се размаза, обаче оцеля, а жена му инвалид и не може без чужда подкрепа. И той тъй карал бързо и безопасно....kiro_of_the_day: Ми хубу че не си, ще взема и да се зарадвам.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Някой от вас карал ли е кола с ограничител на 90км/ч? Аз съм...не го пожелавам на никой...а някой пенсионер пред теб да кара със 75 и ти трябва 3км прав чист участък да го изпревариш...кошмарно е....
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Immortal написа:
                        (Това е било закон през 80-те в САЩ - колите да вдигат само до 140 км/ч. Сега е премахнат. Не знам защо.)
                        Заради пари - вече всичко за да се прави значи се гледа първо каква изгода има от него и кви пари падат......тва все едно в щатите 1 месец никой да не боледува - тва ще е ебаси крезата за тях, не знам до какви нива ще скочи пикливия им долар......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

kiselo написа:
                          Някой от вас карал ли е кола с ограничител на 90км/ч? Аз съм...не го пожелавам на никой...а някой пенсионер пред теб да кара със 75 и ти трябва 3км прав чист участък да го изпревариш...кошмарно е....
                          На магистралата как е Нещо не схващам, защо взехме да се плюем взаимно, като темата е за каране като оня малоумник от клипа. Всички превишаваме скоростта, но с малко отгоре. Е понякога и по 2, но зависи. Аз обаче такива глупости като тоя от клипа неправя. То си е просташко.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            kiselo написа:
                            На магистралата как е Нещо не схващам, защо взехме да се плюем взаимно, като темата е за каране като оня малоумник от клипа. Всички превишаваме скоростта, но с малко отгоре. Е понякога и по 2, но зависи. Аз обаче такива глупости като тоя от клипа неправя. То си е просташко.
                            За щастие на магистрала не ми се е налагало да карам кола с ограничител. Пробвал съм на стария служебен C4 да му пускам градско ограничителя на 55км/ч. Резултата е, че след 30мин имам повече предпоставки за ПТП отколкото ако го няма включен. А на ситроенчето като го настроиш на 50-60 или колкото искаш не можеш да развиеш повече, а не е като при фиатите да ти пищи само.Като цяло не е нужно да се упрекваме. 100% изряден шофьор който никога не е превишавал ограниченията сигурно има, но лично аз не го познавам и нямам познат който да познава някой който да е виждал такъв...Пък съм сигурен, че щеше да се похвали Все пак аз продължавам да си карам по-бързо от останалите в движението но с отворени на 8 очи...иначе казано...Бързо, но предпазливо...Иначе имам познат дето постоянно ме упреква, че съм карал като луд...е той има поне 5 катастрофи дето кара в града с 60 а извън града рядко стига 110....иначе е печен...дрифтър се има и той като този от клипа...
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Тая тема стана на ’Не съм от тях, как’ Сийке". :D

Коментар

Абе лекари няма ли в този форум? Няма ли кой да му постави диагноза?
                                LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                                ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
                                X