Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Пускам тази тема просто за да обсъдим едно видео което ме изнерви до краен предел:http://vbox7.com/play:c48960db0fСтава дума за това малоумно шофиране и хората които го подкрепят и му се радват. Самия аз също съм бил упрекван във форума, че карам доста бързо, но никога не бих си позволил да шофирам с повече от разрешената скорост при подобен трафик и условия...Какво мислите вие по въпроса? Съществува ли подобно понятие като "Аз шофирам бързо, но предпазливо" или всяко бързо шофиране е непредпазливо.Дразня се много на подобни джигити на пътя като тези двамата които рискуват живота на поне 100 да не кажа и повече хора само по време на заснемане на това видео с което явно се гордеят...И да дефинирам моя отговор. Според мен съществува подобно шофиране (бързо, но предпазливо) и то се изразява в това да не заплашвам по никакъв начин живота на другите участници в движението. Това ще рече, че скоростта се превишава до н-та степен когато пътя е чист, сух, няма други коли и има добра видимост. При настигане на друг автомобил не се пресвятка нервно, а се спазва дистанция(по някога не особено голяма, но дистанция) и се изчаква до място с ДОБРА видимост където може да се изпревари. След това, ако пак има свободно място и няма трафик газ колко ти е кеф...Като изпреварването не е на първия завой, а наистина с ясна видимост напред. Това естествено само когато съм сам в автомобила...девойката дори на скоро ме упрекна че съм я возил като някой пенсионер... Как мислите дали това може да се нарече предпазливо и внимателно шофиране предвид, че съм виждал и доста хора които карат с 60 по пътя и създават сума и предпоставки за ПТП с несигурните си криволичения и не обмислени изпреварвания.
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Колега, напълно си прав. Според мен иа бързо и разуно шофиране, но това на тия приятели от клипа не бих го нарекъл такова. По скоро бих казал, че са от тия тъпанари (съжалявам за сравнението, но май даже е слабо), заради които най-често някой невинн и нищо неподозиращ човек пострадва. Аз самият карам от 25 години и съм видял доста такива. Може да не е с тази скорост, но въпреки всичко с такава, че да пречат на другите и да създват предпоставки за ситуации и за бели (а с тези скорости белите биха били наистина големи).За тези, които ги насърчават такива, като тия от клипа, бих казал, че спомагат за това да ни е името, че сме българи, дето не спазваме никви закони и правила, и дето все обичаме да викаме "Кой бе, тоя ли ше ми каже на мене". Балканско, ама си е така.Аз лично не бих насърчил такова безумно каране, особено при такова движение.Но, дет се казва "Да ги пази господ" такива безумци, че и нас невинните покрай тях!
    ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
    Stilo JTD 115 2003 бегачка
    Brava 1,4 12V 1997 на газ
    Tempra 1,4 1993 и тя на газ
    i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

Коментар

Такива идиоти трябва направо да ги окошарват за опит за убийство.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

А тоя келеш с БМВ-то жив ли е още ? Като гледам как се държи за кормилото, чудя се кой кого управлява Е това се казва Малоумник. Що не се насра на седалката от прилив на адреналин Как може да изглеждаш така зад волана и в същото време да си мислиш че си шофьор. Да не казвам че го караше като на компютърна игра. Интересно ми е оня с камерата до него, дрогиран ли е бил или си е търсил някой да му помогне за самоубийството. Истинския шофьор се държи спокойно и не изпада в еуфоричн емоции докато е зад волана. Това може да Ви подскаже, дали може да се доверите на този който Ви вози. Започне ли да се изпъва зад волана, да реагира нервно и да се кефи на глупостите си, помолете го да спре и слезте от автомобила, ако Ви се живее !На въпроса на колегата - "бързо и разумно" - не ! Бързо НО разумно - да ! Щом при мен никой не изтръпва като карам със 180 по първокласен път, значи карам наистина бързо но разумно. Неразумното каране, дори и бавно да е, е по-опасно. За да караш бързо но разумно, трябва да познаваш възможностите и състоянието на автомобила си и най- вече собствените си възможности и в никакъв случай да не се надценяваш. Дори да си сам в автомобила, пак може да изтрепеш маса народ от малоумие. Тоя келеш с БМВ-то направи толкова много нерзумни неща, за толкова кратко време, че според мен заслужава куршум в глвата, преди да утрепал някой невинен на пътя !
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Няма такова понятие - бързо, но предпазливо. По-точно, вероятно го има, но само по нашите географски ширини. Сигурно и този с хондата е бил убеден, че шофира бързо и предпазливо: http://bnt.bg/bg/news/view/75304/agr...orgi_paunovski
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

На такива шофьори пожелавам близка среща с дърво, или началото на подпорна стена. Може да съм краен, но не искам да срещне мен. А вие, искате ли да го срещнете?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
              На такива шофьори пожелавам близка среща с дърво, или началото на подпорна стена. Може да съм краен, но не искам да срещне мен. А вие, искате ли да го срещнете?
              Ниеееее ! Казва се по-научно : Близка среща от 4-ти вид, с масивен неподвижен обект, от неживотински произход.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Наистина, нека обсъдим: какъв е според вас полезният ход, когато попаднете в ситуация с този изрод, който кара бързо и предпазливо и ви светка да го пуснете на магистралата, при положение, че вие карате с максимално позволената скорост? http://bnt.bg/bg/news/view/75304/agr...orgi_paunovski
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

е те БеЕмВетата бягат много бре.... във форума им тоя сигурно е някакъв идол , и според тях сугърно няма фиат, който да се гони с такова БеЕмВе ... иначе по темата... тея направо са за съд за бъдещо предумишлено убийство.

Коментар

МоШна селяния ... Надявам се някой ден да има повечко камери по пътищата, та да отнасят яките глоби поне!

Коментар

Шофиране при такава скорост е равна на само/убийство! Единственно на писта може да се пробва това,ако човек е сигурен във възможностите си,но все пак никой не е застрахован от инцидент и в двата случая. Лошото е ,че ей такива клипове се взимат като символ за рейсърство от пешлимета,взели бързите коли на бащите си и си играят със смърта. Дано този клип послужи като поука и да се внимава по пътищата,когато се шофира.
                      Уважавам тези,които ме уважават!
                      Clube do Marea!

Коментар

Бих допълнил само колегата Кисело - бързо, но предпазливо само по добре познат път, със всяка гънка по него и всяка дупка. Ако пътят не е познат за мен повече от 90 не вдигам (не говоря за магистрала). Давам пример - карам с 70-5 км. по непознат и равен път без много движение с идеална видимост и огромен прав участък без възвишения, и от нищото беше пропаднал асфалта виждайки се като малка неравност, така подскочи Мима, че приятелите ми на задната седалка си удариха главите в тавана (и то сериозно). Спрях - всичко беше наред по колата, но се замислих ако карах с 90-100 на този така изглеждащо до момента равен и прав път с идеална видимост??? Можеше и да не овладея автомобила.......а този клип....управляващия си е за затвор.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                        Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

фиатаджия=пнсионер на пътя..... Стига колеги, верно ли никой не е карал с около 160-70-80 някога?Съмнявам се, то в интерес на истината това, което може да ти се случи при 120-130 може да ти се случи и с 260,като последствията за шофьора ще да почти еднакви

Коментар

snake написа:
                            Наистина, нека обсъдим: какъв е според вас полезният ход, когато попаднете в ситуация с този изрод, който кара бързо и предпазливо и ви светка да го пуснете на магистралата, при положение, че вие карате с максимално позволената скорост? http://bnt.bg/bg/news/view/75304/agr...orgi_paunovski
                            Понеже това е истинският проблем: какво да правим НИЕ, потенциалните потърпевши от NFS-манящината?! Искам аз да отговоря първи.Та така ... никога, ама никога няма да спра на такъв, като тоя с хондата!!! Ясно е какво иска, и ако иска да си го получи нека ме притиска или друго, а аз през това време вече съм го снимал с телефона си и звъня на 112 и ще го изчакам да се налудува ... ?! Знам ,че всички ще скочите срещу 112, НО всяко друго действие може да се обърне срещу вас, каквото и да си говорим!А в случая бимата и малкото бяло нещо, ми същата работа: 112, като задължително се цитират автомобилите: цвят, модел и рег.номер ако е възможно. След това се указва посоката им на движение и съответният километър, където са ви засякли, това ако се намирате на магистрален път.Така СЪМ процедирал и мисля ,че е правилно!
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Dimo_J написа:
                              фиатаджия=пнсионер на пътя..... Стига колеги, верно ли никой не е карал с около 160-70-80 някога?Съмнявам се, то в интерес на истината това, което може да ти се случи при 120-130 може да ти се случи и с 260,като последствията за шофьора ще да почти еднакви
                              Димо, хич не си в час.А онези са идиоти. Лошото е, че има доста такива.Колегата с познатия път - нали знаеш, че не може да се изкъпеш два пъти е една и съща река?
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                              X