Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Toлкоз много моралисти тука, а мога да изброя поне 5има в тая тема шофирали след употреба на алкохол !
    Виж сега, тук се говори за бързото каране ... алкохола, той е друга бира.
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Дидо, има още по-фрапиращи ситуации. На 24 Май разговарях с един служител на КАТ и той също отбеляза, че има много места с глупави ограничения и нарушения на Наредба 18, която определя как се поставят знаците по пътищата.
      Прикачени файлове
      Няма начин да няма начин!

Коментар

А ето тук копоите търсят под вола теле.Винаги ми се е искало да ме спрат и да се заям с тях... но все уцелвам да съм зад друга кола, и тъй като и без това завивам да се качвам на магистралата, не ми се отдава.И всички тъпани карат там с 40-45 км/ч... Що бе?!?Да поясня - под ограничението няма написано разстояние, а само табелка "радар".П.П. С незаконните глоби, изкарани там, поне да бяха оправили моста, под който седят. А то...отгоре сложили един знак "неравности по пътя" и си решили проблема... това е вход към магистралата все пак... а има дупки, през които можеш да паднеш под моста през тях
        Прикачени файлове

Коментар

avvasilev написа:
          emzo написа:
          Toлкоз много моралисти тука, а мога да изброя поне 5има в тая тема шофирали след употреба на алкохол !
          Виж сега, тук се говори за бързото каране ... алкохола, той е друга бира.
          Да, много по-опасен е !
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

emzo написа:
            Че какво? Да не би пък да е незаконно?Стига да е в рамките на допустимото... <0.5 промила.

Коментар

D. Stanev написа:
              Не, че толерирам бързото каране, но днес ме влуди бавно каране... бях забравил какво е. По-лошото беше, че насреща ми беше софийската колона (говоря за Е 79). Та бавното возило създаде колона зад себе си, която колона естествено почва да прави опити да изпревари препятствието - ами 4-5 коли преди да дойде моя ред да изпреваря, изпревариха рисково и на забранено... че то се не траеше - скорост 60-65 (някаква панирана кака). Та си мисля, че въпреки правилника има едно понятие наречено "адекватност", което е особено важно на пътя. Нищо нямаше да и стане на какато да вдигне с 10-15 км скоростта и така щеше да спести нервите и не дотам безопасните изпреварвания. Естествено могат да се винят хората които въпреки всичко изпреварват, но аз ги разбирам. Не става въпрос за джигитско каране - става въпрос за разумно и адекватно поведение на пътя.
              Няколко бързаци в Бургас отнесоха неколцина пешеходци на пешеходна пътека. С превишена скорост...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Immortal написа:
                emzo написа:
                Че какво? Да не би пък да е незаконно?Стига да е в рамките на допустимото... <0.5 промила.
                Над, над Както и да е ....
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Immortal написа:
                  emzo написа:
                  Над, над Както и да е ....
                  Значи не е за мен

Коментар

И до 0.5 промила е достатъчно опасно.Един хубав обяд с една бира след изминати 4-500 км и белата е готова. Веднъж съм го опитвал и така ми се доспа, че просто не е истина. Едва се прибрах от Враца до Видин. Поради тази причина не ям и не пия нищо различно от безалкохолно, когато съм на дълъг път.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

Бе то след 500 км може да ти се доспи и без бира. Това не е определящо.Да обобщим - Изпиването на една бира е законосъобразно, но опасно.Малко по-висока скорост е безопасна, но закононарушение.Вие кое предпочитате да направите от двете?

Коментар

Малко за размисъл ..... преди години по бензиностанции в Турция се продаваше ефедрин хидрохлорид.Т’ва си е същия шит като алкохола, някои ще ги държи будни с часове, други може да им тупне сърцето и до там.Иначе избора ми е против 1, но пък не е и 2За 2 - според ситуацията.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Малко за размисъл ..... преди години по бензиностанции в Турция се продаваше ефедрин хидрохлорид.Т’ва си е същия шит като алкохола, някои ще ги държи будни с часове, други може да им тупне сърцето и до там.Иначе избора ми е против 1, но пък не е и 2За 2 - според ситуацията.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Immortal написа:
                            Да обобщим - Изпиването на една бира е законосъобразно, но опасно.Малко по-висока скорост е безопасна, но закононарушение.Вие кое предпочитате да направите от двете?
                            Първото е гласувано от хора които обичат да вкарат няколко преди да седнат зад волана След като разрешават да се пие до 0.5 то тогава трябва да разрешат да се нарушава скоростта с още 30-40км над ограничението.

Коментар

emzo написа:
                              Пробвал съм коктейл съдържащ два ред була и 3 пакетчета нес кафе. След като го изпих Дестинацията Кьолн - Русе / през Румъния/ я изминах само спирайки да зареждам и да пи**м. Изобщо не ми се доспа, обаче и после не ми се спеше има предвид и следващото денонощие. И после две денонощия съм спал като труп. Емо тоя ефидрин смесен с алкохол може да направи чудеса, комбинацията така насища с кислород кръвта че имаш сила да преместиш гардероба с поглед. А в леглото, там си е **** м****..... Ще те гледат като господ после.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                                ...тоя ефидрин смесен с алкохол може да направи чудеса, комбинацията така насища с кислород кръвта че имаш сила да преместиш гардероба с поглед. А в леглото, там си е **** м****..... Ще те гледат като господ после.
                                Това трябва да се пробва

Коментар

Working...
                                X