Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Princo написа:
    Кво толкова се чудите,всеки човек,който си купи по-мощна и по-нова кола,променя веднага начина си на каране.Щото на новата и държанието и е друго и спирачките и са други ... Има места,където човек може да натисне повечко газта,има и такива,където трябва да се внимава.
    +1 ...Нали и аз това казах в абсолютно дългия си и безмислен пост... Да се върне комунизма и за всеки най-много Москвич 408 или айде за по-Богопомазаните Жигули 1200 с разреден мотор
    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

@Итан75 .....Това,че всеки автомобил се е следял с ГПС нищо не значи.Още като идвах при теб да те моля за работа,защото бях скъсан като вестник "Дума" ТИ каза,че трябва да се кара възможно най-бързо и веднага,ама максимално веднага след доставката даси във склада за да хвърляш заедно с останалите "хаспели" мебели ментета докато избие кръв и пот от теб .Нали се сещаш,че в такъв случай след доставката,ще искам да карам с 1км/ч в час до магазина отколкото със 160 км/ч да се силя към своята гибел(т.е товарене и разтоварване).Тогава също ти казах,че карам линейка-е още карам и още взимам 300лв на месец само дето повече трупове изпокарах в моргата,на малко повечеаутопсии присъствах и това е общо взето. Един ден имах случай когато бях линейка на инфаркт на 36 годишно момче от Миролюбово и на отиване и на връщане до селото карах на буркани и сирени за да спася неговия живот естествено по нареждане на фелдшера,който е до мен.Но за жалост нашия механик Янчо,който единствената разлика с теб е че той е 71-ви набор,а ти 83-ти.И той като теб осве,че оправя шефката и се заяжда с нас шофьорите и ни нарича "боклуци" особенно ако шефката е наблизо и набира неестествен кураж .Та един ден като теб така кротко си е стоял като не е имал друга работа освен да гледа ГПС-а и вижда,че аз със Фолксвагена съм вдигнал 152км/ч на еднопосочния път с две ленти след Ветрен по-пътя за Бургас.На ГПС-а няма как да види пациента,който возя как отзад фелдшера се бори за живота му и само ми крещи да карам колкото се може по-бързо за да го остави в Спешното и да се отърве от него,защото умре ли в линейката фелдшера,може да го отнесе яко.Обясни му се всичко това,но той отсече че трябва да ме глобят 50 лв и ми ги одържаха от заплата.Сега ако ще и президента да е в линейката не вдигам повече от 50км/ч в града и 90км/ч извън него.Ако ще да умира,ако ще да се гърчи,ако ще да ражда повече от разрешената скорост не карам-взеха ми на мизерните 300лв ми взеха 50лв и ми каза следващия път може и на работа да не съм.А твоите шофьорчета незнам защо си им набивал канчетата? Да не е и ти като Янчо да е пред някоя от консултантките за самочувствие и авторитет?

Коментар

Princo написа:
        dikanio написа:
        Dimo_J написа:
        във форума им тоя сигурно е някакъв идол , и според тях сугърно няма фиат, който да се гони с такова БеЕмВе
        Не е по темата, но ми е интересно кой стоков модел на ФИАТ вдига 260?
        Coupe 2.0 20V Turbo,Tipo Sedicivalvole,Croma V6
        Дори в най-смелите мечти на най-големите ФИАТ-сектанти тези коли не вдигат 260км/ч в състоянието, в което излизат от завода. Освен при свободно падане след излитане от пътя в някоя много дълбока пропаст. Иначе по темата, тия дето се гонят няма какво да ги коментираме, 100% са се качили на магистралата и в другия смисъл. Изтръпнах най-вече при карането в аварийната лента, жалко че нямаше някой спрял камион, за да ни отърве поне от двама малоумника. А за глупака дето изскача с вана на 5:55 никой нищо не казва?! Тоя изобщо не погледна в огледалото преди да тръгне да изпреварва, пълно е и с такива. А бе, народа масово или не може да кара (този с вана) и/или го пере сачмата и въобще не мисли (този в БМВ-то). Аз вече си подбирам маршрутите избягвайки опасни точки, като кръговото на 4км например, защото и там също половината не знаят какво се прави, както се убедихме и от една тема във форума преди време.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
          Princo написа:
          dikanio написа:
          Dimo_J написа:
          във форума им тоя сигурно е някакъв идол , и според тях сугърно няма фиат, който да се гони с такова БеЕмВе
          Не е по темата, но ми е интересно кой стоков модел на ФИАТ вдига 260?
          Coupe 2.0 20V Turbo,Tipo Sedicivalvole,Croma V6
          Дори в най-смелите мечти на най-големите ФИАТ-сектанти тези коли не вдигат 260км/ч в състоянието, в което излизат от завода. Освен при свободно падане след излитане от пътя в някоя много дълбока пропаст. Иначе по темата, тия дето се гонят няма какво да ги коментираме, 100% са се качили на магистралата и в другия смисъл. Изтръпнах най-вече при карането в аварийната лента, жалко че нямаше някой спрял камион, за да ни отърве поне от двама малоумника. А за глупака дето изскача с вана на 5:55 никой нищо не казва?! Тоя изобщо не погледна в огледалото преди да тръгне да изпреварва, пълно е и с такива. А бе, народа масово или не може да кара (този с вана) и/или го пере сачмата и въобще не мисли (този в БМВ-то). Аз вече си подбирам маршрутите избягвайки опасни точки, като кръговото на 4км например, защото и там също половината не знаят какво се прави, както се убедихме и от една тема във форума преди време.
          и аз така си подбирам маршрутите, изобщо за мен кръговите кръстовища са най-опасните места в градски условия... горе на околоврътното на икеа също е доста рисковано преминаването от там :D

Коментар

те хубаво с 260 ам тва bmw от 89 няма спиране!!!ако нещо стане!! Аз съм дигал 310 с порше панамера ,но 1 това беше макса на колата и 2 колата е нова и не се усеща и мога да спра мигновенно!! Доката bmw не може!! А и по пътят имаше 1-2 коли!!

Коментар

карал съм много бързи коли но с хубаве спирачки и все нови на по 1-2 години(личен шофер съм)!!

Коментар

glupaka написа:
                те хубаво с 260 ам тва bmw от 89 няма спиране!!!ако нещо стане!! Аз съм дигал 310 с порше панамера ,но 1 това беше макса на колата и 2 колата е нова и не се усеща и мога да спра мигновенно!! Доката bmw не може!! А и по пътят имаше 1-2 коли!!
                Брато, аз бих те уволнил на мига! При движение с 310 км/ч , за 1 секунда автомобила изминава 86 метра. Ако времето ти за реакция, е 0.2 сек. , което е възможно най-малкото, докато "осмисляш" какво става, вече си изминал 17 метра. Със сигурност при тази скорост, с какъвто и автомобил да си, имаш спирачен път поне 150 метра в най-добрия случай. Мигновено може да спреш само само в случай на блиска среща от 4-ти вид с бетонна основа на жп надлез. Чудя се като се събуди, след това кране, дали не са ти били пръстите в контакта и краката в легена ? Или и ти си кандидат да станеш на графити върху крайпътно съоръжение ?
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

е точно такива смешковци с подобни 30 годишни изпърделници са виновни за всичко .Отделно ,че тоя малоумник с бмв-то грам не може да кара ,трябва му само парче регенерат от спукана гума на турски тир или спрял самият тир в аварийното и ще се скъси с 1 метър .А другия с поршето същият тъпак ,с тая разлика ,че неговата кола спира по бързо Абе само засичане и бой за такива
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

glupaka написа:
                    Специално Е34 има много добри спирачки. Не оправдавам шофъорите от клипа,ама е време да спрете да мислите,че по улиците всички сме с москвичи и лади и трябва да караме по глупавите знаци дето стоят от 80-те години и по глупавия закон дето са го писали хора,които сигурно и книжка нямат.Всеки си преценя възможностите на колата и своите за реакция в даден момент. Да не говорим,че доста често тея дето карат бавно са по-опасни.Аз не мога да разбера,какъв е кефа на хората дето в час пик са първа кола на светофара и карат с 30-40 ... Направо полудявам и се чудя как да го изпреваря такъв ...
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Щом полудяваш - има си доктори, какво ти е виновен човека...

Коментар

itan75 написа:
                        @Итан75 .....Това,че всеки автомобил се е следял с ГПС нищо не значи.Още като идвах при теб да те моля за работа,защото бях скъсан като вестник "Дума" ТИ каза,че трябва да се кара възможно най-бързо и веднага,ама максимално веднага след доставката даси във склада за да хвърляш заедно с останалите "хаспели" мебели ментета докато избие кръв и пот от теб .Нали се сещаш,че в такъв случай след доставката,ще искам да карам с 1км/ч в час до магазина отколкото със 160 км/ч да се силя към своята гибел(т.е товарене и разтоварване).Тогава също ти казах,че карам линейка-е още карам и още взимам 300лв на месец само дето повече трупове изпокарах в моргата,на малко повечеаутопсии присъствах и това е общо взето. Един ден имах случай когато бях линейка на инфаркт на 36 годишно момче от Миролюбово и на отиване и на връщане до селото карах на буркани и сирени за да спася неговия живот естествено по нареждане на фелдшера,който е до мен.Но за жалост нашия механик Янчо,който единствената разлика с теб е че той е 71-ви набор,а ти 83-ти.И той като теб осве,че оправя шефката и се заяжда с нас шофьорите и ни нарича "боклуци" особенно ако шефката е наблизо и набира неестествен кураж .Та един ден като теб така кротко си е стоял като не е имал друга работа освен да гледа ГПС-а и вижда,че аз със Фолксвагена съм вдигнал 152км/ч на еднопосочния път с две ленти след Ветрен по-пътя за Бургас.На ГПС-а няма как да види пациента,който возя как отзад фелдшера се бори за живота му и само ми крещи да карам колкото се може по-бързо за да го остави в Спешното и да се отърве от него,защото умре ли в линейката фелдшера,може да го отнесе яко.Обясни му се всичко това,но той отсече че трябва да ме глобят 50 лв и ми ги одържаха от заплата.Сега ако ще и президента да е в линейката не вдигам повече от 50км/ч в града и 90км/ч извън него.Ако ще да умира,ако ще да се гърчи,ако ще да ражда повече от разрешената скорост не карам-взеха ми на мизерните 300лв ми взеха 50лв и ми каза следващия път може и на работа да не съм.А твоите шофьорчета незнам защо си им набивал канчетата? Да не е и ти като Янчо да е пред някоя от консултантките за самочувствие и авторитет?
                        Незнам как е възможно да правиш сравнение между човешки живот и купчина талашит...!?!? Честно това не мога да го разбера. Мисля, че пропускаш да кажеш, че освен че трябваше да се връщате бързо изрично 1000 пъти повторих, че това трябва да става по правилата на ЗДП...А това за пред кой съм си набивал канчетата на шофьорите е малко безмислено да го кажеш...опитай се да си представиш как камиончето 3 тона и натоварено с 4 палета стока още тон два лети със 120км/ч и ти отнема предимството в града!? Знам, че си интелигентен от срещата ни и сам знаеш отлично какъв би бил резултата от подобен инцидент...За това, че си имал някакъв кретен за шеф който те е глобявал си е негов проблем.Тази история още тогава ми я разказа и аз също като теб останах учуден как е възможно да глобиш шофьор на линейка с човек в критично състояние вътре за това, че екарал бързо с пуснати буркани. Не е нужно да ти обяснявам, че и 0.01ст не съм си глобил шофьорите дори и като ги хванах, че карат със 160км/ч по пътя за меден рудник със един Форд на сигурно 600 000км с неработещ АБС, като цяло слаби спирачки и спуснати амортисьори. Предполагам си на ясно че тези коли не са били на баща ми и не съм си ги избирал аз...Но това не означава, че хората които са работили при мен е трябвало да ги оставям да се убиват по пътищата просто защото ми е през...как карат защото видиш ли някой ще ми се сърди, че ще го навикам да кара бавно...Това което исках да прочета в темата не бяха твоите упреци, че преди 1 година не съм те взел на работа. А мнението на колегите за тази реплика която чувам, често. Карам бързо, но предпазливо. Която аз самия също споделям...
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

бавареца се представи на ниво!Тоя взе пловдив - софия за 10 мин бе и аз съм подържал със пунтото 190 в продължение на половин час ама по път в Хърватия ама тва не е път, и не са 190
                          Punto JTD
                          http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Добре де, като оставим настрана това че имало някви дето участват в такива клипове, защо всеки мрънка срещу тях, а никой не мрънка против производителите на коли, дето пускат некви талиги на пазара дето незнайно защо могат да вдигат 260........Щото почти секи от вас кара кола дето е с километраж разграфен почти до 200.......тва все едно да има легално оръжие по всеки магазин, всеки да може да си купи, но никой да няма право да стреля......Има директиви за екология, за тютюнопушене, за храни, за прочее други неща дето касаят живота на човека и неговото така наречено добруване, а никой не казва и копче на производителите на коли дето с мъка и нежелание си ограничават каляските на 250 кмч, а моторите на 290 мисля че беше.......някак си е нелогично нали........значи има някакъв умисъл във всичко това да не се прави нали.......Нормално е когато ти дадът нещо с което да можеш да злоупотребиш, ти да пробваш да го направиш.......
                            ls1 написа:
                            Ами аз досега съм вдигал максимум 120км/ч в живота си
                            Да, бе да......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Абсолютен факт!

Коментар

[quote="kiselo"]Ок колега последно пиша с теб по тая така изтъркана тема.Това имах предвид тогава като не ме взе на работа,че ти т.е магазина търсехте шофьори нали? Сега не може душата в рая и х.я докрая знаеш го това.Сигурно няма никога да ме разбереш,но като взехте по-младия шофьор неговата кръв ври,решава да изпъкне със служебна кола пък било то и товарен бус,няма значение нали е на пътя и е малко "над" всички останали.Затова и президента има съветници,защото колкото повече очи и мозък толкова по-добре.Ти избра много по-младия,а не мен и със младия имаше проблем със скоростта,а при мене щеше да имаш проблеми,че карам бавно,защото имам от 16 год кат.ДЕ и почти изключително само автобуси съм карал.Също обаче нямаше да бързам да идвам веднага в склада,защото най-много в тоя живот мразя да товаря и разтоварвам.Преди визирам комунизма,ти едва ли имаш представа,но в една кола пътуваха трима души-шофьора кара,общака товари и разтоварва и пласьор на стоката,който също помагаше.И беше хубаво и за всички имаше работа,макар и с по-малко пари.А сега какво е шофьора сам как да карам бързо да се връщам като знам,че ме чака минимум една холова гарнитура да кача сам на 8-ия етаж.Това остави ами накрая на месеца все мрънкане от страна на шефа-или караш бързо или караш бавно или си небръснат или си сваляч или..аве все нещо има.Когато се спъпе шефа падам аз-нали така и айде остави ключовете дотука бяхме не ти дължа нищо...Всичко хубаво на добър час...дай си трудовата книжка ДА ПОПЪЛНИМ двуседмичния трудов стаж който изкара тук и УСПЕХ в търсенето и намирането на нова и по-доходна работа."Ама шефе,аз напуснах предната си работа да дойда да работя за вас нали обещахте и четох "Длъжностната характеристика" и съм запознат със естеството на работа? Шефа--така е да,но ще потърсим все пак някой друг .Така 2007г заради един от форума на АБВ напуснах ЛУКОЙЛ и отидох да му карам камиончето-Вдигнах му хотела за около три месеца в Слънчев бряг и после той спря да ми се обажда.Седмица баща му ме викаше с циганите на едно да му чистим мазата и като и това приключи един слънчев ден на 6-ти август отсече "Ключовете на бюрото на Дукатото и Мерцедеса и от утре не си на работа"--Ама шефе моля ви,защо плаках като малко дете оставам на улицата без препитание и залък хляб---НЕ и НЕ .Е сега 5 години след това сина му е педера.т,фирмата му изцяло фалира,другия му син откачил,ама защо да е така мен това какво ме топли? И да колега за мен "Човешкия живот няма никаква стойност,а талашита има" От талашит и неодушевени предмети лошо не съм видял,но от "добри и услужливи хорица" още си ближя пресните рани.Поздрави.

Коментар

Working...
                                X