Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране бързо, но предпазливо!?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    Dido_Lyubenov написа:
    Много внимават. Можеше да се поотпуснат малко, на пистата всичко е обезопасено. Общо взето го докарват, но ще се научат. Има време. Малии, с едно такова тунинговано, Лебедово езеро ще им изтанцувам на тая писта Само дето няма кой да ме пусне на една такава кушийка
    И аз бих потанцувал с такова ама нема време. Преди две години с жената си организирахме гонки с картове на пистата на Дунев в студентски.Е няма такава излагация, хем не може да кара като хората хем ме бие с поне 5 метра. После се оказа че моите 40 кила отгоре си оказват влияние ама кой да се сети на момента.
    Не се оправдавай Все пак тя е жена и трябва малко бонусче да и отпускаш Пък и това означава, че добре си я научил да се състезава . Гордей се с нея ! :D Аз мойта я пробвах на Моско, тъкмо се бяхме взели. Зима, сняг, рових с лопатата, ама Моско не мой да издрапа от паркинга, а жената не мой да го тика ... Наложи се да я насадя зад волана, избутах Моско от пряспата и тя директно го бодна в другата пряспа и ... Не можах да я накарам да вземе книжка, че да я науча да кара кола Сега уча синковеца, той възприема бързо. Поне взе книжка и мога спокойно да го уча и да кара.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

kiselo написа:
      (не мога да видя каква ти е средната скорост, но ми се струва, че често караш със повече от 160км/ч)
      Мне, камерата лъже, реално само преди Нова З за малко подържах 140 - широкоъгълните камери създават впечатлението че скороста е висока......преди Сливен има няколко прави, хубави и познати участъци където като не виждах трафик и насреща качвах и до 190........когато не виждам други обекти по пътя, сам съм в колата, бързам и няма дървета - нямам угризения......
      Insane написа:
      според мене е тоя с реното дето караше на метър- два зад камиона по едно време в средата на пътя почти и нито изпредварва нито вижда нещо е много по опасен от теб ...
      Тва е по мое мнение много кофти решение, да се забиеш зад някой плътно, и си мислиш че ще го минеш по бързо при удала се възможност......еле пък с малолитражка......отставят се 6-7-8-10 метра хем да може някой ако трябва да влезе, хем ако има човек добра преценка и почне да ускорява малко преди да го е подминала колата отсреща, така изпреварването става доста по бързо......
      BO написа:
      Е, добре де, не ви ли е страх от АКТ за превишена скорост? Говоря принципно.
      Не - антирадара върши работа най - вече за да не ми губят времето с излишно спиране за скорост, след като ми дойде до гуша от цялата тая скапана система си изкарах английска шофьорска книжка преди 4 години, оттогава акт не са писали......в редки случай пишат фиш, и то само защото се пише по малко - в крайна сметка както и да ви звучи, на куките изобщо не им дреме за безопасноста на пътищата......ако тръгнат да се дървят и правят на велики им отвръщам със два пъти повече, и въпреки това като видят че не ти пука, и че няма да вземат нищо от теб, дори и фиш не ти пишат, даже често гледат да се отърват от мен, щото си е разправия все пак.....а това ако се случи на Запад ще ми разкатаят фамилията, там системата се е погрижила както те да не превишават правата си, така и другата страна да не прекалява......след като тука системата не го прави, аз не съм най - големия балък за да не се възползвам от пропуските и......
      nikolovvd написа:
      Защо тези, които имат по 40-50 000 км годишно зад гърба си и мислят, че могат да си позволят да карат "Бързо и внимателно", се ядосват на тези, които карат по-бавно, защото са сметнали, че уменията им и скромните 9-10 000 км на година не им позволяват да карат с повече от 70-80 км/ч.
      Мне - реално погледнато не им се ядосвам, разбирам че и скапаните москвичи да речем имат място на пътя, независимо че правят колони......Но адски ме вбесяват субекти като тоя с Корсата, дето няма елементарен поглед върху обстановката, върху основните движения при изпреварване и в 90% от случайте е много по опасен от некое чиче дето си точи с жигулито с 70 извън града и прай яка колона.....http://youtu.be/LosyvT2FKME
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        Тва е по мое мнение много кофти решение, да се забиеш зад някой плътно, и си мислиш че ще го минеш по бързо при удала се възможност......еле пък с малолитражка......отставят се 6-7-8-10 метра хем да може някой ако трябва да влезе, хем ако има човек добра преценка и почне да ускорява малко преди да го е подминала колата отсреща, така изпреварването става доста по бързо......
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

А има една специална порода водачи, дето кара с 60-70 и като тръгнеш да го изпреварваш натиска педала до ламарината. Като го изпревариш се залепи за бронята ти отзад и като види, че не му вдяваш на акъла, тръгва да изпреварва точно когато насреща идва кола и се чудиш къде да се навреш. На спирачката ли за скачаш или в банкена да излезеш.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Явно всички сте ербапи и си давате парите по глупости. Не съм дорасъл още да не ми дреме за "някакви си" 100-200лв.Аз предпочитам да дам 200-те лева за акта за една почивка с жената, вместо да ги давам за превишаването ми на скоростта.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

nikolovvd написа:
              и като тръгнеш да го изпреварваш натиска педала до ламарината. Като го изпревариш се залепи за бронята ти отзад и като види, че не му вдяваш на акъла
              Такъв може да се направи крив, ако предния разполага с малко повече пипе и малко по - бърза кола.......
              BO написа:
              Явно всички сте ербапи и си давате парите по глупости. Не съм дорасъл още да не ми дреме за "някакви си" 100-200лв.Аз предпочитам да дам 200-те лева за акта за една почивка с жената, вместо да ги давам за превишаването ми на скоростта.
              Не е въпроса кой е ербап, и кой не е - проблема е че скапаната държава скубе от водача пари по поне 5-6 пътеки, а не му осигурява най - елементарното за тия пари - пътища за най - бързо пристигане от А до Б......това е проблема......аз от магазина мога да си купя леб, кифтета, мая, банциг, секво оръжие, само време никъде не съм срещал да продават, и от никъде не мога да си купя.......значи скапаната държава хем не може да осигури минимална загуба на време за парите който взима, хем зорлем ще ми реди малоумни ограничения, с който да може да хвърли вината за неизбежното им нарушаване от водачите, хем да се погрижи за ниските полицейски заплати......Е, сори - държавата щом на ербап се прави, аз също мога......тя зависи и съществува заради мен, а не аз заради нея......тя е създадена заради мен и нас, а не ние заради нея......и не - тва не е бай ганьовщина или андрешковщина - тва е чисто и просто принцип на Нютон......П.П - само моля ся някой да не се отплесне с безумното клише че той, аз и сички ние сме били държавата, че ще стане една......ако той се чуства "държавата" няма проблем, избора си е негов - аз не съм държавата, аз съм част от обществото......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

nikolovvd написа:
                А има една специална порода водачи,...
                Е, това са идиоти.
                Immortal написа:
                Е че къде карате вие?!?
                Аз най-често карам София - Скопие. По-скучен, и бавен път, здраве. 220км, ги минават за 4-4 и половина часа. Качвам се на Люлинската магистрала, добре. Перник е ужас, 60км/ч, от единият край до другият. До Радомир са 2-3 завоя, точно си набрал скорост, и хайде пак, ограничение 40км/ч, от край до край. От Радомир до Конявската планина поне се кара нормално, 90-100км/ч. Конявската планина е ясна, по завоите поне ми е по-интересно. Кюстендил го минавам по околовръстния път, и вече нагоре към Гюешево отново мъчителни 60км/ч. А от целият път, там чакат най-много. Оттатък границата, ограниченията се движат между 60-80км/ч, пак е голяма скука, ама там и не смея, че ония пишат едни глоби ум да ти зайде .По непознати пътища не се отпускам. Просто движа с колоната.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

От Куманово до Скопие си е магистрала, кво се оплакваш... 120 км/ч, 100-тина денара...

Коментар

И сега какво стана...оказа се, че всички се познахме в шофирането на колегата...А хората където обясняваха как карат с 40 и блеят през прозореца безопасно безопасно не се обаждат...Иска ми се да им чуя мнението сега??
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Абе вие малко поне срам нямате ли?Познали се били в шофирането на незнам си кого.Дори нямам намерение да гледам клип, който показва как някой не се съобразява със ЗДП, а тук група клакьори му се радват и се познали в шофирането му?!?!?!?Вие вероятно през седмица се разпознавате я в Хамилтън, я във Фетел, я в няко друг.И това е повод за гордост?А Kiselo, ти дори смъкна летвата на 40 км? Да знаеш, ние, които не караме като вашата група докоснати от Бога факири на волана, даже и 40 не вдигаме. Основно караме жените да въртят волана, а ние бутаме колите. Нещо мяташе някакви комплекси преди 3-4 страници, но последния ти пост е живо доказателство колко комплексирана дучшика си.Някой си поства клип как нарушава закона, а вие групово му цункате д***** и си чешете взаимно егото.За тези неща си има писти - плащаш и караш колкото можете ти и колата ти. За пътищата от републиканската пътна мрежа има нещо наречено ЗДП и трябва да се кара съгласно него. Ако нямате пари за писти - спазвайте закона. И ако сте такива майстори никой няма да ви пречи.На ферариста му била крива държавата?!?!? Що бе? Нямал време? Га в закона отделят секция за такива като теб, без време, тогава ще ти кажа - Ашколсун. До тогава за мен си поредното лайно на пътя, което настъпва до ламарината. Ако някой не осъзнава абсурда, в този форум модератори да защитават нарушаването на ЗДП, явно няма връзка с реалния свят.Тук влизат хора на по 18-20 години, без изградени навици да шофират, с ненапълно съзрял характер, те четат, гледат клипове и утре ще подкастрят някое дърво. Imortale, най-малко заради това точно ти трябваше да пресечеш всички тези безумия в зародиш.Срамоте е, Модераторски екип на ФФБ.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Мне - реално погледнато не им се ядосвам, разбирам че и скапаните москвичи да речем имат място на пътя, независимо че правят колони......Но адски ме вбесяват субекти като тоя с Корсата, дето няма елементарен поглед върху обстановката, върху основните движения при изпреварване и в 90% от случайте е много по опасен от некое чиче дето си точи с жигулито с 70 извън града и прай яка колона.....http://youtu.be/LosyvT2FKME
                        Ете тоя с корсата направи тотално нарушение на ЗДП. Изпревари коли, докато лентата му беше заета. Баси, е такъв го засичам 300 метра по-напред и му набивам каската в предния капак.@Lane Staley: Не се нерви пич. Лошото е, че като усучат ламарините около някое дърво - няма да разберат как са отишли на безприсъствена среща със свети Петър. Обяснявах им по-напред в темата, обяснявам и сега - бързането обикновено приключва на два метра под земята, но не ме чуват, щото те шофират "внимателно"... Ферариста му гледах клипа по диагонала - на местата дето кара със 190 - само една "нова" дупка му трябва на пътя и е станал хроника..., но и той е безсмъртен явно, ще излезе от ламарините, ще се изпъне, ще тегли една майна на държавата и пак ще се метне на някоя "мощна и сигурна" кошница... Ако си забравил - на него му пречеха мантинелите покрай пътищата, дърветата и прочие растителност - щото като изскочи със 190 - да няма кое да го спре. Лошото е, че и царевица да има - при тая скорост ще го събират с мамули в места за които не е подозирал, че може да му влезе кочана....
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

По спокойно народе...това е само форум и просто един спор...баси ако бяхме на един събор сигурно вече щяха да валят крошета и шамари...ужас някакъв... Не пуснах темата за да се обиждаме и наричаме "лайна" както каза колегата по горе... хубава вечер...и май е време темата да се заключи мисля, че всеки си направи изводите...аз поне ги направих за себе си...
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Lane Staley написа:
                            До тогава за мен си поредното лайно на пътя, което настъпва до ламарината.
                            До стелката колега, до стелката........до ламарината не става има некво болче там турено за ограничение.......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

проблема е че скапаната държава скубе от водача пари по поне 5-6 пътеки, а не му осигурява най - елементарното за тия пари - пътища за най - бързо пристигане от А до Б.
                              Верно е. Ако беше държавата осигурила хубав път джипа на Ники Михаилов нямаше да се удари така зловещо.
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

на мен тия,които карат бързо не ми пречат...пречат ми обаче тия,които карат навсякъде с една и съща скорост...няма град,няма село,няма ограчение...нищо не го ебе. И накрая точно тоя никой не го спира или снима,защото винаги ще му мигнат. А аз малко да се увлека и пропусна някое ограничение 60 и...от храстите излиза някой с палка. Аз реално извънградско карам с 100-120 зависи от пътя...на места където няма полЮцаи мога и до 140 да стигна...Но повече освен ако не съм на магистрала не вдигам,защото тая кола при първата копка ще ме метне нанякъде. Окачването ми е такова,а и с тия 100 дизелови магарета . Но тия селяни,които навсякъде ми къпят със 90-100 ме побъркват. На някой прав участък го настигаш...той си кара,лесно го изпреварвам,но стигам населено място,намалявам до около 60 и тоя отзад ме застига и почва да ми свири или директно ме "взима" и след населеното място пак се повтаря. Е кво да го правиш такъв?
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X