Случайно ми се отдаде възможност да вляза в склада на една бензиностанция петрол.И там бяха складирани в тенекета като от сирене добавките.Интересно ми е как сипват прословутата добавка Blue Force LPG която беше течна в резервоара с газта?И каква е разликата между Pro Force добавката с оранжев или син етикет.?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавката Blue Force
Collapse
X
-
Добавката Blue Force
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Предполагам има резервоар в който се налива добавката и после се дозира при всяко зареждане. На мен ми се струва, че добавките стоят там колкото да отбият номера :D П.С. Онзи ден заредих дизел от ЕКО и нафтата е ужас, пуша като Икарус. Вчера добавих 1л газ за горене и днес няма сажди. Аз залагам на такива добавки.
-
nedialk00
добавката "блу форс " на газта не е нищо друго освен вкарване на повече пропан, колата върви малко по-добре, но почва да гори и повече, това е
Коментар
-
nedialk00 написа:добавката "блу форс " на газта не е нищо друго освен вкарване на повече пропан, колата върви малко по-добре, но почва да гори и повече, това еhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Виж доабвките на бензиностанции Лукойл. Имат добавка и за газ. Фирмата е мисля Хелиос или нещо подобно. Доколкото знам те произвеждат и добаката за Петрол. За да се налее се използва специално устройство,което се поставя между пистолета и пълначката на колата. Сипва се добавката и после при наливането на газта се вкарва в бутилката. Предполагам на подобен принцип стават и нещата с блуфорс на петрол.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ама Вие още ли си мислите, че газта в танковете и вашите бутилки е наистина съхранена в газообразно състояние? За почитателите на Дискавъри имаше дори нагледна демонстрация как може да се "налее" течност в газSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Ама Вие още ли си мислите, че газта в танковете и вашите бутилки е наистина съхранена в газообразно състояние? За почитателите на Дискавъри имаше дори нагледна демонстрация как може да се "налее" течност в газhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
infineon написа:jenshen73 написа:Ама Вие още ли си мислите, че газта в танковете и вашите бутилки е наистина съхранена в газообразно състояние? За почитателите на Дискавъри имаше дори нагледна демонстрация как може да се "налее" течност в газ
Коментар
-
Е другия път ще го снимам тея тенекии да видите какво е тва нещо.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
При минус 10 градуса се втечнява и при една-две атмосфери даже. (правил съм си опит да закачам манометър към бутилката при тези градуси и при половина пълна бутилка показа малко под 2 атм. )Едит: Също така съм чувал от познат как е виждал лично следния експеримент.: Бутилка с някакво количество газ охладена до минус няколо градуса и се сваля сондата. В следствие на което газта започва да се изпарява интензивно и да охлажда самата бутилка още повече при което тя обледенява и температурата и става такава че газта почти спира да се изпарява и можеш да я "видиш" в течно състояние как се плацика из вътрешноста на бутилката.
Коментар
-
Газта в танковете и автомобилните бутилки е течна заради налягането с което се съхранява. Я се замислите и защо през зимата в студените дни не можете да запалите директно на газ? Системата за добавките много ясно, че е отделна от основния танк, но никак не е трудно ставането на каквото и да еSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар