Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на блажна боя от стена!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    Добре де, колегата е казъл блажна боя върху стена, ако боята е нанесена направо върху панела / стандарт СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ/ ще падне или ще я начукате ама друг път. Препарат ДУНАВ струва 1-2 лв. и ще стигне за 4-5 кв.м. мажеш и отиваш да правиш нещо друго, после миеш с маркуча и си ти.А за грунда ми е интересно как ще хване върху блажна боя.
    Точно!Ако не се отстрани боята,какъвто и дълбокопроникващ грунд да се сложи няма да има ефект.Все пак този грунд се слага върху бетони,варово циментови,гипсови мазилки не върху блажна боя.В първия си пост затова реагирах така,все пак с това се занимавам и изкази от сорта грундирай и си готов ми се виждат смешни.Според мен как трябва да се направи:1.Премахване на боята2.Грундиране3.Шпакловка-2 ръце теракол с мрежа и накрая финна шпакловка.
    Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
    KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
    Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

chaveto написа:
      jenshen73 написа:
      chaveto написа:
      Пистолет за горещ въздух и шпакла или телена четка. Принципно самата боя не държи на топлина и като я нагрееш и тя гъбясва и сама пада.
      Ако боята е върху мазилка, бетон, стара шпакловка или каквото и да е различно от дърво/метал - стената ще се разкапе като се нагрее. Не давайте тъпи съвети. За да падне добре положена блажна боя от измазана с хоросан стена - трябва яко нагряване, а якото нагряване уврежда хоросана.
      Верно ли бе Досега ако знаеш колко комина....... трябваше да са паднали от топлината.Като си толкова остроумен........ я кажи каква е температурата при която боята ще изгори и каква е тази при която ще започне да се рони хоросана или там с каквото е мазана стената.П.С. още един колега даде пример с бензинова лампа, защо не го цитира него Аман от заяждащи и в този форум.
      Щото ти ми беше по-лесен. Ти колко комина си построил? И защо мислиш не се прецакват? Снимка искаш ли на точно прецакан комин, при това - на 2 етажа над най-голямата горещина? И колко пъти си свалял боя с горелка от стена? Защото - аз съм свалял веднъж и веднъж спрях една подобна инициатива малко след като бяха съборили половин квадрат мазилка (не питай АЗ колко бях свалил, че още се чувствам тъпо).
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колегата не е уточнил за каква стена става въпрос. Ако в баня с препарата "Дунав" е най-добре, защото има къде да се изтече боята.Второ не е казал на какво е сложена боята - на панел, на хоросанова замазка или гипсова шпакловка!Тъй като става въпрос за една стена ми се струва, че това е стена в стая. Ако си направи сметката правилно, може да се окаже, че ако свали на отделни места блажната боя до здрава основа със стара тесла и там намаже със строително лепило, върху което да лепне един гипскартон с няколко дюбела, ще стане най-бързо, чисто и ефтино. Нека сметне колко ще му струва шпакловането на стената и да прецени дали с гипс картон няма да е по-добре!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз за боята няма да се обаждам, че до преди половин година правих ремонт и свалях целите мазилки в 4 помещения, заради блажната боя Както и да е - с гипскартон ще е НАЙ-бързо, НАЙ-евтино, НАЙ-лесно, НАЙ-чисто.....Друг е въпроса, че аз лично изобщо не съм привърженик на госпкартона и не бих сложил у нас такова чудо

Коментар

Racer GT написа:
            3.Шпакловка-2 ръце теракол с мрежа...
            А това за какво е?

Коментар

Аз лично, това го направих на чисто новата мазилка, за да бъде върло здрава основата, преди същинското шпакловане и да не се напука финото шпакловане Върху панелата поставих: мазилка - мрежа с теракол (една ръка теракол, съвсем тънко, само колкото да залепне мрежата) - груба шпакловка - фина шпакловка - латекс На малките стени в помещенията, дори не си направих труда да полагам мазилка върху панела - направо мрежа с теракол и шпакловка

Коментар

Humppa написа:
                Racer GT написа:
                3.Шпакловка-2 ръце теракол с мрежа...
                А това за какво е?
                За здрава основа която няма да се напука след време.
                Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
                KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
                Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Kuku написа:
                  Друг е въпроса, че аз лично изобщо не съм привърженик на госпкартона и не бих сложил у нас такова чудо
                  Защо? Не се заяждам, питам.

Коментар

Предпочитам солидното строителство, а гипскартона ми се струва лефтерна работа.За тавани е супер, но за стените....

Коментар

Баните ги правят със зелен (влагоустойчив) гипскартон и върху него слагат плочките. До сега вече 5-6 години в панелка една плочка не е мръднала и всичко е ОК.Иначе за баня и за външни фасади е най-добър циментовия фазер, но е скъпичко удоволствие. Затова пък е вечно!
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Kuku написа:
                        с гипскартон ще е НАЙ-бързо, НАЙ-евтино, НАЙ-лесно, НАЙ-чисто.....Друг е въпроса, че аз лично изобщо не съм привърженик на госпкартона и не бих сложил у нас такова чудо
                        Няма нищо бързо, евтино, лесно и чисто, дето да е хубаво.Гипсокартон в къщи не ща.

Коментар

На мен дори терасата ми е от гипсокартон.Ако не се блъска (силно) по стените няма проблем

Коментар

Предлагам колегата да си построи нова стена, май ще е най-лесно, най-малко ще го мисли и до сега щеше да е готов :D
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Да слага картон,че да имаме повече работа.Работя в завод за производство на ГКП.
                              FIAT BRAVO 1.6
                              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Immortal написа:
                                Kuku написа:
                                с гипскартон ще е НАЙ-бързо, НАЙ-евтино, НАЙ-лесно, НАЙ-чисто.....Друг е въпроса, че аз лично изобщо не съм привърженик на госпкартона и не бих сложил у нас такова чудо
                                Няма нищо бързо, евтино, лесно и чисто, дето да е хубаво.Гипсокартон в къщи не ща.
                                За евтино няма да е много евтино. Само материалите за един квадрат са около 10лв ако и някой друг го монтира отиваш към 20лв за квадрат, това са цени за София.За бързо е бързо. Сутринта влиза човек който се занимава с това и за няколко часа нарежда 80 квадрата. За два дни се шпаклова и вече кеф ти латекс/мазилки.....За хубаво е хубаво според мен. Между картона и стената се слага вата и изолацията става жестока, ъглите се изправят.......Лично аз съм направил цялата къща с вата и картон и не съжалявам за нищо.

Коментар

Working...
                                X