На мен ми е много интересно дали онзи ...майор Красимир Костов (където рисуваше картинките по бтв) дали се вози в столче. И той е кинта и 20
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗДП - писан от глупаци - шофьора винаги в нарушение
Collapse
X
-
Immortal написа:...Любенов, докато чакаш балдъзата с племенниците, може да вземеш на заем от колега от форума 1 или 2 детски столчета, примерно.Само давам идея.////Punto//// написа:На мен ми е много интересно дали онзи ...майор Красимир Костов (където рисуваше картинките по бтв) дали се вози в столче. И той е кинта и 20Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Любенов, по всички тези издишаш. Защитата ти е пропукана отвсякъде. Като човек преживял катастрофа ти казвам - колана е ВЕЛИКО изобретение. Днес се прибирахме семейно с такси. Общото изминато разстояние е 2.1км. В таксито отзад колани нямаше, нито за мен нито за жена ми, дори и за детето. Идваше ми да убия шофьора. Добре, че караше почти през цялото време с 40км. Никога повече няма да се кача на такси без колани. Никога.////Punto//// написа:На мен ми е много интересно дали онзи ...майор Красимир Костов (където рисуваше картинките по бтв) дали се вози в столче. И той е кинта и 20Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
u_bo
@jenshen73, колега да си прочел някъде, че се чудя как да пазя детето си?Не си. ТЕМАТА е за това, че некадърно написания закон дава право на всеки корумпиран полицай да те крънка за пари, ЗАЩОТО детето ми е над 40 кг и под 150 см, АЗ знам как да го пазя и няма да ти обяснявам какви наказания му се полагат ако си свали сам колана по време на движение, НО с така написания закон, ВИНАГИ съм в нарушение- или на 137б(1)5 - ако е със детска седалка до 36 кг- или на 137в(2) - ако е без столче но е под 150 см.и кой тъпак ги измисли тези 150 см? Дали дебелогъзия депутат е поглеждал регулируемите по височина колани на новите мерцедеси, купени с моите данъци в които се вози г-н Депутатко ?И пускам темата, защото имах точно такъв разговор с прегладнял за подкуп полицай !Все си в нарушение ако си под 150 см и над 36 кг.Говоря за нарушение на закона, а не за това как да пазим децата си.
Коментар
-
pr_00f написа:@Airfan,Колкото и да чета и да се зверя, все това виждам.Но все пак бих се радвал да чуя и твоята гледна точка, за да разбера къде бъркам в тълкуването на тази част от закона.(2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.
Коментар
-
u_bo написа:@jenshen73, колега да си прочел някъде, че се чудя как да пазя детето си?Не си. ТЕМАТА е за това, че некадърно написания закон дава право на всеки корумпиран полицай да те крънка за пари, ЗАЩОТО детето ми е над 40 кг и под 150 см, АЗ знам как да го пазя и няма да ти обяснявам какви наказания му се полагат ако си свали сам колана по време на движение, НО с така написания закон, ВИНАГИ съм в нарушение- или на 137б(1)5 - ако е със детска седалка до 36 кг- или на 137в(2) - ако е без столче но е под 150 см.и кой тъпак ги измисли тези 150 см? Дали дебелогъзия депутат е поглеждал регулируемите по височина колани на новите мерцедеси, купени с моите данъци в които се вози г-н Депутатко ?И пускам темата, защото имах точно такъв разговор с прегладнял за подкуп полицай !Все си в нарушение ако си под 150 см и над 36 кг.Говоря за нарушение на закона, а не за това как да пазим децата си.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:u_bo написа:@jenshen73, колега да си прочел някъде, че се чудя как да пазя детето си?Не си. ТЕМАТА е за това, че некадърно написания закон дава право на всеки корумпиран полицай да те крънка за пари, ЗАЩОТО детето ми е над 40 кг и под 150 см, АЗ знам как да го пазя и няма да ти обяснявам какви наказания му се полагат ако си свали сам колана по време на движение, НО с така написания закон, ВИНАГИ съм в нарушение- или на 137б(1)5 - ако е със детска седалка до 36 кг- или на 137в(2) - ако е без столче но е под 150 см.и кой тъпак ги измисли тези 150 см? Дали дебелогъзия депутат е поглеждал регулируемите по височина колани на новите мерцедеси, купени с моите данъци в които се вози г-н Депутатко ?И пускам темата, защото имах точно такъв разговор с прегладнял за подкуп полицай !Все си в нарушение ако си под 150 см и над 36 кг.Говоря за нарушение на закона, а не за това как да пазим децата си.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo
-
Последно, закона е малоумен или търсите под вола теле?Steliyan's Life!
Коментар
-
Airfan написа:... И така, кои автомобили позволяват превозването на деца без столче/седалка? Само руските МПС-та от 70-те и 80-те години, тъй като нямат колани за задните седалки, за всички останали столчето/седалката е абсолютно задължителна.Това е моето тълкуване.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
simeon3000 написа:Airfan написа:... И така, кои автомобили позволяват превозването на деца без столче/седалка? Само руските МПС-та от 70-те и 80-те години, тъй като нямат колани за задните седалки, за всички останали столчето/седалката е абсолютно задължителна.Това е моето тълкуване.
Коментар
-
Наистина в записаното в ЗДП е пълна простотия, но не е по-голяма от тази, на която станах свидетел днес сутринта към 8,30 ч. отивайки на работа. Млад родител /баща, а не майка както биха си помислили мнозинството отук/, карайки раздрънканото си Рено 11 държеше в скута си около 2-3 годишната си дъщеричка, а тя се беше хванала за волана и управляваше заедно с доволния си татко. Верно това ставаше по квартална уличка, но той тъкмо беше пресякъл 4-лентов път с предимство, а понеже неговата половина от улицата беше заета от паркирали автомобили караше в насрещното, право срещу нас, гледайки ни /на мен и съпругата ми/ в изумелите физиономии.Ашколсун, аферим, машала на този родител!!!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар