Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗДП - писан от глупаци - шофьора винаги в нарушение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На мен ми е много интересно дали онзи ...майор Красимир Костов (където рисуваше картинките по бтв) дали се вози в столче. И той е кинта и 20

Коментар

Immortal написа:
      ...Любенов, докато чакаш балдъзата с племенниците, може да вземеш на заем от колега от форума 1 или 2 детски столчета, примерно.Само давам идея.
      Идеята ти не е лоша, дори бих казал - много е добра. Лошото е че проблема произлиза от начина по който учат младите шофьори и по който "раздават" шофьорски книжки. Ако всеки си знае мястото на пътя и не се прави на супермен с колата си, нещата няма да стигат до такива крайности. Обаче всички вземат книжки за състезатели, а не знаят елементарни неща за управлението а автомобила и ето ти резултата.
      ////Punto//// написа:
      На мен ми е много интересно дали онзи ...майор Красимир Костов (където рисуваше картинките по бтв) дали се вози в столче. И той е кинта и 20
      Не пропускайте определението "деца" ! То включва всички до 18 години.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Любенов, по всички тези издишаш. Защитата ти е пропукана отвсякъде. Като човек преживял катастрофа ти казвам - колана е ВЕЛИКО изобретение. Днес се прибирахме семейно с такси. Общото изминато разстояние е 2.1км. В таксито отзад колани нямаше, нито за мен нито за жена ми, дори и за детето. Идваше ми да убия шофьора. Добре, че караше почти през цялото време с 40км. Никога повече няма да се кача на такси без колани. Никога.
        ////Punto//// написа:
        Какво значение има кой как се вози? Ти ако искаш ползвай колан. Моли се, никога да не участваш в ПТП.П.П. Колеги, моля Ви! Спрете да гледате другите, пазете себе си! Откакто платих 270лв. за да си получа книжката отново - в града карам с под 50км, а извънградско с 80. Много по-приятно и според мен - безопасно е. Живота е кратък, хайде да не го правим още по кратък!
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

@jenshen73, колега да си прочел някъде, че се чудя как да пазя детето си?Не си. ТЕМАТА е за това, че некадърно написания закон дава право на всеки корумпиран полицай да те крънка за пари, ЗАЩОТО детето ми е над 40 кг и под 150 см, АЗ знам как да го пазя и няма да ти обяснявам какви наказания му се полагат ако си свали сам колана по време на движение, НО с така написания закон, ВИНАГИ съм в нарушение- или на 137б(1)5 - ако е със детска седалка до 36 кг- или на 137в(2) - ако е без столче но е под 150 см.и кой тъпак ги измисли тези 150 см? Дали дебелогъзия депутат е поглеждал регулируемите по височина колани на новите мерцедеси, купени с моите данъци в които се вози г-н Депутатко ?И пускам темата, защото имах точно такъв разговор с прегладнял за подкуп полицай !Все си в нарушение ако си под 150 см и над 36 кг.Говоря за нарушение на закона, а не за това как да пазим децата си.

Коментар

@Airfan,Колкото и да чета и да се зверя, все това виждам.Но все пак бих се радвал да чуя и твоята гледна точка, за да разбера къде бъркам в тълкуването на тази част от закона.
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
              @Airfan,Колкото и да чета и да се зверя, все това виждам.Но все пак бих се радвал да чуя и твоята гледна точка, за да разбера къде бъркам в тълкуването на тази част от закона.
              (2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.
              Първо общите положения:1. системи за обезопасяване на автомобила са автомобилните колани.2. Системи за обезопасяване на деца са детските кошчета/седалки.2.1 Пълен клас - с всичките му там колани и каишки детето бива привързано за столчето, което от своя страна е закрепено с колана към седалката.2.2 Непълен клас - тип седалка - сядаш и само колана минава през теб.По точка две - за автомобили, които са оборудвани с обезопасителни колани се използват системи за обезопасяване на деца и от двата класа изброени по-горе.По точка три - за автомобили, които не са оборудвани с обезопасителни колани (някоя чайка от 63-та) е забранено да се превозват деца под 3 годишна въобще, а децата под 150 см задължително сядат на задната седалка.И така, кои автомобили позволяват превозването на деца без столче/седалка? Само руските МПС-та от 70-те и 80-те години, тъй като нямат колани за задните седалки, за всички останали столчето/седалката е абсолютно задължителна.Това е моето тълкуване.

Коментар

u_bo написа:
                @jenshen73, колега да си прочел някъде, че се чудя как да пазя детето си?Не си. ТЕМАТА е за това, че некадърно написания закон дава право на всеки корумпиран полицай да те крънка за пари, ЗАЩОТО детето ми е над 40 кг и под 150 см, АЗ знам как да го пазя и няма да ти обяснявам какви наказания му се полагат ако си свали сам колана по време на движение, НО с така написания закон, ВИНАГИ съм в нарушение- или на 137б(1)5 - ако е със детска седалка до 36 кг- или на 137в(2) - ако е без столче но е под 150 см.и кой тъпак ги измисли тези 150 см? Дали дебелогъзия депутат е поглеждал регулируемите по височина колани на новите мерцедеси, купени с моите данъци в които се вози г-н Депутатко ?И пускам темата, защото имах точно такъв разговор с прегладнял за подкуп полицай !Все си в нарушение ако си под 150 см и над 36 кг.Говоря за нарушение на закона, а не за това как да пазим децата си.
                Не, просто се чудиш какви глупости да пишеш и цитираш. Какво значение има колко тежи детето ти? Важното е да е обезопасено. Жена ми е под 150 и е над 36 кила според теб - кое я спасява от акт щото е без столче??? Ще ти кажа - липсата на метър и кантар у контролиращите органи. Ух, извинявай, жена ми минава метър щото просто е... възрастна. Това са глупости, знаеш го и ги пишеш. Ако е с колан детето - никой ПОЛЮЦАЙ не може копче да ти каже. Никога за 5 години не са ме спрели и да ме питат колко сантиметра и колко килограма е синът ми - виждат, че е с колан и минават към мен - главният заподозрян. И на кой мерцедес казваш, че отзад му се регулират по височина коланите?
                Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                  u_bo написа:
                  Не, просто се чудиш какви глупости да пишеш и цитираш. Какво значение има колко тежи детето ти? Важното е да е обезопасено. Жена ми е под 150 и е над 36 кила според теб - кое я спасява от акт щото е без столче??? Ще ти кажа - липсата на метър и кантар у контролиращите органи. Ух, извинявай, жена ми минава метър щото просто е... възрастна. Това са глупости, знаеш го и ги пишеш. Ако е с колан детето - никой ПОЛЮЦАЙ не може копче да ти каже. Никога за 5 години не са ме спрели и да ме питат колко сантиметра и колко килограма е синът ми - виждат, че е с колан и минават към мен - главният заподозрян. И на кой мерцедес казваш, че отзад му се регулират по височина коланите?
                  Ти май изобщо не си в темата ? Нито един колега не иска не иска детето му да е изложено на опастност. Въпроса е в тълкуването на този закон, който поставя въпроса многозначно. Също така бих казал, е абсолютно несъобразен с много фактори. Че да започнем да шофираме с каски и спортни пилотски екипи, да си вградим кислородна система и ролбарове за защита, вместо да раздавт шофьорски книжки само на тези които са се научили що е то автомобил и как се управлява ? Каквито и системи за защита да ти вграждат, като си малоумен, пак ще се пребиеш, че и спътниците си и една камара нищо неподозиращ народ.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

веднъж и аз да съм съгласен с колегата Дидо Любенов

Коментар

u_bo написа:
                      веднъж и аз да съм съгласен с колегата Дидо Любенов
                      :D E, крайно време беше

Коментар

@Airfan,Погледнато от тази гледна точка май си прав
                        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Последно, закона е малоумен или търсите под вола теле?
                          Steliyan's Life!

Коментар

Airfan написа:
                            ... И така, кои автомобили позволяват превозването на деца без столче/седалка? Само руските МПС-та от 70-те и 80-те години, тъй като нямат колани за задните седалки, за всички останали столчето/седалката е абсолютно задължителна.Това е моето тълкуване.
                            Точно така и аз го разбирам и оттам и чуденето ми за пълния и непълния клас - т.е. от колко години (сантиметри, килограми) може да се ползва непълен клас? Или законът разрешава непълен клас дори за най-малките бебета?
                            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                              Airfan написа:
                              ... И така, кои автомобили позволяват превозването на деца без столче/седалка? Само руските МПС-та от 70-те и 80-те години, тъй като нямат колани за задните седалки, за всички останали столчето/седалката е абсолютно задължителна.Това е моето тълкуване.
                              Точно така и аз го разбирам и оттам и чуденето ми за пълния и непълния клас - т.е. от колко години (сантиметри, килограми) може да се ползва непълен клас? Или законът разрешава непълен клас дори за най-малките бебета?
                              Аз го разбирам, че класа на седалката се определя от теглото на детето, т.е. непълен клас за деца под 15 кг няма, примерно. За това и не можеш да сложиш бебе на седалка от непълен клас, тъй като няма такава. След това за всички деца (хора под 18 години), които са под 150 см се използва седалка от съответния теглови диапазон, която намираш за удобна. Над 18 години дори и да си под 150 см вече си сядаш където ти е удобно, стига да използваш автомобилните колани.Горе-долу така го разбирам аз. Останалото е въпрос на самосъзнание.

Коментар

Наистина в записаното в ЗДП е пълна простотия, но не е по-голяма от тази, на която станах свидетел днес сутринта към 8,30 ч. отивайки на работа. Млад родител /баща, а не майка както биха си помислили мнозинството отук/, карайки раздрънканото си Рено 11 държеше в скута си около 2-3 годишната си дъщеричка, а тя се беше хванала за волана и управляваше заедно с доволния си татко. Верно това ставаше по квартална уличка, но той тъкмо беше пресякъл 4-лентов път с предимство, а понеже неговата половина от улицата беше заета от паркирали автомобили караше в насрещното, право срещу нас, гледайки ни /на мен и съпругата ми/ в изумелите физиономии.Ашколсун, аферим, машала на този родител!!!
                                Peugeot 301
                                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Working...
                                X